Kdy nakupovat výbavičku?

adelkaaa
5. črc 2016

Maminky, uz se budem snazit o prcka, a zajimalo by me, kdy jste zacaly nakupovat vybavicku? Vim ze se to nepovede asi hned... ale je hloupe si zacit kupovat ty "nutne a potrebne " veci uz ted? Sem tam naky ten kousek... ( par bodycek, latkove plenky atd... ) , zadna divocina. Trochu se bojim ze pak nebudeme mit dostatek financi... budu muset na rizikove tehotenstvi a tim se nam prijem snizi a o dost... dekuji za vase nazory

maja1989
5. črc 2016

Www.pacipac.cz

andreaandrejka
5. črc 2016

@adelkaaa Neblázni a počkej až otěhotníš. Otěhotnět můžeš hned, nebo taky za 2 roky. Pak můžeš začít nakupovat třeba hned, každý měsíc něco, pomalu a během těch 7-8 měsíců výbavičku dohromady dáš. Já začala nakupovat až po 1.screeningu. Nemusíte jít žádnou drahou cestou, vše se dá pořídit i levně, pokud na nové mít nebudete, ale i tak se to dá zvládnout.

westie
5. črc 2016

@adelkaaa Pokud se bojis o penize v budoucnu, coz chapu, neni lepsi si ted prnize sporit straniu, nez rovnou nakupovat? Sama jsem mela takove tendence a nakonec jsem rada, ze jsem nic dopredu nekupovala, protoze jsme si na tehotenstvi par let museli pockat. Kdyz jsem u prvniho tehu sla z kontroly, kde uz bylo videt sedicko, koupila jsem prvni hracku. Bohuzel to nedopadlo a na hracku jsem se nedokazala ani podivat. Ted jsem tehotna podruhe a nic jsem jeste nekoupila, ruzne vybiram a delam si predstavu, co bychom chteli, sle nakupovat budu az ve tretim trimestru, strach je nyni obrovsky. Budu ti drzet plce, abyste cestu za miminkem meli kratsi a snazsi nez my, ale doporucuji s nakupy pockat - podle me pak i to snazeni bude vic prozivat, kdyz se ti bude doma kupit vybavicka.

verka4d
5. črc 2016

Opravdu je ještě čas,když zatím není pro koho,tak je to fakt zbytečné... 🙂 Pak už budeš nakupovat pro konkrétního človíčka,ale teď?

konekokira
5. črc 2016

My začali kupovat výbavu až ve třetím trimestru, mno a vědět dřív, jak je to drahý, tak zacnu kupovat ve druhým trimu. Dřív urcite ne, především abych se nestresovala, kdyby se nedařilo nebo bych o mimci přišla 🙂

astyna
5. črc 2016

Začala jsem asi v 6.měsíci, když jsem šla z práce, vzala jsem to přes CA, HM apod....Cca 2 týdny před porodem jsem spočítala, co mám a dokoupila zbytek 🙂 Látkové plenky jsme objednávali ve 30.tt jako kočárek aspol.

micaella23
5. črc 2016

Ja zacla az kolem 6m do te doby jsem koukala na kocary, komody atd, vse s klidem a rozvahou a nekupovala jsem skoro nic nove, jen lahvicky, pliny atd jinak vse tady a top spokojenost za par korun🙂 horsi je to hnizdeni!!!! Na to se taky priprav to budes mit chut predelat cely byt;D

veraga
6. črc 2016

Nekupuj nic teď, dokud ještě nejsi těhotná. Když ti bude otěhotnění nějakou chvíli trvat, nepůjde hned a doma na tebe budou ze skříněk koukat roztomilé hadříky, na klidu tak potřebném při snažení ti to moc nepřidá. V dnešní době akcí a slev se dá levná výbava v klidu pořídit během těhotenství. 🙂 Raději si odkládej peníze.

luj89
6. črc 2016

@adelkaaa Taky mám podobné tendence začít nakupovat (jen třeba pár kousků oblečení atd.), ale snažím se vydržet aspoň do potvrzeného těhotenství od doktora 🙂. do té doby můžeš šetřit, nebo (jako já) koupit si pro sebe nějaký potřebný dražší věci, které si z mateřské těžko koupíš, ale uplatníš je i kdyby se ti nepodařilo pár měsíců otěhotnět. Třeba zimní bunda, něco do bytu, něco na auto atd. Já si třeba teď koupila kvalitní trekový boty za 3 000, který podle zkušeností známých vydrží třeba 10 let ;).

zmrzlinka
6. črc 2016

Lepsi je setrit penizky a az otehotnis tak pak zacit nakupovat.

klarc92
17. črc 2016

Já jsem začala nakupovat až po druhém screeningu, nyni jsem 33tt a uz mam nakoupene a nachystane veci 🙂 nebo teda pár drobností chybí, ale to dozenu tento mesic a budu mít vše komplet 🙂 taky nenakupujeme vše nové, ono se to na tu chvilu co to miminko pouzije ani nevyplati.. Urcite bych nakupovala az po otehotneni a skonceni prvniho trimestru.. Nikdy nevite.. Spis bych opravdu kazdy mesic skovavala penizky a koupila to pak. Je lepsi mit penizky skovany nez aby na Vás ze skříně koukali hadřiky a nedařilo se Vám to.

dany69
20. črc 2016

z vlastní zkušenosti bych určitě počkala, nikdy nevíš co se může stát a koukat pak na věci pro mimi je fakt hrozné.. začala jsem pořádně nakupovat po velkém ultrazvuku ve 21 týdnu a i tak je to akorát na rozložení peněz 😉

tery_s
21. črc 2016

Ahoj, taky bych s výbavičkou počkala. Sama jsem byla docela pověrčivá a nechtěla jsem doma nic do 6. měsíce. Peníze jsem ale šetřila už od počátku těhotenství a sestavila si seznam co budu potřebovat. Hodně jsem si nechala poradit od kamarádek, ono to láká nakoupit různé věci a potom je ani nevyužiješ, třeba dopředu vůbec nekupovat věci na umělou výživu - nikdy nevíš do kdy budeš kojit, to se snadno dokoupí. A taky jsem chtěla počkat na 2. screening genetiku, kde nám potvrdily pohlaví, potom už jsem začala nakupovat. 😅

meta123456789
17. srp 2016

Dokud nejsi těhotná, tak bych to fakt neřešila. Jsem v tomhle navíc pověrčivá, není třeba nic uspěchat. Já nakupovala tak nějak od 5.měsíce. Většinu věcí jsem objednala na internetu, měla jsem dobrý seznam, tak to šlo celkem rychle 🙂 Něco jsem taky dostala od kamarádek.

luj89
17. srp 2016

@meta123456789 Můžu poprosit o ten seznam? Možná se to bude hodit i ostatním ;)

eviicka
17. srp 2016

No přidám se k ostatním, také jsem začala až v šestém měsíci a i když jsem toho měla dost (stěhování, chodila jsem do práce... atd.), stejně se to v klidu všechno stihlo. Naopak dokonce jsem zjistila, že s jednou dvěma věcma jsem se i přesto unáhlila (koupila je, a pak mi je nabídla kamarádka).

A jinak spíš naopak, je lepší se na otěhotnění vůbec nesoustředit 🙂. A i když hlavě člověk neporučí (vlastní zkušenost), tím že nebude koukat po dětských věcech tomu hodně pomůže.

katerina2608
Odpověď byla odstraněná
Zobraz