Ahoj 🙂
Kupuju vybavicku- leky, drogerii- pro miminko. Myslite, ze mam koupit i kapky na prdiky, nebo pockat az to prijde?
Davali jste miminkam ty kapky od narozeni jako prevenci? Nebo az kdyz jste poznali, ze ma prdiky?
Moc diky za rady 🙂
@sigyn Jsou i od narozeni
@anyroxy Taky jsem nad tim premyslela, ale pediatricka mi rikala, at preventivne nic nedavam, tak jsem nic nekoupila. Male jsou 4 tydny a zatim prdi (tuk tuk), takze kapky zatim stale nekupuju. V dnesni dobe je koupis prakticky kdykoliv, tak bych asi pockala, jestli budou treba
@anyroxy ja bych je koupila,neni nic horsiho nez kdyz to dite chytne v noci a ty nemas kapky
Poslechla jsem moc dobrou kamaradku..napred to chce mit v poradku mikrofloru u tebe..takze probiotika ,kefiry..upravit si u sebe zazivani..ja takhle 3m pred porodem zavedla vetsi mnozstvi zeleniny, maso..omezila sladke jidlo, piti..Holku jsem kojila a neznam 1 den prdiku..nic..a to jsem jedla pri kojeni i cibuli apod..
Dokupuju poslední drobnosti pro prvního prcka a raději jsem je koupila. Nebudu je dávat preventivně, ale jak píše @zelenaesmolda, kdybych je potřebovala v noci nebo v neděli, kdy u nás není lékárna otevřená, aby byly doma. Nemůže se stát nic horšího než že je vyhodím nebo daruju pokud nebudou vůbec potřeba.
@hermanecka
Kdyz kojit nebude tak je ji to k nicemu 🙂
@michaela666 A co jsi si koupila?
@anyroxy Na doporučení kamarádek mám kapky Baby Calm a pak v záloze Sab simplex...Měly je schválené doktorkou tak uvidíme. Určitě se zeptám svojí pediatry na názor, ale slyšela jsem na ně hodně pozitivních ohlasů.
@michaela666 Cetla jsem, ze se ty kapky Babycalm maji naredit vodou a vydrzi pak jen 4 tydny, je to tak?
Kdyz uz jsme u tech leku, jaky leky mate prichystany? 🙂 Premyslim nad cipkama Nurofen a kapkama. Myslite, ze to staci?
Já jsem připravený Espumisan, rektální rourku,pak Paralenove čípky,Nurofen čípky a kapky do nosu- Nasivin,odsávačku do nosu- na vysavač.Bohuzel u dcery jsem to všechno využila.
@anyroxy Jj přesně tak...Pokud během těch 4 týdnů nebudou vyhovovat, tak vyzkouším jiné a nebude mi líto, je vyhodit...Jinak mám z "lékárničky" akorát krém na mazání bolavého bříška, odsávačku na nos, teploměr a rektální rourku kdyby bylo nejhůř. Všechny léky budu kupovat až podle pediatry. Netroufnu si dát takhle bez schválení něco malé. Sama moc léky neužívám, takže se v tom moc neorientuju. Možná zkušenější maminky to mají už v oku, co je potřeba.
A jeste prosim dotaz k mazani zadecku po prebaleni. Koupila jsem Bepanthen, ten se maze na zadecek po kazdem prebalovani? Nebo to je jen treba, kdyz je to misto hodne cervene? Jeste jsem videla v DM Babylove Wundschutzcreme, tak to jsem myslela, ze je na denni prebalovani...
@anyroxy Mazat po každém přebalení nemám v plánu. Budu používat perlan, čistou vodu nebo emulzi Gilbert...ta by měla předcházet opruzeninám. Na opruzeniny nejspíš pořídím zinkovou mast v lékárně. Asi jsem moc pošahaná 😀, ale nechce se mi zvykat pokožku tak malého dítěte hned na různé druhy krémů a kosmetiky.
Záleží co preferuješ ty a hlavně jestli třeba nemáš předpoklady k různým vyrážkám a ekzémům...U nás to máme s manželem z obou stran. Tak doufám, že malá nebude taky hned osypaná.
@michaela666 No ja se v tom prave vubec nevyznam :D Nechci teda taky pouzivat moc chemickych veci. Koupila jsem perlan a medivdka olejicek. A pak na pripadny opruzeniny Rybilku. Ale nevim, jestli se ma mazat nejakym kremem po prebaleni nebo ne. Pamatuju si, ze jsem videla u znamych, ze po kazdym prebaleni mazali. Radsi se ptam :D
@anyroxy I nurofen je od nějakých "parametrů" dítěte, už si to nepamatuji, jen si vybavuji, že jsem ho na začátku nekupovala, protože vůbec nebyl pro nás.
Záleží ale taky kde bydlíš. Já mám 10 minut tramvají non-stop lékárnu a v docházkové vzdálenosti 3 jiné (takové ty klasické otvíračky, v sobotu do jedné nebo tak nějak). Takže jsem kupovala až když bylo potřeba. Mít to třeba hodinu autem, budu kupovat asi jinak.
Ony léky pro děti mají občas šíleně krátké expirace a jsou to šílené pálky, takže syslit něco do zásoby se nehodí.
Jo, jako krém jsem používala takový kulatý z DMka (Babylove) a byl suprový. A olej taky Babylove - tuším jenom mix nějakých přírodních olejů. U rodičů v TETA drogerie jsem koupila nějaký Jonson&Jonson a ten mi neskutečně smrdí. Já mazala teda po každém přebalení, ale malý měl v porodnici opruzeniny až do krve, dokonce ho nechali docela dlouho v inkubátoru už jen kvůli tomu, aby mohl být nahatý a větrat (plínu měl pod sebou). Paradoxně jsem pak zjistila, že z papírových plín opruzený není a z látkových šel hned do červena.
@anyroxy Ono je to individuální. Teď si myslím něco a realita bude třeba úplně jiná. V porodnici dostaneš určitě vzorečky profláknutých značek, se kterýma budou mít zkušenost a pokyny jak to dělají oni. Zkusíš a uvidíš. U dalšího miminka už budeš mít přehled.
Jinak teda z té lékárničky, co se mi pak doma nahromadilo:
- rektální rourka (tu jsem tu měla "zděděnou" a použila asi 3x)
- Sab Simplex - ty jsme používali jednu chvíli skoro denně, tuším kolem třetího měsíce, jinak občas, denní užívání nedoporučila ani pediatrička, bylo potřeba než začal pořádně lézt
- Nurofen - bohužel hodně brzká nemoc a pak na zoubky, když bylo zle (asi 5x za celou dobu)
- Paralen čípky - koupila jsem, když mu byl necelý rok a vyletěla teplota na asi 39, pak jsme tuším ani nepoužili, protože stačil ten Nurofen
- kapky do očí, skončili jsme teda pak u Kanamycinu (na předpis), ale jinak OcuFlash
- Libenar do nosu, nakonec jsem zakotvila u Sterimaru, mám tu ale i Vincentku (do nosu pro děti), prostě na takové to lehoučké Libenar či Vincentka a hlavně jak už se dítě pohybuje, tak Sterimar je jednodušší a navíc nemá expiraci po otevření - tohle nejspíše bude potřeba, protože rýmu má někdy snad každé dítě
- Vigantol, to je asi standard
- železo, listovka, kanavit a jedno Bčko (si nepamatuji které) - to jsme brali od porodnice, recepty, pokud bude cokoli potřeba, dá pediatrička
- Ospen (antibiotika, uchovávají se v ledničce, snad nebudete potřebovat)
- "dejchák" a jakási antihistaminika, co fakt pomohlo u jednoho nachlazení (zase na předpis)
- probiotika - tam je velmi krátká expirace (v řádu měsíců), takže ty bych určitě nekupovala předem a v umělém (lepším) mléce nějaká probiotika jsou, takže se hodí hlavně k antibiotikům nebo v případě jiné nemoci (průjem) - uvidíš taky, jak půjde kojení, u kojených se hodí víc než u částečně kojených či nekojených.
Držím pěsti, ať toho potřebuješ co nejmíň. A schovávej si účtenky!! Nevím, co máš za zdravotní pojišťovnu, ale mně u OZP naskákalo s narozením dítěte tolik bonusů, že jsem si toho dost nechávala proplatit (a to jsem až nedávno zjistila, že z "jejich" lékárny proplácí mnohem víc než z ostatních).
@anyroxy tak ona zrovna Rybilka ani Bepanthen nejsou moc nechemicke, oboje obsahuje vazelinu a to je ropny produkt - to spis jen info. Ja mazu jen po kakani (4 tydenni mimco), a to Stastnym andilkem z Havlikovy apoteky nebo mesickovou Weledou, casem prestavam mazat preventivne, jen kdyz se objevi zacervenani nebo pupinky. Obcas prejedu emulzi na zadecky od Eurony. Leky jsem u prvni dcery nakoupila dle pediatricky a slavnostne jsem je komplet vyhodila prosle, takze tentokrat jsem nekoupila nic, ale ani ne 10min autem mam nonstop lekarnu a asi 5min lekarnu otevrenou 7 dni v tydnu.
Já teda preventivně nedávala - to mi přijde zbytečný. Kluk měl problém s prdikama jednou jedinkrát a to jsem jedla při kojení vše. Dávala bych, kdyby měl problém třeba dva dny v kuse - takže já bych nekupovala ani dopředu. Stejně jako nemazu prdelku preventivně - jen když vidím, že to má trochu podrážděný (má to výjimečně). Já jsem teda dopředu doma měla koupenou odsávačku, mořskou vodu do nosa a jednu věc na teplotu (ohledně nemocí myslím). Doteď jsem nic nevyužila. 🙂 Má 13m.
Také zařizuji výbavu a řeším lékárničku. Koupila jsem mořskou vodu, ocuflash ocni kapky, digitální teploměr s rychlým výsledkem a paralen sirup od 3m. Kapky na prdiky kupovat preventivně nebudu, spíš uvažuji o masážním oleji na bolavé bříško.
@maaaadlaaaaa s olejem na brisko je to stejne jako s kapkami, da se koupit az pri problemu. Jinak kupovat na zacatek paralen od 3m a mit termin za 3m, to vyhodis stoprocentne 😆
Bydlíme na vesnici, takže opravdu nemamt lékárnu v dosahu, ale prdikove kapky jsem predem nekupovala. Předem jsem měla nurofen v kapkach, cipky (daji se půlit), viburcol cipky (homeo), probiotika.
@zuzita15 Paralen sirup má neotevřený dlouhou spotřebu a pro klid v duši tu na noc chci mít něco na potíže, abych nemusela v noci jet do lékárny na pohotovost a čípky používat nechci. Když ho za rok vyhodím neotevřený? Budu ráda, že jsem ho nepotřebovala.
Kapky jsou většinou až od jednoho měsíce, takže času je koupit bude dost 🙂