Kam s věcmi pro mimi, do ložnice nebo do pokojíku?

nelam
7. bře 2016

Milé maminky,
zajímá mě, jak jste řešily umístění nábytku (a věcí) pro malé miminko. Postýlku chci mít určitě v ložnici a teď přemýšlím, co ten zbytek - přebalovák, komoda. Máme k dispozici volný pokoj, který chceme právě jako dětský pokoj. Nastěhovat to rovnou tam nebo je lepší mít pro začátek všechno na noc po ruce?

martiniquest
7. bře 2016

My budeme dávat do dětského pokoje,který je hned vedle ložnice. Do ložnice by se nam prebalovak a komoda nevesli.

blahova_andrea
7. bře 2016

dost to záleží na dispozicích bytu nebo domu. pokud se vám to vleze do ložnice, tak to bude rozhodně na začátek pohodlnější. někdo má část v obýváku, část v ložnici, část v koupelně...fakt záleží na místě a na tom, co vše pořídíte.

jitavrtule
7. bře 2016

Za sebe bych hlasovala za přebalovák do koupelny, pokud to je alespoň trošku možné. My máme dva - jeden v koupelně, druhý v pokoji a ten v pokoji jsem užila tak možná desetkrát ze začátku, jinak ne. Pokud není prtě pokaděné, dá se v pohodě přebalit na posteli na podložce a je to mnohem rychlejší a jednodušší než ho nést někam na přebalovák (navíc beztak za pár měsíců už je to i bezpečnější) v rámci pokoje.
Pokud pokaděné je, pak je nejsnazší a nejhygieničtější ho umýt pod vodou a pak zcivilizovat na přebalováku (optimálně přiraženém alespoň dvěma stranama ke zdi).
Oblečení je úplně jedno kde bude.

fifi02
7. bře 2016

My budeme mít postýlku taky v ložnici a u ní i přebalovák. V ložnici mám šatnu, takže vyklidím pár poliček pro mimčo a nějaké svoje sezonní oblečení odnesu do patra, kde plánujeme budoucí dětský pokoj, ale teď tam máme ložnici pro hosty. Nezařizujeme ani dětský pokoj, tím, že máme domek, kde už v přízemí není místo a děti budou mít pokoje v prvním patře, tak máme ještě hromadu času a necháváme je zařízené pro hosty. Mimčo bude spát v ložnici a hrát si bude stejně všude, kde budu já ... v kuchyni, v obýváku. Přijde mi, že tak do dvou let pokojík vůbec nepotřebuje.

nelam
autor
7. bře 2016

Koupelna je zhola nemožná 🙂 . Ložnici a pokojík nemáme vedle sebe, ale zase to není žádná dálka.

jipe
7. bře 2016

My máme v ložnici jen postýlku, komoda a přebalovák se mi tam nevlezou a moji skřín se mi vyklízet nechtělo. Přebalovák a skřín s prckovo věcma mám v pokojíku a na pračce v koupelně přebalovací desku. Asi i kdyby se mi přebalovák vlezl do ložnice, nechtěla bych ho tam. Dokud byl prtous maličký, musela jsem v noci rozsvítit a často u přebalování ječel, budila bych manžela. Do koupelny se mi zas nevlezou plínky, krémy, ubrousky,.. Oblečení je fakt jedno, kde je.

mika251
7. bře 2016

Ja to budem mať rozhodené po celom dome. V ložnici len postýlka - spať tam bude pravdepodobne len v noci. Prebalovák v kúpelni a potom jeden v obýváku, ktorý je srdcom domu a tam budeme tráviť najviac času - a tam bude aj druhá postielka na denné prespávanie. Vlastný pokojík ešte nie je ani postavený, budeme pristavovať až dokončíime rekonštrukciu - snáď sa do dvoch rokov vlezieme. Na oblečenie vyhradím nejaké poličky v mojej skrini. Už keď sme riešili kúpelňu, nechala som si vaňu obezdít tak, aby som mohla obezdívku využiť ako prebalovák - myslím že to bude stačiť.
No predstavy mám jasné, uvidíme, čo prinesie realita 🙂

miiisaaa
7. bře 2016

My budeme mít postýlku taky v ložnici a vedle ní přebalovák. Máme ho půjčený od švagrové, jinak bych ho asi ani nepořizovala, v koupelně mám v plánu přebalovat na pračce na podložce... A oblečení bude mít prcek v pokoji (který ale zdaleka nemá vzhled dětského pokoje a určitě to budeme řešit až bude větší, jak tady psaly holky výše 🙂 Ono pak stejně ukáže až praxe 😀

iveta93
7. bře 2016

Máme postýlku v ložnici. Zbytek mám v pokojíčku - přebalovák, hračky, oblečení, autosedačka a ostatní věci pro ní. Vaničku mám na pračce u vany. V obýváku hrací deku a látkovou plínku na gauči.
V noci se mi budí jen jednou. Takže si večer vezmu jen ubrousky, krém a plenu na přebalení a přebalím v ložnici. V pokojíčku přebalujeme přes den a oblékáme. Potom tam spíš suším prádlo. A nejvíc času strávíme v obýváku.
Ale záleží na tom jak to chceš dělat tak si to promysly. Ikdyž ono to v praxi třeba dopadne jinak. Já se dušovala jak nechci ať s námi spí v posteli. A ejhle ona jinde neusla. Až dnes po 3 měsících poprvé spinká ve své postýlce. 😀 😀

tomikjoejoe
7. bře 2016

Postýlku a přebalovák jsme měli vždy ve stejném pokoji, s tím že v přebalovací komodě jsem měla vždy i pár kouksků oblečení, kterou dítě nosilo. Teď jsem přebalovák zrušila, protože vždycky oblíkám nebo asistituju s oblíkáním v pokojíčku na posteli postupně všechny tři :D Určitě na začátek je lepší mít vše po ruce, zvlášť pokud se v noci kojí. Záleží taky na miminku, náš malý třeba spí nejlíp se staršími sourozenci v pokoji, v ložnici se mu nelíbí ... Takže, když má blbou noc a pořád mu padá dudlík, tak běhám pokaždé přes chodbu do dětského pokoje a to je docela otrava :D :D