Kalhotky na látkové pleny

lucie87r
13. bře 2017

Ahoj maminky.
Používám látkové pleny (klasické bílé čtverce). Poslední měsíce mam problém se svrchními kalhotkami. Protékají. Od narození (nyní 10 měsíců) používám imse vimse organic cotton. A dovnitř dávám 2 pleny. Bohužel po částem praní začaly protékat. Nyní jsem zkusila od campol babies igelitove. Ty jsou ale ještě horší. Navíc už ted používám velikost L a to je syn spíše menší mimi a větší velikosti už nemůžu sehnat.
Jak to prosím děláte s látkovými plenami vy? Kolik jich dáváte - jednu nb dvě? Jake používáte kalhotky?

alkuska
13. bře 2017

@lucie87r A jak moc to má mokré vevnitř a kde přesně to protéká, kolem nožiček nebo plošně? Já jsem kolem 10 m právě čtverce přestala používat (dávám jen vyjímečně, když vím že je to třeba na půl hodiny) a přešla kompletně na kalhotovky, malá začla tak moc čurat, že bych pořád jen přebalovala, jinak to měla věčně na ždímání a začlo jí to protékat kolem nožiček. Do té doby jsem dávala jednu čč na novosklad a vycpávala vkladačkou. Jestli to protéká na ploše, může být problém v praní a sušení, že je poškozený ten zátěr.
Já mám svrchňáky různých značek a protečou mi jedině když včas nepřebalím nebo něco někde špatně zastrkám. Mám i imse viemse, jsou to nějaké se zvířátkama. Ty mám z druhé ruky, u mě jedou už třetí dítě, a jsou jedny z mých nejoblíbenějších, mají taky velikost L, na dceřiných 10 kil uplně v pohodě. Zatím mi neodešly jediné svrchňáky (musím zaklepat) a to je občas omylem manžel strčí do sušičky. Je fakt že je neperu tak často, až když mám pocit že už to potřebují. Pak peru na 60 s plenkama na dlouhý program a suším na sušáku na vzduchu. Z těch větších bych doporučlia ellas house, mají ty větší do 15 kil a fakt mi přijdou dost velké. Pak mám ještě odložené od kámošky svrchňáky xkko vel xl, mají být do 14 kil a taky vypadají velké, ale ty jsem právě ještě nezkoušela že už jsou moc velké. Zatím 🙂

j.a.n.i
13. bře 2017

@lucie87r Já bych řekla, že zásadní je, jak často přebaluješ?

ester_ka
13. bře 2017

jj, přebalovat častěji, to je moje řeč, jinak já jsem spokojená s čtvercovkami jako vložnými a plen.kalhotkami bamboolik či bambino mio...

mrabbit
13. bře 2017

@lucie87r Ahoj, já jsem byla asi nejvíc spokojená s kalhotkami od majab. Dělá i velikost XL. Na větší dítě jsem už pak teda potom používala i kalhotkové plenky, ale cca do roku a čtvrt jen ty čtverce. Potom mi přišlo, že pokud jsou kalhotky na suchý zip, tak jak byla dcera větší, škrábal jí ten suchý zip, tak jsem koupila jinou značku na patentky, ale já nemám patentky moc ráda, radši ten sucháč 🙂 Tak jsem to pak řešila kalhotkovými plenkami na patentky a přes ně svrchní kalhotky majab na suchý zip.

monaluza
13. bře 2017

Kolem toho 10. mesice dite zacina curat vetsi davky, tak to chce vymenit ctverce za neco savejsiho (i s ohledem na moznost pohybu, cim mensi balik mezi nohama, tim lepe), treba aspon 1 ctverec+bambusova vkladacka (bambus, hlavne frote, je obecne savejsi nez bavlna). Ohledne velikosti bych takove starosti nemela, v tomto veku deti ztraceji miminkovskou baculatost a s rozvojem pohybu se vytahuji do delky. Kouknete po ceskych znackach, sedet by mohly jiz zminene Majab, Petit Lulu, Katyvbaby... Nebo jsou vetsi i americke Thirsties velikost 2. Pokud kalhotky provlhaji plosne, je v neporadku PUL, pokud na okrajich, nestaci plenka sat vlhkost. Pokud pouzivate FB, mrknete do skupiny Poradna pro latkovacky - bazar, tam muzete na zkousku koupit pouzite lacinejsi a v pripade, ze by sedely, pak uz pujdete na jistotu pro nove. Take doporucuji pockat si na akci Tyden opravdovych plen (posledni tyden v dubnu myslim), kdy bude mit vetsina prodejcu slevy.

aklin
13. bře 2017

Se ctvercovkami jsem nemela potize, dcera ma 21 m a pouzivame je porad sice jen na noc, ale za me ctvercovky jsou nejlepsi. Svrchnaky mame od best bottom, imagine a rumparooz. Stavalo se i u nich ze protekly kolem nozicek, ale ze by protekly celkove to ne.

alkuska
13. bře 2017

@aklin Ty jo, to si nedovedu představit na noc, ta naše malá má kolikrát kalhotovku i se silnou vkládačkou opravdu na ždímání...

sunny8
13. bře 2017

Používáme ctvercovky a do nich bambusové nebo fleesove vkladacky. Svrchnacky bamboolik (za mě úplně nejlepší), tots bots, rumparooz, petite lulu a všechny v pohodě, neprotekaji ani po roce a půl denodenniho používání. Na noc používám kalhotkove bambusové plenky vycpane ctvercovkou. I nám se ale občas stane, že kolem nožiček má mokro, když víc cura anebo když plenku blbě nandam, ale to je asi u všech ☺️

lucie87r
autor
14. bře 2017

@aklin
Dávala jste jen jednu nebo 2 plinecky najednou? Přes den myslím. Na noc jsem dávala vzdy 2. Ale malý se často potřeboval kojit, takže ráno byl durch mokrý, včetně prostěradla :( noční prebalovani jsem zavrhla. Vzbudil se a pak mi 2 hodky nespal. Tak dávám na noc Pampers (nadsena z toho nejsem :( )

lucie87r
autor
14. bře 2017

Děkuji za rady. Určítě si z toho něco odnesu 🙂

babet
14. bře 2017

Svrchnaky co používáš, nepatří mezi nejkvalitnější. Každý si na ne stezuje. Takže určitě zkusit jinou značku. Doporučuji Petit Lulu, Bamboolik nebo je ted i super nova česká značka Breberky. Má dvojita křidélka a flisové lemy.

babet
14. bře 2017

Jinak Já používám od 2m věku dcery jen kalhotovky s vkladackama. 2 čtverce by nám vydržely max hodinu... Jinak Já používám vse jednovelikostní a vydrželo mi vse do 2 let dcery, kdy se odplenkovala. Pokud je dite větší,tak pak Petit Lulu dela XL svrchnaky a ty by měly stačit i větším detem.

aklin
15. bře 2017

@lucie87r pres den kdyz jsme byli doma jsem ji prebalovala do ctvercovek novosklad a pak sklad na draka. A venku jsem ji davala vkladaci plenu se ctvercovkou a hrubou separackou.

aklin
15. bře 2017

@lucie87r doporucuji skladat ctvercovku, ktera se dava na sklad, na vetsi savost pro vetsi deti.

lucie87r
autor
16. bře 2017

@aklin
Nejdříve jsem dělala novorozenecky sklad. Když už byl větší začala jsem dávat klasicky 2 pleny na sebe složene na obdélníky.
Plenu, ktera je na fotce tedy vložit do skladu na draka?

margarithka
16. bře 2017

Já používám taky čtverce. Za sebe bych doporučila Bamboolik. Jsem s nima maximálně spokojená, protože mají kolem nožiček dvojitou gumu, takže neprotečou. Mám i Petit Lulu, ale ty kolem nožiček nejsou moc vyřešené- dle mého názoru. Jinak u nás frekvence praní vysoká a kalhotky pořád drží.

Mám dvojčata 20 měsíců. V noci čůrali nepravidelně, takže před krmením suší, ale ráno úplně mokří, takže i já jsem začala na noc s papírovými.

Jo a ač mají kluci 14 kilo, pořád skládám na draka a na to ještě jednu složenou plenu doprostřed. A přebaluju co dvě hodiny, někdy i dřív, někdy později (třeba když jsme na procházce)...podle potřeby a nepročůrali se mi ani nepamatuju.

Malovala jsem si, jak o Vánocích už budou chodit na nočník a ti dva mě pěkně přečůrali...doslova.

anniesfibis
16. bře 2017

mela jsem ctverce a petit lulu svrchbsk - delsme bkm, tzn. prebaluji po kazdem picurani jo i 3x za hodinu, kdyz bylo treba..ale od doby, co chodi ji vzdy protece latkova plena bokem a ma mokre puncochy a proto je na jednorazu uz :/ ...nevim, mozna ta kalhotovka bude lip drzet a neprotece, ale podke mne mit u chodce mezi nohama takove vrstvy materualu jsou kontraproduktivni k chuzi....+ teda nabizet curani a stale rozbalivat a zabalovat tolik vrstev a navic u hybajiciho/utiksjiciho ditete je nemozne

aklin
17. bře 2017

@lucie87r ano, jako vkladaci plena.

butikova
Odpověď byla odstraněná
Zobraz