Ahoj holky potrebovala bych poradit, sháním monitor dechu a chtela bych vedet jestli máte nekterá z kusenost s tvrzením , ze podlozky manitru dechu je atestovaná pouze na 2 deti tzn. ze kdybych si chtela koupit starsi tak to muze uz blbe snimat, anebo je to nejaký výmysl? Nikde jsem to nenasla, ale slysela jsem o tom. Myslite ze pokud si treba kkoupim starsi po jednom diteti mám se obávat toho ze by byl nespolehlivy?? Poradte mi prosim. Díky
kristy tak myslis ze by v tom nemel byt problem. 😖 Na druhou stranu se mi nechce utrácet tolik penez, ale zase aby to melo nejak blbnout nebo co to zase ne. Jak ti funguje , neplasí zbytecne 😉
me nejde logicky vysvetlit,proc by to tak melo byt,jako jak ta deska vi,kolik deti na ni spalo??
me pipal zbytecne nekolikrat-ale jen,kdyz jsme malou vytahla a monitor zapomnela vypnout🙂 jde o nastaveni citlivosti a je to
když jsem o monitoru uvažovala, uvažovali jsme doma o tom, že bychom si ho půjčili v půjčovně, tak myslím, že pokud by to s narůstajícím počtem dětí znamenalo zhoršování funkčnosti, tak by asi nešlo si je půjčovat...
též jsem o tom slyšela, ale dle mého je to blbost. Jak by to dělali např. v porodnicích 😉
Já mám podložku půjčenou od kámošky po jednom dítěti a až ji nebudeme potřebovat, zase ji bude používat ona pro své druhé mimi.
holky nemyslete si o me ze jsem blbá , já stimhle proste nemám zkusenosti a rekla mi to moje kamarádka , myslela sjem ze to je napsane treba na krabici nebo tak nejak. Taky jsem si to logicky nemohla vysvetlit, v porodnicich je to zcela bezne odchovalo se na nic 100vky deticeka co funguji. Alëspon jsem se o tom mohla poradit s váma. Dekuji holky moje 😵
chtela jsem si taky nächvilku pujdit monitor od kamarádky ale chyba lávky - z ni vypadly ty moudra takze uz se ani neptám - evidentne tim chtela rict neco jineho tak si neco vymyslela a já vás tady takhle bavím, pochopte chtela jsem znát názory i jiných 😅
ja si nemyslim,ze jsi blba🙂jen rikam,nejak mi to nejde do hlavy,proc by to tak melo byt 🙂
georgina, od toho tyto diskuze jsou-poraidt, pomoci 😉
já jsem to právě taky slyšela a hned od maminy v porodnici, co tam byla se mnou, ale nějak jsem si to přebrala podle svého a nechala to být. Monitor nám funguje jak má-žádný problém.
tak to jsem ráda ze to takhle berete. Takze¨uz jsem klidnejsi a vite jako to je vice hlav vic vi 😀 Jdu do toho! Koupim starsi jeste v záruce a za polovicni cenu a s klidnejsim vedomim ze jsem nevyhodila penize.
georgina - v porodnici by za chvíli zkrachovali, kdyby měli kupovat pořád nový
jinak my jsme koupili taky použtý babysense II má to dvě desky a stál jen 1000 Kč a nic mu není funguje, zbytečně bych neutrácela za nový 😉
hoklk y tak jsem koupila 3 mesice starý se zárukou za 1750 nany 😉
georgine: Možná jsi to špatně pochopila. To není na dvě děti, ale na 24 měsíců. Když jsme byli v porodnici kouknout na porodní sály a tak, byla tam i paní, která nám to tam nabízela. Říkala, že garantujou 100% funkčnost po dobu dvou let (což je i záruka ze zákona). Pokud ale někdo má 1. dítě, pak monitor půjčí v dobré víře kamarádce, a pak si ho vezme zpátky, už prý nefunguje na 100% a nemusí zachytit, že dítě nedýchá. Nevím, co je na tom pravdy, jenom píšu, co nám o tom řekla ona. Ano, v porodnicích na to budou stovky dětí, protože většinou je každé v porodnici jen několik dnů. 😉
lluci...souhlasím, taky jsem to slysela! 😎
takže jestli to dobře chápu, tak po 2 letech od prvního použití už negarantujou, že to bude fungovat, jak má?
schnek....fajn nick 😀 😉 presne tak, potom uz není garance, no a dej to díteti ze 😖
schnek: Jojo, to máš jako si koupíš telku, dva roky používáš, pak je problém a máš po záruce. Tady to funguje stejně s tím rozdílem, že po dvou letech prostě nevíš, jestli ten monitor dobře funguje 😉
Jinak já bych si od někoho monitor nekoupila, jenom nový. Jak tady psala georgine, že koupila 3 měsíce starý za 1750. Jsně, má záruku, ale co ty vís, kdo to používal, kde to bylo, leželo, komu to spadlo a tak. Toto bych koupila nové, stejně jako třeba autosedačku. 🤐
dle mě to je nějaký blud, aby se zvýšil prodej monitorů. Pochybuji, že by v porodnicích každé 2 roky měnili všechny monitory-to by se jim vůbec nevyplatilo je tam vůbec mít. Nemyslím si, že by po 2.letech byl k ničemu. Je to jen stroj, který může blbnout i fungl nový v záruce (viz. časté pípání monitoru)
Myslím si, že to blud není. Dneska jsem se o to zajímala a dozvěděla se to z více stran. Nikdo nenapsal, že by byl po dvou letech k ničemu 😉
no já prostě nevěřím. Je to je sichr firmy, které to prodává a samo, že si tím i chtějí zvýšit zisky.Pokud by to byla pravda, myslím, že by se o tom vědělo daleko víc a člověk by o tomto slyšel každou chvíli. A fakt by mě zajímalo, které nemocnice vyměňují všechny monitory kvůli tomu, že už není po 2.letech 100% spolehlivý. Nám monitor v porodnici doslova vnucovali, kvůli dýchacím potížím malého a neříkali mi: musíte koupit nový, jelikož použitý by nemusel fungovat jak má, naopak jsem slyšela: klidně kupte použitý. Takže asi tak. Nechci se dohadovat, jen na to prostě mám jiný názor.
A jinak to samozřejmě jde i bez monitoru, je to stejně jen stroj, který může upozornit na potíže s dýcháním, ale žádný monitor dítě nezachrání před SIDS- monitor je jen prevence. A myslím, že pro zdravé děti narozené v termínu a bez potíží, je monitor zbytečný a to časté zbytečné pípání, které některé monitory dělají jen stresuje maminy.
já se připojuju k lendy, taky je to podle mě jenom o tom, že se firma jistí, že během záruky to funguje 100% (což stejně nemusí, je to jenom stroj) a pak může dojít k poruchám (stejně jako u jiných strojů). My jsme si monitor nakonec nepořídili, koupila bych ho jedině v případě, že bych měla nedonošence, dítě s dýchacími potížemi,.... a nevím, jestli bych koupila nový...
ja jsem slysela ze z bazaru atd uz muze byt porusene to velmi citlive čidlo.....
ale to tay muze tvrdit firma aby prodali ze 😅
tak to jsem nikdy neslysela,ja koupila pouzity z bazaru a je to ok