Zvažuji pořízení cestovní postýlky s novorozeneckou vložkou, ale váhám, zda je to vhodné, kdybych tam ukládala miminko ke spánku během dne? Nezničí se mu tím záda nebo by stačilo přidání další, kvalitnější matrace? Chci mít v patře, v ložnici klasickou postýlku a v přízemí jsem chtěla mít něco po ruce. Říkala jsem si, že cestovní postýlku bychom využili delší dobu, než třeba koš... Prosím o názor 🙂 Děkuji.
Mame cestovni postylku pro denni lezeni/spani v poloze nahore, jen jsem pridala matraci 😉
Máme a využívali jsme do cca 5 měsíců, pak syn chtěl spát už v ložnici, v klidu. Jinak jsme ho měli na té závěsné části a s novou matrací a vše ok ;)
Holky, děkuji za rady, jsem ráda, že jsem nevymyslela nějakou blbost 🙂
Cestovní postýlka je fajn. Dokoupila jsem do ní to závěsné patro, dala matraci a měla ji celou dobu v obýváku. Na spaní, i když jsem potřebovala malou na chvíli odložit během dne. Neměla jsem žádné lehátko apod. Teď už je jí rok, patro jsem sundala, bok má rozepnutý a chodí si do ní sama během dne hrát a ležet. Takže za mě daleko lepší než košík na pár měsíců.
@vikiza Myslim, ze kdyz das do cestovni postylky dobrou matraci, tak by to miminku ublizit nemelo. Je pravda, ze treba z kosiku ti podle me rychle vyroste a budes ho mit na nic a cestovni postylku potom pripadne sbalis a mate ji pripravenou na cesty nebo pro pripadne spani pro jine mimi. 🙂
taky jsem ji poridila do obyvaku, v patre pak mam normalni postylku... po narozeni jsem ale vyuzila vic kolibku, proste jak se houpala tak to bylo lepsi. tak od 3.mesice uz ale v obyvaku je cestovni postylka. vyuziju ji i jako ohradku kdyz potrebuji neco udelat a maly si v ni hraje... ale je fakt, ze tak kolem 7.mesice uz maly radeji spi v patre ve sve postylce i pres den, ma na to vetsi klid🙂
Ja budu mit dve jednou klasickou drevenou s kvalitni matraci na den u male v pojicku,kterou bude mit i do budoucna
a na noc cestovni s vloznym patrem a pridanou matraci na nocni spani a pripadne cesty 😉
Jinak dcera mela jenom cestovni postylku a nerekla bych,ze ma nejaka znicena zada, jelikoz jako miminka jsou ty deti lehke a nemaji sanci ty matrace prolezet a jsou "gumove".
Mezi 2/3 rokem jsem ji porizovala klasickou detskou postel.
Ja jsem to vyresila jinak... v loznici je v postylce, v prizemi spinka v kocarku. Koupila jsem za 300kc navleky na kolecka a je to 🙂
I když jsme měli klasickou postýlku tak cestovní jsem dlouho a hodně využívala přes, jen jsem do ní koupila matraci. Běžně v ní byl přes den i na spaní. Byla jsem s ní hodně spokojená.
To je skvely napad! Diky za inspiraci👍
Taky budem mit klasickou postylku v patre. V prizemi bude kolibka (podedena). Vubec mi nedoslo, ze z kolibky brzo vyroste.
Cestovni postylku jsem stejne zvazovala (rodice mam daleko) takhle bude mit super vyuziti!
@vikiza pokud do ni koupis klasickou 8 cm matraci, tak uplne v pohode, zada znicis maximalne sobe, protoze cestovni postylka je az pri zemi 🙂.