Chci se zeptat, jaký používáte teploměr na měření teploty, zda rychloběžku, digitální anebo dražší digitální čelový teploměr a kde měříte teplotu?
Dříve jsem používala rychloběžku, ale před blížící se zimou bych ráda pořídila nějaký lepší teploměr, uvažovala jsem o koupi dražšího multifunkčního teploměru, kterým se dá měřit teplota více způsoby. Ráda uslyším Vaše zkušenosti.
Já používám rychloběžku, (ale mám tedy ještě kojence),rychloběžka je podle mě nejpřesnější. Digitály si měří většinou jak chtějí, ale rychloběžka funguje na základě fyzikálního zákonu, a ten se jen tak neoblbne 😉 Jinak pokud budeš kupovat nějaký digitál, tak určitě nešetři, ty levné jsou fakt dost nepřesné 😉 Jinak my máme doma digitál Hartmann, kterým se měříme normálně my dospělí, když jsme nemocní, porovnávala jsem naměřené teploty rychloběžkou a digitálem a měří to kupodivu celkem stejně.
My se měříme bohužel digitálem, ale také vím, že rychloběžka je nejlepší, ovšem již se neprodává 😠
Já měřila cca do roka digitálním v zadečku. Pak se malá začala bránit, tak měřím normálně. Ale jelikož čekám další, tak začínám silně uvažovat, že koupím takový ten bezdotykový, co se přiloží třeba k čelu a je to hned změřený, třeba i v noci, aniž bych děti budila. Prý je používají už i u nás v nemocnici.
Tak my máme digitální bez ohebné špičky Termoval a ted měříme už normálně jako u dospělých v podpaží, malej si to vetšinou nechá vysvětlit a když tu teplotu má tak ani neprotestuje protože mu není dobře...Když je mu jooo ouvej tak je mu jedno kde měřim, klidne i v zadečku což by mi normálně už nedovolil a kroutil by se u toho...
Se skleněným bych se v tom podpaží bále že ho rozbije a něco se malýmu stane. 😉
máme kombinaci ušního s čelním, převážně měříme v uchu, a dceři se to dokonce i líbí, pokud jí bylo hodně zle tak se vzdy rozplakala, že jí omezujeme...ted je to pohoda...
My máme klasickou rtuťovou rychloběžku(tu jsem používala, když byl úplný mimino) a pak bezdotykový Thermofocus, ten používám více nyní a nemůžu si ho vynachválit.
Zatím digitální rychloběžkou v zadečku. Mám i ušní/čelní teploměr, ale ten můj je úplně na prd, měří blbě (ve 3 pokusech za sebou změří rozdíly i v řádu stupňů!). Takže až si nenechají měřit teplotu v zadečku, zkusím jako Kjajule normálně v podpaží.
My jsme měřili také klasickou rtuťovu rychloběžkou, když byl maličký, tak to ještě šlo, ale postupně dosával hysterický pláč, bránil se a bylo mi ho opravdu moc líto a dost ho to stresovalo. Ve zdravotních potřebách jsme koupili čelový / ušní teploměr Thermometer Dual Mode (stál kolem 800,-) a jsme spokojeni. Známá říkala, že oni mají také ušní / čelový, ale to že u doktorky nemůže říct, že to doktoři nemají rádi. No a my když jsme byli na pohotovosti, tak malého tam normálně měřili digitálním čelovým.
My jsme doteď měřili v zadečku digitálním s ohebnou špičkou. Ale poslední dobou se mnou malá dost bojovala, tak jsem se bála, abych jí nějak neublížila, tak jsem koupila bezkontaktní digitální teploměr, který se měří na čele. A jsem s ním fakt spokojená!
taky jsem měřila rychloběžkou v zadečku, ale od určité doby to pak už prostě nešlo 😅 . Tak jsem pořídila normální digitální teploměr a měřím pod levou rukou. Jen ručičku tu chvilku podržim, aby to mělo smysl 😉 .
Když byli malinký tak digitálním v zadečku,teď asi od 1 roku digitálem,ale v podpaží 😉 Ručičku jen přidržím a oni koukají jak tam nabíhají čísílka 😉
právě řeším že synovi už se nedá měřit teplota v zadečku, a mi to nikdy nebylo příjemné to takto měřit, slyšeli jste někdo o dudlíku s teploměrem? jestli ho někdo máte tak jste s ním spokojeni?
Já má digitální - jde do ucha a na čelo a je super.
Ten dudlíkový nevím, vím, že existuje, ale zkušenost nemám.
Já měřím od mimina pod ručičkou digitálem, i v porodnici nám řekli měřit pod ručkou. Ruku přidržím, prcek mi sedí na klíně a něco mu vykládám,teď už třeba kouká na pohádku.
Digitální se srnečkou od Disneyho, nemá ohebnou špičku. Oba kluci 3,5 a 1,5 roku to zatím zvládají v konečníku, je to tam nejspolehlivější. Je rychlej, až se teplota ustálí, pípne. V podpaží je ale naprd, to když jsem měřila sebe s horečkou, klidně ukázal 34,8 a podobné nesmysly... takže jsem ráda za tuhle otázku, protože mě aspoň inspirovala, kterej koupit pro nás dospěláky.🙂)
Měřím rychloběžkou v podpaží. Na obyč teploměr jsou kluci ještě málo trpělivý 😉 S digitálem mám špatnou zkušenost - měla jsem dětskej Hartman a rozdíl v měření oproti rychloběžce byl pomalu víc jak jeden stupeň 🙄 když jsem ho zkusila na sobě, měla jsem 35 a něco... takovej teploměr mi je k ničemu 😒 Takže já věřím klasice 😉
pro malého mám digi,a pro nás velký zatím klasiku,nějak se mi nasbíraly a mám tady tři,ale zkoumat rozdíl mě nenapadlo,tak to budu muset vyzkoušet,naštěstí je tahle věcička spíš schovaná,než aby byla v pernamenci
Bezkontaktní digitální a jsem moc spokojená 🙂
Hlavně v noci děcko o měření vůbec neví, takže pohodička 😉
Sice cena celkem vysoká, ale při 3 dětech se užije až až 😀
Kupiji si taková srdíčka co se dítěti přilepí do podpaždí, a může ho mít i dva dny. Ale to používám, jen v případě, že někam jedem. Jinak mám takový ten proužek, co se přiloží na čelo, a ono se tam ukáže jakou má teplotu, když se mi ale něco nelíbí, tak jí změřím thermovalem s ohebnou špičkou do zadečku, netrvá to ani čtvrt minutky 🙂
Jinak Rychloběžku jsem si také chtěla koupit, ale v každé lékárně mi řekli, že je už nevyrábějí, protože zakázali rtuť v teploměrech.. A můžu říct, že jsem si koupila normální teploměr pro nás dospělé, a přijde mi že vůbec nefunguje.. 😠
ahojky, máme digitální s ohebnou špičkou, ale mám ho jen pro porovnání, měřím, čelním digitalem, je přesný, spolehlivý, Matýsek na měření v zadečku nespolupracoval už od 3mm, a v podpaží to taky nevydrží, čelním to je šetrné a rychlé, využívali jsme ho i u nás v porodce, nevím jak by bylo vám, kdyby vám každé 3 hod strkali teploměr do zadku, nehledě na to,rychloběžka se už nepoužívá, pro půl roční děti se nám nesovědčovala, málo které u toho aspon trochu spolupracovalo
taky čelní,mám děti neposedy a teploměr neudrží pod paží. je to pohodlné a vnoci k nezaplacení 😉
Máme od miminka digitální s ohebnou špičkou a doted měřím v zadečku. Je to rychlejší a pod paží to stejně neudrží...pořád někde poskakuje...Rychloběžklu jsem sháněla tenkrát a nesehnala, že jsou vyprodané a již se neprodávají...ale snad jsou už nějaké nové, bez rtuti 😉 . Prozatím ale nechám ten digitální. Stál asi 130 kč, za 3 roky má stále jedny baterie a četla sem někde testy teploměrů a tyto vyšly uplně nejlíp a nejhůř nějaké digitální velké kolem 800-1500 kč 😕. Čelní nemáme, ale v nemocnici ho měli (čelní digitální, bezdotykový) a měřil hodně dost nepřesně a sestry nás měřily i několikrát, že se jim to nezdálo a pak nám nakonec stejně donesly skleněné....a v porodnici byly na mimi rychloběžky. V těch testech čelní nic moc...ale čelní jednorázové vyšly dost dobře (stojí asi 13 kč/ks).
Já jsem spokojená s Thermoval duo scan. Pro rozhodování doporučuji kouknout použití na videu, třeba to pomuže si udělat obrázek.
https://www.youtube.com/watch?v=YOnviZ8iJb4Přeji šťastnou ruku při výběru. Mně vyhovuje měření na čele.
Když byla dcerka miminko, používala jsem digitální teploměr s ohebnou špičkou do zadečku. Jak ale rostla, začalo být měření v zadečku téměř nemožné. Jakmile totiž viděla, že nesu teploměr, začala plakat, kroutit se a všemožně protestovat. Takže bylo jasné, že musíme pořídit jiný teploměr. Koupili jsme Thermoval Duo Scan, a jsme moc spokojeni. Dcerce jsem měření ukázala nejdříve na sobě, to se jí líbilo, a sama už se od té doby měření nebojí.
digitalnym s ohybnou spickou a meriame sa v zadocku... ale my sme este malicky 😉