Ahojky,možná už tu nějaká diskuze je a já s jí nevšimla. Chtěla bych znát Vaše zkušenosti jaký prací prášek používáte na výbavičku? a použiváte nějakou aviváž? slyšela jsem, že nejlepší jí používat ocet místo aviváže, ale nevím,, děkuji
na první měsíce jsem používala mýdlové ořechy, marseillské mýdlo nastrouhané, a od prvních příkrmů persil sensitiv a žlučové mýdlo, které odstraní opravdu všechny skvrny🙂 ( kromě rzi). Aviváž v prvních měsících vůbec, teď občas naleju silan, ocet je dobrý, opravdu změkčí prádlo a není cítit, stačí málo do dávkovače na aviváž ( asi 2 polévkové lžíce)
@karculka Já používám jen Ariel a Persil,nejlépe ty,bez přidané aviváže.Všechny děti mám alergické a tyto prášky naprosto vyhovují.V prvních měsících jsem dávala máchání navíc a aviváž používám jen na svetry apod. 🙂 🙂
Jinak podobných témat je tu hodně.
https://www.modrykonik.cz/diskuse/staram-se-o-d...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/volne-diskuze...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/volne-diskuze...
do cca 6m jsem používala Lovelu a místo aviváže ocet (ten dávám i na naše prádlo, pokud neperu něco čistě akrylového, to pak elektrizuje). Od 6m Persil sensitive, protože Lovela na bahno a mrkev nestačí.
Teda, ne že by ten Persil taky něco moc zmohl, žlučové mýdlo to jistí.
Já používám od narození prací prášek Rex Almond Milk nebo Lovelu,z tekutých Woolite na barevné prádlo a nikdy jsme neměli problém.Z aviváží cokoliv Sensitive (Silan,Lenor,Batole).
tekuty Persil Sensitive. Peru v nem i nase pradlo. Avivaz bud nic nebo ocet
moc Vám děkuji za rady!!!!!
Ariel a Persil, po všem jiném se mi dcerka osypala 😉
my pouzivame tez persil sensitive, lovelu a teraz batole, po nicem se zatim neosypal
Lovela, Batole, žlučové mýdlo
Já používám od narození Lovelu, i aviváž. Občas to prostřídám něčím voňavějším, ale na skvrny je ideální žlučové mýdlo. V DM mají takové šikovné tekuté i s aplikátorem za pár kaček a seženeš tam i Lovelu a často v akci. 😉
U obou dětí jsem používala Batole, hrozně příjemně mi to voní, aviváže vůbec žádné. Staršímu synovi jsem později začala prát s naším prádlem v Arielu a neosypal se.
Od narození peru v lovele, na poblinkaná trička stačí, později se zavedením příkrmů jsem zjistila že nevypere absolutně nic a chystám se na persil sensitiive.
@adelinka1981 trapná reklama...na to máš mít profi profil
Od narození peru v prášku v kterým peru naše prádlo, buď Persil nebo Rex. Aviváž používám Silan sensitive. A žádný problém 🙂
@karculka Dreft senzitiv 🙂
jen batole a aviváž bílý batole-a peru si v tom i prádlo,tu vůni jsme si zamilovali a i když jsou malému už tři pryč tak zůstáváme věrní 🙂
ahoj chtěla bych se zeptat jak perete pokakané oblečení. Dcera kaká i 3x za den , má předpisové kakání = míchaná vajíčka🙂, ale často se pokadí až na záda🙂 Vždy to opláchnu a namočím do studené vody, pak v normálním prášku vyperu v ruce a dám prát na 60 (dlouhý program) s práškem Mimino a mám na tom stále žluté fleky☹☹. Co s tím? Já si už delší dobu myslím, že ta naše pračka (mimochodem v Dtestu výborná) moc nepere☹.
Batole prášek i aviváž. Ale Aviváž jen bílou. Modrá smrdí i nám. 🙂
@pisisvori Vždycky to hned namočím do dost teplé vody a skvrny přetřu žlučovým mýdlem. Po cca deseti minutách to přeperu v ruce a vždy to úplně pustí. Pak nechám uschnout a dám do pračky až s více věcmi. Myslím, že když to dáš do studené vody, nepustí to. Zkus tu nejteplejší, co teče z kohoutku a to žlučové mýdlo. Nikdy mi to nezůstalo žluté.
u staršího syna jsem koupila lovelu-řeči jak by dítě mělo mít dětský prášek a to byl děs, nic to nevypere nemohla jsem se dočkat, až se jí zbavím a začla prát v persilu a peru pořád. mladšímu už v persilu rovnou
Já používala Persil Sensitive (gel). Byla jsem s ním spokojená, hezká vůně a fleky z příkrmů taky v pohodě mizely 🙂
také souhlasím s Persilem sensitive a Lovelou.. a aviváže speciálně pro dětské prádlo ;) A na skvrny, které prášek nevypere je nejlepší žlučové mýdlo, to odstraní snad všechno 🙂
ecover prací gel na choulostivé prádlo. peru v tom vše. aviváž od feel eco 🙂
Batole, Persil sensitive...cca od 3měsíce i aviváž Silan sesitive - prostě všecky, na kterých jsou na obalu mimina...ale je pravda, že nemám ani jedno děcko alergický.