Maminky jaký používáte, který by jste doporučily? 🙂
Persil sensitive. I lovela je fajn, jen spinave moc nevypere, je treba predeprat.
My taky používáme Persil sensitiv a s lovelou mam stejnou zkušenost jako sara84. Syn ekzémy měl, tak jsem zkoušela i jine, ale paradoxne, když došel a vyprala jsem v uplne obycejnem prášku, měl to zrovna lepší, tak jsem se vrátila k persilu. Nakonec jsem zjistila, že konkretne u mého syna ty ekzémy nejvíce vznikají z upleho oblečení, tak jsem se zbavila punčoch apod. a je klid naštěstí.
Ja jsem se taky nakonec rozhodla pro Persil sensitive gel...malej sice jeste neni na svete,tak nevim,jak a na co bude reagovat,ale zatim jsem v nem vyprala komplet celou vybavicku pro prcka a jsem spokojena....
Ariel mountain spring prášek (sensitive nic nevypere), miminkovské dát pak ještě jednou vymáchat. Děti jsou alergici a po všem ostatním se osypou. Doporučila mi ho lékařka, když vyšel v lékařském časopise jako nejlepší. 🙂
Frosch (Frosch EKO Hypoalergenní prací gel na kojenecké prádlo) - ekologický a moc hezky voní..je ale trochu dražší..
Jedině a pouze mýdlo s jelenem. Do pětilitrového kyblíčku nastrouhané půl kostky mýdla s jelenem (nebo jiné jádrové mýdlo) a asi 80g sody na praní (od oka), rozmíchám ve vřelé vodě a doleju kyblík do plna. Na jednu pračku asi 2 jogurtové kelímky, ale to se musí zkusit podle velikosti pračky. Vypere to supr, je to ekologické a hlavně skoro zadarmo. 10l vyjde asi na 30-40Kč. Peru v tom i plínky a teď už i běžné prádlo, cejchy, skoro všechno 🙂
Doporučuji český prášek Batole (dělají i tekutý) a aviváž Batole, je to vítěz Dtestu, pro mimi i pro citlivou pokožku v pohodě 😉
Batole je fajn a oproti Lovele i moc hezky voní (taková svěží miminkovská vůně). Dobrý je taky modrý gel z DM od Denkmit, na jemné prádlo. Pak Frosch, Ecover.... a na předpírání fleků žlučové mýdlo z DM.
Používám prášek Batole a místo aviváže ocet - dostane z prádla zbytky prášku a dezinfikuje. Po uschnutí není prádlo octem cítit.
Já používám prací prášek z DM pro malé děti, jsem spokojena. Z aviváže (pro kojence) Lenor, měla malá vyrážku...
Už pár let používám Persil sensitive, prášek i gel. Lovela mi nevoní a moc nevypere. Persil je ale hodně drahý, sice ho většinu kupuju v akcích, ale stejně chci zkusit Batole jakožto český výrobek 😉 . Aviváž nepoužívám vůbec.
Gel Persil Sensitive, ted byl v akci 40 dávek za 169 a vydrží mi i na víc dávek než je psáno, protoze na běžné praní=ne extra špinavé dávám půl až dvě třetiny doporučené davky a v pohodě.
Peru v tom i nase=dospele veci, když je na něčem skvrna, tak ji radši předperu mýdlem s jelenem nebo žlučovým, než bych celou várku týrala agresivnim práškem/gelem.
Ale když tu čtu chválu na to Batole, tak ho možná taky zkusím, když je to český vyrobek 🙂
Já jsem ze začátku používala Lovelu a teď jsem taky přešla na persil sensitive. Raději mám teď gel, moc hezky voní. Celkově jsem se naučila kupovat prášky na online drogerii. Nemusím se s tím tahat a je to tam levnější 🙂
Nejlepší je batole, dobře pere a pěkně voní, ale samozřejmě je to věc názorů. Manželka si nestěžuje. Vše kupujeme za přijatelné ceny na http://www.bohemiadrogerie.cz jo a ještě šetříte přírodu 😎
Myslím, že tam občas mají akci na FB a zboží je bez dopravy, ale je to vždy časově omezené a nákup je potřeba udělat za 1500,-, využili jsme toho a dohodli se s rodinou a nakoupili za cca 2500,. doprava 150,- nebo kolik to tam bylo byla ušetřena.
@koriandrie A nemáš náhovou prosím zkušenost s pracím práškem bio https://www.ageo.cz/produkt/prasek-na-prani-72105. Neznám nikoho, kdo by ho používal, ale celkem se mi zamlouvá 🙂
Zdravím, mohu doporučit http://www.bohemiadrogerie.cz/avivaze/batole-av...
Krásně voní, 5 L a za skvělou cenu.
Používám Lovelu, občas, když chytnu v akci, tak Persil Sensitive. Popravdě mezi nimi nevidím rozdíl..
@cattus Mýdlový sliz je super, akorát se mi s tím nechtělo věsměs patlat a protože má můj malý citlivou pokožku, kupuju eko prášky, teď naposledy jsem vzala jeden gel z Dedry (aloe sensitiv) a spokojenost. Objednávala jsem přes FB https://www.facebook.com/ekodrogerie.net/.
@monny88 já používám na oblečení a plenky ekoprací gel ulrich.. uznávám, že je určitě dražší než ty z drogerií či supermarketů, ale tak nějak mi to připadá pro něj nejlepší.. Zároveň přiznávám, že pro nás používám obyčejné prací gely - Palmex apod.. Možná bych měla být eko i k našemu oblečení, ale naštěstí s manželem nemáme žádné kožní problémy takže se tím zatím netrápím.. uvidím jestli to časem přehodnotím..