Zdravím maminky. Chtěla jsem poprosit o názor/doporučení při výběru lůžkovin pro moji 3-letou dceru. Včera nám byla zjištěna alergie na roztoče a s tím související astma. Musíme vyměnit komplet všechny lůžkoviny. Od včerejšího večera hledám to "nejlepší", dneska jsem oběhala všechny možné obchody a věřte x nevěřte každý prodává ty nejzaručenější odpuzovače roztočů (od pratelných na 60 až na 95 C po naiontovaný výplně stříbrem). Jsem z toho už magor. Samozřejmě chci pro mojí holčičku koupit to nejlepší, ale nějak z těch superlativů už nevěřím ničemu, resp.nikomu. Máte někdo typ na značku, nejlépe vyzkoušenou, která vám třeba i zmírnila astma? Děkuju moc za názory.
@veronikaka Tohle řešila moje sestra - synovec má alergii na roztoče. Taky zjišťovala a nakonec řešila tak, že má peřiny které se dají prát na 90°C. Pere podstatně častěji než předtím. Ložní prádlo mění max. po 10 dnech. Často pere i plyšáky kterých se malý odmítal zbavit. Než to začla řešit tímto způsobem, tak si taky zjišťovala co existuje na trhu a nakonec všechny předražené "odpuzovače roztočů" zavrhla a řeší častějším praním. Malému se i tak určitě ulevilo, je na tom lépe než předtím. Ale to asi i proto že mu začli dávat nějaké léky na tu alergii. Náběh na astma naštěstí nemá, pouze potvrzená alergie na roztoče. No sice jsem ti asi moc nepomohla s výběrem, ale uvádím variantu která funguje a nestojí tisíce.
Značku nemám, my kupovali v Ikee pro nás dospěláky a pro malou tehdy jen ro jistotu polštářek a peřinku dohromady myslím za 1000kč (to jsem ale neměli ještě alergii potvrzenou). Jinak stříbro je skvělá věc, na ty ionty jsou různé názory, někdo říká že může i v určité míře škodit, někomu např. iontová čistička vzduchu může vadit ( i když je to samozřejmě jiný princip). Já po těch letech zkušeností bych brala to co se dá prát na nejvíc stupňů - to je potřeba nejčastěji a netuším při jaké teplotě roztoči umírají, ale myslím že čím vyšší teplota tím líp. Pak bych brala to s tím stříbrem, to má mamka (jsme celá rodina alergiků) a říká že je to zatím nejlepší peřina. S těmi ionty bych to zvážila a pak vzala v té pro vás vhodné variantě jedno z nejlevnějších. Ideální je pro alergika prát peřiny a polštář tak jednou za měsíc ( i když i na to se názory různí) a jakákoli umělá výplň praním slehne, zvlášť u polštáře je to pak děs běs, takže i drahé polštáře (kupovali jsme za 2500 kč jeden) byl po roce praní vzhledem ke slehlosti spíš k výhozu. Deka začne taky placatá a slehlá až je to nepříjemné tak cca po 3 letech, ale dá se pod tím samozřejmě spát dál, jenom to není takové to nadýchané usínání. Takže za mě :stříbro, vysoko pratelné a jedno z levnějších. Jinak bych ještě uvažovala i o antialergické matraci a antialergickém povlečení, vzhledem k tomu astmatu. Počítám, že to chcete nakoupit co nejdřív, ale zkuste ještě chvíli počkat, ono je na tohle téma lepší víc názorů a myslím, že za dva dny tu budete mít dost odpovědí 😉
@barborka09
@anushka111 Děkuju za názor.
Nemáte vůbec zač, docela se divím, že tu nemáte víc příspěvků, přitom alergiků astmatiků je v dnešní době jak máku ...
@veronikaka Ahoj, myslím, že i Tchibo občas mívá chrániče matrací proti roztočům a povlečení proti roztočům.
@anushka111 Taky mě to překvapilo. Lůžkoviny jsem už objednala. Vybrala jsem si tykové aby šly vyvářet na 95 C, což si myslím je podstata. Bude to boj ...
my teda nic takového zatím potvrzené nemáme, ale já jsem byla v dětství silným alergikem a tak máme prostě lůžkoviny pratelné na hodně °C a obří pračku, do které se vejdou a která má i parní praní a praní alergy care.
Ahoj, máme také alergii na roztoče a několik let používáme na postele protiroztočové (uzavírací na zip) prostěradla NUVOLA z firmy Allergosystem cz. To nám vyhovuje, ale teď jsme se rozhodli ještě přikoupit na polštáře a možná i na peřinu
Máte, prosím vás někdo zkušenosti s povlakem na polštář z čisté bavlny od této firmy? Cena je vyšší, ale na polštář bych raděj tu bavlnu.
Nikdo neměnil astmatikovi/alergikovi peřinky?