Ahoj holky, prosím o vaše recenze a názory na dětský teploměr, jaký koupit? Digitální/ rychloběžku, klasický rtuťový? Já osobně jsem proti všem těm čelním a bezkontaktním teploměrům, co jsem měla zkušenost, nikdy neměřily přesně jako klasický rtuťový, ale je to vhodné i pro miminko. Pokud jste s nějakým spokojené, prosím přímo název nebo odkaz. Moc děkuji za rady
My měli digitáni Dr. Max. Lehce přeměřoval... Cca o dva, tři stupínky... Vsichni jsme měli normálně 36.9. Byl ale hlučný, cvakal tak, že se malá vzbudila, když jsme ji v noci měřili. Teď máme hartman. Řekla bych, že v těch normálních teplotách má taky o trochu víc... Ještě to nemám tak vystopované... Ale je uplně tichý a má světlo, aby bylo vidět, na co přesně míříte. Když jsem byla s malou v nemocnici, tak ksem zjistila, že ani klasická rychlobezka není úplně přesna... Ale za mě digitální hartman je dobrá volba...
Jak píše @horsiee - obyčejný digitální s ohebnou špičkou...
My máme několik teploměrů a stejně vždy první měřím dotykovým Topcom... Vím, že malinko proměřuje, ale mám změřeno, kolik má dcera normální stav a pak s ním sleduji, zda teplota roste. A až když je k 38, tak vytáhnu klasický teploměr a měřím přesně... A několikrát se potom na pohotovosti teplota shodovala, tak to musí sedět...
Ten Topcom má výhodu, že měří rychle a je podsvícený, tak nemusím v noci svítit... A nebudí to zbytečně dítě.
Když má děco horečku, tak to poznám i bez teploměru. Zkrátka topí, teplometr mi to jen potvrdí. Ať jakýkoli teploměr naměří vyšší či nižší hodnotu- neřídím se tím,poznám snad, kdy teplotu snižovat, či nikoli... Někdy je lépe ji nesnižovat a čekat pár hodin, jestli ta "teplota" není účinná!
Mame digitalni hartman pro deti, ze pry meri rychleji nez ty bezne. Ma na sobe namalovane nejake zviratko. Ohebny neni. Ja ale nejsem meric, merim jen kdyz na tom manzel extra trva, pac on rad cisla, a na ty ucely mi staci, ja si vystacim s dotykem. 🙂
@tery_s Já jsem se blbě vyjádřila. Chci říct, že po zkušenostech s různými druhy teploměrů, je používám spíš orientačně. Když vidím, že děcko hicuje přespříliš, tak si to teploměrem jen potvrdím a začneme snižovat atd... Přeci nezáleží na desetinkách, stejně to každý teploměr naměří jinak, a proto si myslím, že je jedno který se pořídí...
Tak já si myslím, že někdy na podrobném měření záleží.. Po 38 to už potom letí rychle a při 38,5 se má snižovat, takže potřebuji tu hranici vědět přesně. Obzvlášť u miminka. Tam jsem neváhala jet do nemocnice. Nebo když má po očkování delší dobu 38, tak taky snižuji, protože zbytečné přehřívání organismu taky není vhodné.
Jinak samozřejmě pohmatem ćasem každá maminka pozná, kdy je dítě trochu teplé a více si ho ten den všímá a kdy je úplně horké a jde hned měřit...
@tery_s hlavne ne omron, meli jsme doma 3 a pokud nejsme roboti, tak nefungovali (35.5 bezne). 😀 Pro miminko jsem koupila hartman s ohebnym koncem a rekla bych, ze meri 😉 Jeste jsme ve fazi zoufalstvi z omronu koupili nejaky podobny na rtutovy, sice nakonec teplotu zmeril, ale po 15ti minutach proste chyta do ruky do krec... a blbe se s tou kreci pak macha mocne nahoru dolu, aby se aspon o dva tri carky zklepal....tak to take nebylo to prave orechove 😒