Jakou výbavu pořídit do kočárku?

klaudynka21
12. led 2019

ahoj jmenuji se Dominika Grenová a chtěla bych se zeptat můj maličkej se má narodit v květnu nevíte co do výbavy jako myslím do kočárku

milusina
12. led 2019

@klaudynka21 Hodna záleží na tom,co budeš mít ve výbavě kočárku.Ale standardně bys měla mít plastenku na hlubokou korbu i sportak. To samé sitka proti hmyzu.Ja jsem navíc měla v základní výbavě i držák na pití a rukavniky a jsem za ne ráda,ale obejdes se i bez nich.A pak ještě potřebuješ něco,v čem mimco bude spát-deku nebo fusak.Nic jiného mne nenapadá 😁

bayt
12. led 2019

@klaudynka21 Tak my jsme využili pláštěnku a potom rukávník, či jak se tomu nadává. No a k tomu fusak a deku. A plenku nebo něco, když by mělo dovnitř hodně svítit.

zdenkaklok
12. led 2019

@klaudynka21 Za mě rozhodně pláštěnka jak na korbu, tak na sporťák, v létě jsem hodně využila síťku proti hmyzu, mohla jsem v klidu jezdit a nehlídat každou vosu, v zimě rukávník, Hodně potkávám maminky s držákem na pití a myslím že to dobrá věcička, já bych ho taky hodně krát využila 🙂

leilinka1234
13. led 2019

@bayt plínu přes kočár v létě proti sluníčku... aneb jak upéct dítě bez trouby :D

barchen
13. led 2019

@leilinka1234 A uz se u nas nejake upeklo? 😃

bayt
13. led 2019

@leilinka1234 Cože? Když máš hlubokou korbu, stříšku a dáš jen přes předek plínu tak, aby profukovalo, tak se ti fakt neupeče. Rozhodně mu tam bylo příjemněji.

leilinka1234
13. led 2019

@bayt stačí si přečíst, co se o tom píše, já se tu hádat nehodlám 🙂 jen říkám to, co si o plíně na kočáru myslím. Vy si svoje děti klidně přehřívejte :D Lepší je slunečník nebo ještě líp, UV clona, tu máme my například. Já bych v kočáru s plínou být rozhodně nechtěla a proto to nebudu dělat ani svým dětem 🙂

bekyc
13. led 2019

Mám taky květnové dítě, dospod jakoby pod něj jsem dávala látkovou plínu čistě jen kvůli ochraně té podložky a jinak byl první týdny v zavinovaččce nebo jen přikrytý tenkou dekou, víc nebylo potřeba. Pláštěnku a určitě síťku proti hmyzu. Na květen není fusak potřeba.
A ohledně té plíny, viděla jsem video, jak strašně rychle se mu tam oteplí vzduch, když dáte přes korbu plínu. Zkuste mu tam v létě strčit ruku, fakt je to rozdíl. Potkávala jsem i maminky s dekou! Takže za mě rozhodně slunečník nebo nějaká clona, nestojí to moc.

barchen
13. led 2019

@leilinka1234 stačí nevěřit tomu, co napíše kdejaký rádoby novinář 🙂 Ano, viděla jsem také článek o tom, jak může stoupnout teplota u zakrytého kočárku bez proudění vzduchu. A byla u toho ilustrační fotografie kočárku zakrytého fleesovou dekou a fotografie byla z Finska. Ale bavlněná plena je nízkogramážní textílie s vynikající prodyšností. V kočárku se u nás žádné dítě doopravdy zatím neupeklo, za to případů upečených detí v autě je několik ☹. Ale tohle je už mimo autorčina tématu.

soleilll
13. led 2019

@klaudynka21 Mám taky květňátko.
Pláštěnka, síťka proti hmyzu (spolu s nánožníkem bývají součástí kočáru), aspoň 2 deky (různě silné a teplé), rychlozavinovačku. Žádné polštářky a přikrývky nejsou potřeba, jen pokud vyloženě chceš dělat parádu, tak nějakou lehkou ozdobnou dečku.
Na zimu pak dostatečně velký fusak a pro tebe bude velmi praktický rukávník na madlo.
S kočárem určitě využiješ košík a tašku na nezbytné potřeby pro dítě i sebe - ty, co jsou součástí kočáru většinou nebývají moc praktické - doporučuju vybrat až poté, jak budeš mít jasno, co potřebuješ, třeba 2-3 měsíce po narození mimina. A nemusí to ani být "speciální" tašky ke kočáru - já třeba měla 5 let tašku přes rameno na noťas a perfektně mi vyhovovala (a stála 1/3 ceny).
Proti slunci můžeš použít bavlněnou plínku připevněnou kolíčky k boudičce nebo speciální clonu s UV filtry. Pleny s sebou budeš brát stejně - pod hlavu, v létě na přikrytí dítěte, jako prostěradlo atd. (Co se týká uvaření dítěte - jistě budeš mít korbu, která má různé větrací otvory, tzn. zabezpečíš přísun nezbytného kyslíku k nozdrám dítěte, aniž by mělo v kočáru průvan. Ta plena je jen, aby mu nesvítilo slunce do očí, tzn. korba nemusí být hermeticky uzavřená. O trošku staršímu dítěti taky pomáhá usnout - aby ho nerozptylovaly všechny vjemy kolem.)
Hlavně toho dopředu nekupuj zbytečně moc - sama uvidíš, co zrovna vám bude vyhovovat. 😉

bayt
13. led 2019

@leilinka1234 Jak ZNOVU říkám, je mi úplně jedno, co se kde píše - moje dítě bylo spokojené, nebylo přehřáté, naopak bylo super, jak mu do kočáru hezky pofukuje větřík (neměla jsme to neprodyšně zalátované plenou, ale opravdu jen odstíněno ze strany, kde svítilo slunce), ale žádné slunko uvnitř. Představ si, že svoje dítě znám natolik dobře, že bych na něm jaksi poznala přehřátí nebo jakoukoliv nepohodu.

Spíš mi přijde, že ses drobet ma mozku přehřála ty.

bayt
13. led 2019

@bekyc Je to přesně naopak, pokud tou plínou neuzavřeš neprodyšně korbu, a dáš to jako odstínění, tak se mu uvnitř krásně ochladilo.

bayt
13. led 2019

@leilinka1234 Jo a nejvíc mě pobavil odkaz na ty takzvané sluneční clony http://www.emitex.cz/cz/menu/93/produkty/vyrobk... Která je představ si ze stejného materiálu jako ta plena a JEŠTĚ K TOMU je tam neprodyšný polyester, tudíž, je to vlastně méně prodyšné jak ta bavlněná tenká plínka.

lucie01
13. led 2019

Já mám tedy zimní děti, ale tedy budu se opakovat, za mě tedy: pláštěnka, přebalovací taška, síťka pro hmyzu( toto je většinou součást výbavy kočárku), plínka pod miminko, ale teď už se dají koupit i takové prostěradla do kočárku, slabší deka, větší plena na prikryti, když je teplo, plinku jsem používala i proti sluníčku, bouda mi šla rozepnout, a byla tam síťka a z druhé strany stinila plínka, hezký profukovalo a přitom bylo prckovi dobře. No a na zimu samozřejmě fusak 😉

kettkav
13. led 2019

@bayt Ale tato se připevní za madlo kočárku a z druhé strany za střechu. Tudíž je tam velký prostor pro proudění vzduchu.

bayt
13. led 2019

@kettkav přesně tak jsem ale upevňovala velkou plenku - pokud slunce svítilo zeshora, natáhla jsem to jako stříšku až k madlu kočárku, pokud slunce svítilo ze strany, upevnila jsem plenu jen z té strany, kudy svítilo, a zbytek kočáru byl odkrytý...

leilinka1234
13. led 2019

@bayt tak že se vyrábí něco takovýho o tom ani nemám páru :D každej se o své dítě stará sám... Myslím si své, stejně jako vy :D nazdar ;) nemám čas na to se tu dohadovat ;)

zelenaesmolda
13. led 2019

@milusina fusak v kvetnu?

bayt
13. led 2019

@leilinka1234 Tak hlavně, že máš čas nejdřív napsat rejpavej post :D

karoczde
13. led 2019

@klaudynka21 většinu tu ostatní napsali.. Já bych doplnila matraci do kočárku. Ne všechny kočárky ji mají v ceně.
Spíš si dej záležet na výběru kočárku, čím více vymožeností kočárek má, tak pak nepotřebuješ tolik příslušenství dokupovat.. samozřejmostí je taška ke kočárku, na osobní věci, na plenky atd atd.

milusina
13. led 2019

@zelenaesmolda Nepíšu, že ho paní bude potřebovat hned,ale časem určitě ano.Nehlede na to,že mě se mimco narodilo v půlce září (a všichni víme,jak teplé bylo letošní zari) a od kamarádky jsem dostala po jejich dětech lehký latkovy fusak a používala jsem ho raději než nejakou deku.

lueur
13. led 2019

@klaudynka21 ahoj, kveten je dost nevyzpytatelnej, mame nalou taky v kvetnu a byly zrovna vedra, takze jsme si vystacili s lehkou dekou. ALE, rozhodne doporucuju hlevne takhle malymu mimcu dat neco, v cem bude zapadnuty a tak jako v bezpeci. Treba vetsi perovy polstar nebo perovou zavinovacku, ktery ho hezky obemknou i rozepnuty, kdyby bylo vedro a nebude se prehrivat,jako v nejaky umely rychlozavinovacce. Jinak dal prosteradylko na matraci, deku na prikryti jeste pres tu zavinku, kdyby byla zima. Nanoznik si myslim, ze spis nepouzijes. Hodne se hodi takovy ty kolicky na kocarek, muze na ne pridelat tu diskutovanou plinu( s rozumem, proste se nesmi zakryt cely otvor, ale jen udelat clonku, odkud sviti) nebo treba hracky na koukani.

bekyc
13. led 2019

@bayt Tak pokud to upevníš na madlo, je to jasný. Já psala o přikrytí otvoru korby plínou, jak to vídám u každé druhé maminky v létě. Taky jsem to tak ze začátku dělala, stačilo mi zkusit teplotu rukou a bylo mi jasný, že takhle to nepůjde.
Já myslim, že už tady o tom bylo řečeno dost a je na autorce, co si vybere, já to třeba riskovat nebudu. :D Jo a taky pozor na ty clony, měla jsem nějakou no name a byla uplně k ničemu, protože přes ní dost svítilo, používáme ji jako clonu proti prachu do chariotu.
Jo a ještě si pořiďte nějakou hodně barevnou hračku na zavěšení, měli jsme příšeru od Lamaze a nespustil z ní oči a pořád se na ní smál :D A dopoučuju vybrat kočárek s velkým košem vespod, my máme strašně malej a nic se tam nevejde. Hodně štěstí!

ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz