Plánuji pořádit synovi novou postel, tak jsem se chtěla zeptat těch co už mají stejný rozměr zda používají peřiny z postýlky a nebo pořídili už velké (140x200cm).
Děkuji za odpovědi.
Od roku má velké,sama je chtěla.Postýlku má tu dětskou do 6 let 140x70cm.
Do velký postele dostal velký polštář (70x90) a velkou peřinu (140x200) a hlavně nepropustnou podložku, ta se nám moc osvědčila.
my mame 90x135 a jeste ji to planuju nechat...............
Když šel syn do velké postele, měl tam rovnou i velkou peřinu a polštář 🙂
my máme postýlku asi 160 cm, a právě letos od nového roku dám už velké peřiny. Zatím teda synovi stačí malá deka, ale už je to tak tak. podle mě je to hodně o výšce dítěte. nad 1 m se už možná pořádně nezakryje peřinou, co má 1,2 metr.
My jsme zrovna pořídili taky postel 160x70 zprvu jsem mu tam nechala postýlkové a bylo to akorát, ale polštář byl placka naprd a i ta deka slabá, tak jsem pořídila klasik rozměr 70x90 polštář a deku 140x200. No je to trochu obrovské, taky hodně naducané, ale snad se to časem splaskne, z polštáře jsem ubrala výplń. Zrovna teď spinká otočenej hlavou do míst nohou a leží na té peřině místo, aby byl s ní přikrytej 😉
Ze začátku jsme měli z postýlky a časem jsme pořídili klasickou velikost 70x90 a 140x200 😉
Malého (20 měsíců) jsme teď přestěhovali (ale na velkou postel 140x200) a dali jsme mu rovnou velkou peřinu a v pohodě, nemotá se do ní. Kamarádky ještě holkám pořídili takový ten mezistupeň (myslím, že to je 100x135), ale mě to nějak přišlo zbytečné 😅 Pod velkou pěřinu s tam s ním mohu lehnout i já 😀 Ale postel, co máš vybranou, je ještě dětská, tak tam bych asi spíš volila ještě tu menší velikost.