Maminky, prosím o radu, v jaké velikosti jste odjížděli z porodnice? chtěla bych miminku koupit setík oblečení (vyloženě nový do porodnice) a nechci aby mi v tom miminko moc plavalo. Vím že se ve většině případů doporučuje vel. 56 ale nebude to příliš velké? děkuji za vaše odpovědi 🙂
Já zatím zkušenost nemám, ale budu si brát pro jistotu dvě velikosti - 0-3 a 3-6. Abych pak nebyla překvapena :D
Já bych vzala 56, bála bych se, že 50 bude moc malá, nebo z ní velmi rychle vyroste. Ale samozřejmě záleží na velikosti dítěte, náš malý měl 3,10 kg a plaval zpočátku ve všem 🙂 To se ale za krátkou dobu změnilo. Já bych 50 volila u nedonošeného dítěte. A aby to nebylo tak jednoduché, každý výrobce má velikosti trošku jinak, tzn. jedna 56 je větší, jiná menší 🙂 Já bych to zas až tam moc neřešila, jestli to bude větší nebo ne, miminku je to úplně jedno ;)
56 by měla být akorát. Náš Jindra v ní odjížděl z porodnice a byla mu ještě skoro měsíc po narození, a to nebyl (a není) žádný drobeček.
Já brala 50, neco menší 56, bývá to newborn nebo 0-0. Miminka měly 3,2 kg, jedno 48 cm,druhe 50. Prví dny jsou miminka schoulená,ve větším plavou a není to pohodlné.62 nosili až po prvním měsíci.v 6 týdnech měli 55 cm.
Tak ono je to individuani, dcera v skoro 8m nosi 68, v porodnici mela 50 a byla ji mesic. Syn mi plaval i v 50. Syn lehce pod 3kg, dcera nad 3kg a oba 49cm.
@prostejina velikost 3-6 je 68, to by se ti musel narodit obr. Obvykle mají miminka 48-52 cm,tuhle velikost využijete fakt až mnohem později.
Pokud Ti na tom hodně záleží, aby obleček miminku "padnul" hned v porodnici, myslím si, že u miminek, která se nenarodí velká (třeba kolem 4 kg), by byla vel. 50 lepší.
@andelka takže bude stačit 0-3?
mě všechni doporučovali ať nakoupím 56 měla jsem pár 50 (i tu do porodnice) a z příchodem domů jsem brečela, že mu nemám co oblíknout že mu je vše velké. newborn a 50 nám byla ještě ve 3 týdnech. Narodil se 47cm a 2,74kg > záleží jaký máš odhad
@prostejina i 0-3 je velke, to je 62.
@prostejina kup vel newborn, max 56. I pomerne vetsim detem je ta 56 aspob mesic, to je do 56cm. To ma maloktery novorozenec. Na prumerne mimco kolem 3kg je akorat newborn (50)
@prostejina rozhodně,a ještě to bude velké.0-3 bývá vel.62, tu mají děti obvykle právě v těch 3 měsících,takze když při narození mají kolem 50 cm,tak je tam velká rezerva. U bodycek to nevadí moc,ale u overalu a dupaček jo.
Holky tak díky 🙂))
Někdy má mimco přes 4kg a třeba 52-54 cm,vyjimecne,ale i těm ta newborn 56 nějakou dobu stačí.
@petullka927 Já jsem měla do porodnice 50 a snesly by i menší.Holky měly kolem 3kg a něco málo nad 3kg.
62 jsme měly ve 3měsích.
Takže pokud nebude mít mimísek přes 4kg,tak vyloženě do porodnice 50
Která mu třeba už za týden nebude,ale alespoň nebude mít vše "10krát" ohrnuté
Já jsem si nebrala nic, koupila babička vybraný set, až se malá narodila, podle velikosti. A byť jsem přenášela, byla malinká, plavala i v 50.
Holky, moc děkuji za vaše rady a typy ! 🙂
Kupte aspoň jedno bodynko 50 a něco 56. Záleží zda holka/ kluk. My využili hodně a to byla malá standardní mimco. Nemám ráda když jsou ty mimina narvaná v o dvě čísla větším oblečení. Nemusí toho být moc, 1-2 kousky na návštěvy a na fotky ;)
@petullka927 já měla v porodnici pro malého bodycka některý vel 50 ale spíš 56. A na cestu z porodnice jel v dupackach 50 a kombinezku 62🙂 ale urcite staci 56 maximálně..... Muj malý mel 49 cm když se narodil a vel 50 mu seděla akorat
@petullka927 jo ale ono záleží z jakého obchodu ty věci jsou, na 3 mes měl 59,5 cm, teď mu jsou 4 mes tak nevím kolik měří ale z lidlu bodycko vel 50/56 mu je pořad🙂)))
Ono hodně záleží na střihu a výrobci.Synovi (50cm,3,8kg) jsem bodýčko 56 nemohla dostat přes hlavu.No a dcera (55cm, 4,05kg) o té ani nemluvím,byla jsem ráda,že jí byla 62
Beru si oboje- vel. 50 i 56 🙂
Mám v plánu 50 a 56. Ale třeba ma mamca pro mě měla obě sady a já se narodila s více jak 5kg a nebylo mi nic z toho 😄.
Tak nase mala se narodila a merila 54cm a 3610g..takze velikost 50 mi byla na prd..😀 56 ji chvilku vydrzela.Tak si tam vezmi vel.50 a 56 a je to😉
Hlavně doporučuji mrknout se po zavinovacích nebo propínacích body, narodila se nám hlavounka a obléct jí obyčejné body přes hlavu je děsný ještě teď skoro ve 3 měsících (oblékáme jen v nouzi, jinak ty propínací). 🙂
Fakt záleží hodně i na odhadu - náš Šíma měl 5020g a 56cm - a opravdu se mi do 56 na cestu z porodnice nevešel....
Naše kráska měla 4,10 kg a 55 cm a 56 ji byla sakra malá a já nic jiného neměla. Vzala bych radši dvě velikosti 😉 doma jsem vyřadila půlku skrine a honem do kupovala oblečení 🙂
No nevim, měla jsem do porodnice velikost 56 a 62. První syn byl velký a v 62 mi přišel v pohodě, 56 bylo pro něj dost na fest a jak jsem byla nešikovná, tak bylo lepší obléct volnější oblečení. Hlavně měl pravdu velkou hlavu a čepička z setíku 56 se u nás nikdy nevyužila, počkala až na jeho setry - dvojčata. Ale i u nich s 2,8 kg a 49 cm mi připadalo, že jim velikost 56 sedí dobře.
Prostě záleží na tom, jaké budeš mít miminko. Asi bych koupila 56 a 62 a měla s sebou oboje. Menší setík případně prodáte, nebo se ten větší doleží na později.
Ja mela deti 3,3kg/52cm a 3,5kg/52cm a obema byla 56 velka. Ted beru 50.
Ja nemam 56 zadnou do porodnice vse 0-3 mesice to znamena 62