Poradila byste mi prosím některá nějakou přírodní kosmetiku pro dítě?Malý má ekzém a po vyzkoušení všeho možného mu pomohla modrá indulona.Raději bych ho ale mazala něčím bez parabenů a dalších chem.složek.Plus nějaký přírodní prací prášek.Je něco takového?Jednak kvůli tomu ekzému a jednak teď žužlá všechno v dosahu včetně toho co má na sobě.A nějaký prostředek na podlahu vhodný do domácnocnosti s malým dítětem?Vše nejlépe dostupné v běžné drogerii.Děkuji 🙂
Pouzivam olivovy olej a na domacnost ocet
@vercik83 moc se mi tvoje odpověď líbí.
@klaudie30 omezila bych kosmetiku na minimum, koupat můžeš i v čisté vodě a natírat nemusíš ničím (nemyslím teď ekzém). Podlahu taky klidně vytřít čistou vodou. Můžeš se tady na MK v poradně pro atopický ekzém holek poptat, co by bylo pro zmírnění obtíží vhodné (třeba ti poradí i ten prací prášek). Ale za mě, kosmetiky a chemie co nejmíň.
V poslední době mě nadchla česká přírodní kosmetika Nobilis Tilia (mají např. čistý mandlový olej - skvělý pro děti), Weleda je taky dobrá, Lavera má taky výborný olej pro miminka.. Na praní je spousta možností, teď jsem zkusila gel z mýdlových ořechů Yellow and blue (z DM, česká výroba), zdá se mi hodně šetrný. Na podlahu univerzální Ecover, nebo nějaký čistič od Yellow and blue..
@vercik83 Já ocet taky ráda používám, je super i na okna, i na vytření podlahy někdy dávám (a po malování se s ním bezva uklízí). Olejem jsem natírala, a byl super, akorát oblečkům to moc nesvědčilo. Právě takové přírodní věci mám ráda, nejsou v tom přídavné látky a ničemu se tím neublíží.
Ahoj,ja teda nemam dite s exemem, ale pouzivam prirodni kojeneckou peci od Weledy, ktera je hezky setrna. A myslim, by mela byt vhodna i pro mimca s exemy. Asi bych to na Tvem miste zkusila
Náš prcek je lehký atopik a zabrala nám Weleda. Ale ne ta měsíčková řada, ale Zklidňující pleťový krém a tělové mléko. Ekzém zmizel a zatím se nevrátil. A vzhledem k jemné konzistenci stačí docela malé množství, protože se roztírá opravdu dobře a lehce. Na praní používám Batole a místo aviváže ocet - odstraní z prádla zbytky prášku. Vytírám taktéž octem, nebo prostředkem od Frosche. Pozor i na to, čím myjete vanu, opět používám ocet v kombinaci s citronovou šťávou a jednou za čas jedlou sodou.
Zrovna dneska mi pro prcka dorazila kosmetika od Eoné 🙂
@klaudie30 dobře vybavená je DM drogerie. Mají svoj přírodní kosmetiku alverde a pak ještě hipp, který taky bývá bez parabenů. Ale to ti nezaručí, že ti na to nebude malý reagovat, přírodní kosmetika obsahuje dost éterických olejů a ty můžou dráždit. Mají i saponáty na podlahu, na nádobí ve verzi nature i prací gel. nakupuju tam téměř všechnu drogérii a kosmetiku.
Nebo zkus nějaké zdravé výživy, mívají tam kosmetiku i drogérii, na prací třeba ecover.