Prosím o tipy na kosmetiku pro děti s atopickým ekzémem,dostali jsme několik doporučení a mě by zajímalo s jakou máte dobré zkušenosti vy.
Exomega- emolienční krém od od A- dermy
Zásadní je, jak ekzém vypadá, v jaké je fázi, takže toto by Ti každá maminka musela napsat, aby Ti byla informace o používané kosmetice k něčemu 😉 Jsou tři fáze a přechody mezi nimi - akutní, subakutní a chronická a na každou se hodí něco naprosto odlišného.
My používáme Leciderm - lehkou léčivou pěnu. Jsem s ní moc spokojená, jediné, co malé pomáhá. Mažeme s ní pořád, v jakékoli fázi ekzému.
My sice atopický ekzém nemáme, ale pořád se nám něco dělá na tělíčku, nejvíc na bříšku a na ručičkách a nožičkách a mam od jedné maminky co její dcerka má atopický ekzém doporučené. Krém bioderma. Koupili sme i sprchový gel a tento krém a můžu říct že za 2 dny měl zase sametovo pokožku, dokoupili sme i ostatní produkty pro děti a sme se vším velice spokojení i maminka co mi to doporučila říkala že jim to velice pomáhá. Je pravda že přesně nevím jak takový exém vypadá moc sem o tom nečetla, ale doufám že se nás to netýká, nám se stále něco objevuje, každé roční období na něaký ekzém trpíme, ale vždy ho zdoláme a teď díky Biodormě se už žádného nebojím 🙂
mně i dětem (i kamarádky dceři s AE) sedí výrobky Babylove z DM drogerie - bez minerálních olejů, umělotin, barviv, chemky atp, navíc je za pár korun 😉 z těch dražším mám výbornou zkušenost se značkou A-derma.
já používám pro sebe i děti kosmetiku Karla Hádka, není v tom žádná chemie. Do vody na koupání jim dávám meduňkový olej, na sprchování sprchový olej a na promazávání bambucké máslo. Exém máme dá se říct zažehnaný, pokud něco vyleze což je teď hlavně u syna když mu lezou zuby tak nám zabírá jedině Linola, ale teď jí používám pouze v případě, že se osypou jinak toho Hádka, kůži mají krásně heboučkou🙂
pouzivame konopne pripravky Cutishelp. Zname se osvedcil Leciderm a Dermalex.
MODRÁ INDULONA 🙂
atopák nemáme, ale náš dr. zastává modrou indulonu, prej je maximálně nedráživá
já jakožto dospělý atopik používám modrou a červenou indulonu. Děti mažu kosmetikou Exicipial a koupeme v BalneumHermal
my máme Krtečka od Manufaktury... 😵 na koupání..
jinak mažu leniensem a ichthamolovou mastičkou
ahojky...na suche telicko Bebe Klorane telovy krem.a na oblicejik kdyz jsou fleky mokvave tak vitella pasta na vysuseni(a zasypu pudrem od klorane) .a na bezne mazani vitaminova mast a Laroche Lipikar Baume AP..
Mažeme Lipobase a do koupele Linola Fett. Modrá indulona nám to strašně zhoršila.
pozor na Excipial Lipolotio, taky jsem tim nase male mazala ale ted jsem zjistila ze je v tom parfem... 😠 a to mi predepsal pediatr na atopak....
Babylove z DM pro citlivou pokožku, bez parfémů atd. A perfektní cena. 😉
Míchaná mast Ambiderman...ale moje malá má velmi lehký průběh, když se jí ekzém objevil, dostali jsme kortikoidovou mast Dexa-ambiderman...modrá indulona jí velmi přitížila, Excipial taky nic moc, ten byl ideální na vyhojení šupinek v hlavičce...jak píší holky o kosmetice Aderma a La Roche, tak tu používají kamarádky pro své děti s ekzémem, prý pomáhá,ale je to fakt finančně nákladný....jo a konopný mastě naší malé taky spíš ekzém zhoršily...fakt je to individuální, co jednomu pmůže, druhému uškodí ☹
Konopné mastičky pro děti 😉
Seba med mýdlo z lékárny a obyčejnou modrou Niveu v plechovce a Excipial mastný krém (ne mléko ani krém s mandlovým olejem, jen mastný krém). Chce to mazat, mazat, mazat a zase mazat. A pozor na prací prášky a aviváže.
Konopí, konopí. Nejlépe se mi osvědčil Cutishelp
Na promazávání nám kožařka doporučila modrou indulonu. Pro akutní stavy nám míchají masti v lékárně. Ale jak už tady někdo výše napsal, je každé dítě jiné, každému může vyhovovat a pomáhat něco jiného.
U kluků nám pomáhalo i tělové mléko od Bubchen,malé ale pro změnu moc nesedí...Máme jen červené mapy,bez mokvání..Takže zkusím teď asi tu indulonu... 😒
když měl ekzém na obličeji, mazala jsem ho holtovou mastí. jinak na tělíčko jsme používali a používáme leniensku. doktorka nám doporučovala i modrou indulonu, ale ta lenienska mi přišla lepší.
Náš ekzém nemá ale je dost vysušený a na promazání je opravdu nejlepší lenienska prodávají jí v lékárně i bez receptu...100g kolem 50,- na internetu jsem našla i balení 0,5kg za 180,- 😉 já mám dost vysušený lokty a používám jí taky 😎
Dcera sice nemá atopický ekzém, ale v zimě díky neustálému nošení punčocháčů má pokožku na nožičkách hodně podrážděnou, a hodně na to pomáhá koupání v Linole a mazání A-Dermou a Excipialem.
Moje malá trpěla různými exemy od narození. Nic moc nepomáhalo, v zimě se jí objevil opravdu ošklivý exem pod kolínky. Pomohlo takové máslo s přírodními výtažky, ale nevím, jak se jmenuje. Jenže jen dočasně. ☹ Po tom, co jsem jí jen jednou zapomněla namazat, zase to měla zpátky. Nakonec jsme přešly k jiné značce, zjistila jsme, že tyhle věci je lepší začít řešit vnitřně + mazat. Takže teď pije cca 14 dní gel Aloe Vera a máme pokoj!!! 🙂 O podrobnější info napište. Abych tu nedělala reklamu... 🙂 A mám už mnohonásobné zkušenosti s léčbou atopiků, úspěšně!!!
My nyní jedeme v Biodermě PP Antirecidiv, ekzem jsme měli infikovaný stafylokokem a nyní ekzem je v takové udržovací fázi. Jinak je celkem dobrá od A-dermy Exomega.
Nivea SOS v plechovém obale
Bioderma Atoderm pp tělové mléko i sprchový gel a na koupání Linolu od Wolfa.
A-derma exomega, telove mleko...mel at.exzem dva roky,parkrat sem ho namazala a uz se to nevratilo, doporucuju. Nebo Aveeno, to je neco podobneho. 🙂 ale v CR nevim jestli se da sehnat. Sprchovy gel taky od Adermy a jen trosku a hodne machat pradlo.
Nám pomáhá Lipikar Baume AP (od LaRoche), jinak jsme zkoušeli konopnou mast, Excipial (doufám že to píšu dobře, už ho nemáme), něco nám i míchali přímo v lékárně... Každé dítě je jiné a každému pomůže něco jiného, asi to chce prostě zkoušet a zkoušet... 🙄