Ahoj prosím o rady 🙂
bohužel z finančních důvodů budu muset asi hned po 6-nedělí začíst částečně pracovat, nějaký přivídělek tak 2-3 dny v týdnu-hlídání mám a bylo by to asi na 6 hodin denně > chci plně kojit takže budu odstříkávat mléko a nevím jakou odsávačku-chtěla bych levnější nebo bazarovou zřejmě jen manuální. Vím, že Avent je dobrá, ale drahá , ale četla jsem, že pro ženy s většími prsy nevhodná > normálně mám 3-4 tak nevím jak hodně se mi prsa nalejou.
Jakou značku odsávačky doporučíte?
Budou mi stačit dvě lahvičky? Ty chci určitě od Aventu - prý jsou nejlepší když žena ještě kojí - prý se nejvíce podobají prsu - máte zkušenosti?
Má cenu kupovat stelirizátor? Příjde mi zbytečná investice - když můžu lahvičky vyvařit doma v hrnci.
Všem moc děkuji
@ladyhacek ahoj,určite Avent od Phillips,ja ju mam a som max.spokojna...mam ručnu a super...stelirizator nekupuj,je to hovadina,stači vždy vyvariť všetko vo vriacej vode...dnes sa strašne preháňa a niekedy také veci neboli a vŠetci žijeme....jediné čo som kupovala čo nebolo predtým je monitor dechu....nepotrebné veci nekupujem...rovnako prebaľovací puld a podobne....fakt ide len o rozežranosť maminek....
Jedna z nejlepších odsávaček je Medela swing (používám jí cca 7x denně) a nejlepší láhve v kombinaci s kojením jsou Medela Calma. Je to vše dost drahé, ale vyplatí se to. Zkus kouknout tady na bazárku.
I já doporučuju Medelu Swing a k tomu lahvičky Medela Calma jako teraolli výš. Tady mají pěkně popsáno, proč je ta lahvička tak dobrá: http://www.dudlikarna.cz/kojenecke-lahve/medela... Je to velká investice, ale stojí za to.
Jednoznačně doporučiji elektrickou Medela swing. Odsávala jsem celé šestinedělí, když malý nechtěl sát a dokrmovala ho.
Upřímně si neumím představit ruční odsávání v takovém rozsahu, jaký popisuješ. Ruční odsávačku bych doporučila spíš na příležitostné odsávání. Manuální odsávačku od Aventu jsem vyzkoušela v porodnici a po dvou dnech mě bolela ruka tak že jsem jí skoro nezvedla. Oproti Aventu je Medela nesrovnatelná! Opravdu se vyplatí zainvestovat. Já mám svojí od kamarádky za 2000. K tomu dvě lahvičky a systém sání Medela Calma. Sterilizátor naopak od aventu mám - mám ten do mikrovlnky cca za 800 Kč nový, ale určitě seženeš i starší. Já ze začátku taky byla proti, ale po třech týdnech jsem ho koupila. Vyvařopvání v hrnci je časově náročné, nepohodlné a na všem se příšerně usazuje kámen. Dále doporučuji koupit mycí prostředek na lahvičky od NUKu. Krásně odstraňuje mléčný tuk.
Za mě doporučuji vše od Aventu, odsávačku jsem nepotřebovala, takže nevím, ale kamarádka má velká prsa a byla s Avent odsávačkou velmi spokojená, určitě se dá sehnat někde v bazaru 🙂 a sterilizátor určitě doporučuji, měla jsem elektrický a super, je to mnohem pohodlnější než to vyvařovat v hrnci...je sice dražší, ale také ho určitě nějaká maminka bude prodávat ;)
Za me sterilizator ne, mela jsem a prodala vše jsem v něm vyvarila pouze na začátku, dudliky a Savická hodin do hrnce a lahvičky s mycim prostředkem nuk, odsavacku jediné medela já mela mini elektric a stačila sezenes za 1000 a ja býka moc spokojena, mela jsem ruční avent byla dobra ale když budeš oddávat často tak bych do ruční nesla, co se tyce lahviček mela jsem agent, medely mi nechtěl, jinak určité bych pořídila od neděli víc a vetší sběrné lahvičky abys nemusela porad prelevat.
Taky doporučuji Medelu Swing. Odsávala jsem 6m pro dvojky a šlo to. Kdybych viděla, že to bude na celou dobu, tak bych šla i do odsávačky na 2 prsa, přece jen je to rychlejší.
Sterilzátor jsem používala celého půl roku. Měla jsem obyč z bazaru canpol, byl velký a posloužil dobře.
S lahvičkama jsem začínala od medely calmu, pak když jsme nemohla kojit, tak jsme přešli na tomme tippe a ty máme doteď jen jsem dokoupila savičky.
S odsávačkou zkušenost nemám, ale sterilizátor mi přijde jako hodně zbytečná inevstice. Vyvařit lahvičky v hrnci není zas tak časově náročné. Vždyť to není nutné před každým jídlem. Já vždycky před jídlem jen vše propláchnu vařicí vodou z rychlovarné konvice a v hrnci vyvařím jednou za čas 😉
Odsavacku bych urcite doporucila, mela jsem Tomee Tipee, mala, prakticka a hezky vypada. Naopak sterilizator jsem vyuzila mene. Mam takovou obrovskou kravu - bylo to darem, byval by mi stacil maly. Ale kojila jsem do 9 mesice
Hezký den, sice mimi teprve čekáme ale odsávačku si budu na zkoušku půjčovat v porodnici. Mají tam taky Medela. Chci jí nejprve odzkoušet, než si jí popřípadě koupím. Sterilizátor je na každém. My ho v předešlé práci (v koj.ústavu) využily každý den a já si ho budu taky pořizovat. 🙂
Já jsem byla maximálně spokojená s pákovou Avent. Držela jsem páku a mléko teklo proudem, odsáto bylo asi 4x rychleji než s elektrickou Medelou Swing (kterou jsem měla taky). Když jsem po třech měsících viděla, že bude odsávání dlouhodobé, koupila jsem si elektrickou Medela Freestyle na obě prsa. Za mě Medela Swing nic moc, jde to s ní samozřejmě taky, ale pro mě hrozně pomalé. Odsávala jsem plně 8,5 měsíce.
Mám vyzkoušenou Medelu swing ( elektrická ), i pákovou a jsou výborné, k tomu láhev medelu Calmu - spokojenost. U druhého mám Avent odsávačku i Avent lahvičku pro kombinované kojení a taky jsem moc spokojená. Navíc Avent vyjde o mnoho levněji, takže bych pohledala na bazaru a určitě se toho nebála
Tak já pořídila vše komplet od Avent. Elektrickou odsávačku, flaštičky, sterilizátor a i ohřívačku flaštiček. Kamarádka s tím byla nadmíru spokojená, tak doufám,že i nám skvěle poslouží 🙂
@ladyhacek odsavačkuku jsem měla medela swing.s avent jsem nebyla spokojena.