Jakou kosmetiku pro miminko koupit?

isousek
24. bře 2015

Ahoj holky muzete mi poradit jakou kosmetiku pro miminko koupit?S cim jste byli nejvice spokojene?Jako neco na opruzeniny,na koupani po koupani a tak vse co potrebuje.

jaja01k
24. bře 2015

@isousek Malý na opruzeniny moc netrpěl, ale když už, pomohl bepanthen nebo sudocrem. Ze začátku jsem koupala jen v čisté vodě, občas jsem přidala trošku slunečnicového oleje. Později jsem začala používat koupel od weledy.

zanri
24. bře 2015

nejvíc jsem byla spokojená s koupelovým a masážním olejem pro novorozence Růženka od Nobilis Tilia (NT), je fantastickej, ale dost drahej 😒. Na koupel (1x za 3 dny) pak taky Linolu (Olejová přísada do koupele), na mazání - Masážní olej Žofie (NT) nebo olivový olej z lékárny. Na zadeček je dobrý Sudocrem, SebaMed, když je hodně podrážděný zadeček (např. když rostou zoubky), tak se mi osvědčil dětský zásyp s levandulí Leontýna (taky NT 🙂) nebo Rybilka. S Bepantenem jsem spokojená nebyla. Od půl roku jsem přešla na výrobky od CutisHelp mimi z konopí a zase střídám s Linolou sprchový a mycí gel, mandarinkový koupelový olej (od 3. měsíců - NT), meduňkový koupelový olej (od 6. měsíce NT)....na léto se chystám koupit masážní meruňkový olej (NT)

laska.nezna.hranic
24. bře 2015

nám se osvědčil hipp. obvykle zadek nemažem, pokud už se jo stane a děcka se oprudí, máznu bepanthenem a za několik hodin je po problému. jinak univerzálním pomocníkem je kokosový olej 🙂

olusenka
24. bře 2015

na opruzeniny a nejen ty Sudocrem, používám ho při každém přebalování, občas vyměním za Rybilku Neo nebo příp. něco jiného, ale Sudocrem vede. Na koupání většinou čistou vodu, u 1.dítěte jsem měla na začátek Hipp, ale pak jsem ho používala já, a na miminko právě jen vodu, příp. kapičku toho sprch.gelu jen na zadeček. Taky jsem používala občas odvar z řepíku do vaničky. Na mazání po koupání na obě děti slunečnicový olej z lékárny, ten se opravdu hodil, protože obě děti se krátce po narození "svlékly z kůže", asi jak jsou vymáchaní z té plodové vody, tak se brzy po narození začnou děsně loupat a pár dní spíš týdnů to trvalo. Olej se na to fakt hodil. Doporučuju koupit až těsně před porodem, má extrémně krátkou trvanlivost. Později jsem používala třeba kosmetiku Linola aj., děti měly ekzém. měla jsem i Bepanthen, ale za mě zbytečně moc drahý, na bradavky mi moc nepomohl, na zadek miminka je ho škoda za tu cenu.

teeerez
25. bře 2015

@isousek Ja jsem spokojena na koupani s Weledou - kojenecka koupel, hezky voni a zaroven promasti, takze uz pak nicim nemazu 🙂 na zadecek klasicky sudocrem (i po nem mala tenduje k opruzovani, ale se vsim ostatnim to bylo jeste horsi), na ven mazu Niveou baby wind and weather + na pripadna sucha mista kdyz se nekdy necco objevi mame nivea SOS
Pro me se hodil prvni mesic Bepanthen na bradavky

janawei
1. dub 2015

Koupeme v čisté vodě, do které 1 x týdně přidáváme Měsíčkovou kojeneckou koupel od Weledy.
Než se prckovi objevil atopický ekzém, tak jsme používali Měsíčkový kojenecký olej taktéž od Weledy a od doby ekzému používáme už jen tu jejich zklidňující řadu - Zklidňující pleťové krém a tělové mléko.
Málo časté opruzeniny mažu Měsíčkovým kojeneckým krémem taktéž od Weledy. Připadá mi, že chvíli po namazání opruzeniny mizí. Prcek se prudí hlavně v potních místech - podkolenní jamky, podpaží a pod krčkem.
V zimě se nám na ven osvědčil Měsíčkový ochranný balzám opět od Weledy - neobsahuje žádnou vodu, takže nemá na obličeji co namrzat.
My jste prostě "Weledoví" - sice se může zdát, že je Weleda dražší, ale malá množství, která od každého výrobku stačí k použití, toto dorovnají. Prima přírodní složení beru už jako samozřejmost.