Jakou kosmetiku mám používat u kojence (9 měsíců) na promazávání po koupeli, popřípadě i během dne? Má několik ložisek ekzému, včetně obličeje. Děkuji.
Doporučuju přidat se ke skupině Poradna pro atopický ekzém, která tu už delší dobu funguje a zadat tam dotaz. Není to jen o mazání, u dětí je "základem" ekzému strava, správná péče o pokožku má podíl max.10%. Jinak výběr kosmetiky je velmi individuální - výše uvedená exomega od A-dermy obsahuje oves a ten může některým dětem dost vadit. U nás funguje konopná kosmetika od Cutishelp mimi - krém Ekzém a Balzám. Ale opravdu nejlíp a komplexně poradí Věra Zíková ve zmíněné poradně. Moje dcera měla ekzém po celém těle a během dvou měsíců pod vedením Věrky byla čistá.
Eucerin AtopiControl a na to ještě zinkovou mast. Pomáhá to výborně. Musím říct, že zdejší už zmiňovaná skupinka "Poradna pro atopický ekzém" poradila opravdu skvěle 🙂.
Promazáváme infadolanem ložiska, excipialem tělíčko. Z dětské kosmetiky (mimo vyloženě atopácké) se mi osvědčil Hipp. Do roka jsem nepoužívala žádnou kosmetiku, myla jen vodou. Já se po 30 letech atopáku zbavila konopnou mastí.
U nás zabrala na ekzém perfektně Weleda - Zklidňující tělové mléko a pleťový krém. A i když už prcek ekzém nemá, tak jsem u toho zůstala. Omývali jsme a omýváme pouze čistou vodou + 1 x týdně přidávám do koupele Měsíčkovou kojeneckou koupel.
Moji male pomohla A-derma Exomega.