Jakou kosmetiku pro dítě pořídit?

maki_j
20. dub 2015

Zdravím maminky,

prosím o radu, co všechno pořídit z kosmetiky do začátku. Zatím jsem nakoupila gel s šamponem a olejíček od HIPP, a tyčinky. Ale co všechno je potřeba a co je zbytečné? Bepanthen, Rybilka atd. S čím máte nejlepší zkušenosti?

Děkuji

poppet
20. dub 2015

U nás se osvědčily výrobky od Mixa a na prcku sudocrem a teď jsme ještě pořídili opalovací krém od sebamed 50faktor 😉

mysonek
20. dub 2015

@maki_j měla jsem také koupený olej a šampon Hipp a nakonec malé moc nevyhovoval, nám se osvědčil Sebamed. Ale to je individuální. Na zadeček používám Sudocrem a vyhovuje. Dostala jsem nějaký vzorek před porodem a pak v porodnici, takže jsem kupovala až co vzorky došly. Rybilku jsem měla vzorek a také není špatná, ale trochu smrdí. Bepanthen jsem nikdy neměla, přišel mi zbytečně drahý. Ale má zas tu výhodu, že ho můžeš použít i na bradavky při kojení. Já používala Purelan. Ale tohle je dost individuální, každý Ti napíše dobrou zkušenost s něčím jiným.

diniki
20. dub 2015

Ze začátku jsem myla jen čistou vodou, kvůli vůni jsem nostalgicky používala Aviril, hodně se osvědčily jednorázové žíňky (perlan, sentina), protože přeci jen po každém koupání prát žíňku bylo dost nepraktické 🙂 Jako prevenci proti opruzeninám jsme používali a dodnes používáme bepanthen. Když bylo nejhůř (začne až s příkrmy nebo velkým teplem) tak imazol nebo sudocream, ale ty obsahují zinek a tak zbytečně pokožku vysušují. Takže se rychle vracíme k bepanthenu.
Na začátek ještě líh a malé gázové tampónky na čištění pupíku. No a pak k těmto potřebám patří i teploměr na vodu, hřeben na vlásky, dětské nůžtičky...

radka116
20. dub 2015

Jestli můžu poradit, zatím nic nekupuj. Taky jsem si koupila kosmetiku Hipp a Rybilku. A když jsme přišli poprvé k doktore, tak nám doporučila nic nepoužívat jen dávat do vody olejíček Oilatum a a rybilku ať nepoužívám, že přes ty jednorázové pleny pokožka nedýchá a koupím Sudocrem. Co se ale neztratí jsou nůžtičky na nehty a hřeben na vlasy ( i kdyby jste byli bez vlásků 😉 , ten se neztratí), 60procentní líh na pupík, tyčinky do uší(já používám ty tvarované z DM a používala jsem je i na vytírání pupíku, šlo to líp než s vatovým tamponem) koukám, že to samé vypsala i diniki.
Vše ostatní se dozvíš v porodnici a pak řekne i doktorka až půjdete asi 5. den na kontrolu.

@diniki

zlutapampeliska
26. kvě 2015

Ja jsem od zacatku pouzivala tedy hlavne kojenecky krem, sampon pro kojence do vody a take telove mleko kojenecke. Co se tyka znacek tak na zadecek sudocream a weleda mesickovy kojenecky krem, do koupele jsem mela sebamed a weledu - opet tu mesickovou radu, mleko vlastne raktez. Naopak pozor - koupila jsem jednou mixa telove mydlo rekute a zacal se mi po nem delat na rukou od myti maleho exem. Jakmile jsem vysadila, zmizlo to...

caboonek
26. kvě 2015

Ahoj, hipp je v pohodě, já jsem měla pro novorozence i weledu... Na prdelku nám pomohl jen Imazol při opruzení. Ale je to opravdu individuální.

kocour1
26. kvě 2015

Malé miminko toho opravdu moc nepotřebuje a platí to i v případě kosmetiky...v prvních týdnech je lepší omývat jen čistou vodou, namazat olejíčkem (mě vyhovuje od Hipp) a pak něco na prdelku proti opruzeninám - já mám dobrou zkušenost s Bepanthenem. Díky němu nemáme opruzeniny a dá se použít i na obličej, různá suchá místa...a mimo jiné je dobrý i na bradavky při kojení🙂. Určitě ti něco doporučí i v porodnici a vše lze dokupovat tzv. za pochodu, až dle aktuální potřeby.

janawei
9. črc 2015

Čím méně, tím lépe. A když už, tak sleduj složení. Doteď (prckovi je 8 měsíců) koupeme v čisté vodě a 1 - 2 x týdně přidáváme Měsíčkovou kojeneckou koupel od Weledy. Mažu ho Zklidňujícím tělovým mlékem a pleťovým krémem a na občasné opruzeniny používáme Měsíčkový kojenecký krém, pro změnu také od Weledy 😀 . Vlhčené ubrousky nepoužíváme, omývám čistou vodou. Opalovací krém používáme Ladival, nechali jsme se inspirovat dTestem.

sarajurka
9. črc 2015
Uživatel sarajurka je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od sarajurka.

Já jsem malou mazala rybilkou, přijde mi, že tedy ten krém pomůže úplně na všechno 🙂

heduska82
9. črc 2015

@maki_j z kosmetiky myci gel a krem od Klorane Bebe...uuuuzasne miminkovsky voni (na hipp a johnson mi kluci reagovali vyrazkou) a na zadek proti opruzeninam nivea, ale mazala jsem az kdyz bylo potreba a to nebylo skoro nikdy, preventivne mi prislo zbytecne. A sudokrem se mi vubec neosvedcil.

aklin
9. črc 2015

Na koupání používám obyčejné dětské mýdlo od Wickies, příjemně voní a malá ho dobře snáší. Po koupeli používám český olejíček Aviril. Na ošetřování zadečku používám sudocream, rybí mast, je to stejné jako rybilka, akurát levnější. Vlhčené ubrousky a opalovací krém Kolastyn se mi osvědčili z Polska. Zatím netrpíme opruzeninami, to bude možná tím, že látkujeme.

zo_ja
9. črc 2015

Nejlepší zkušenost nedávat vůbec nic, všechno je jen chemie. Když už, tak mazat čistým přírodním olejem mandlový, kokosový, co libo. Weleda má moc příjemný olejíček tuším s levandulí, je zbytečně drahý, ale zase spotřeba nebývá velká. Na opruzeniny - pokud bude potřeba - při dobré stravě a péči nebývá - měsíčkový olej od Weledy, kupovala bych až v případě potřeby, dnes mají vše hned. Šampon tak po roce rovněž od Weledy, žlutá tuba, májí v dm a určitě i v lékárně. Dítě pokud se přiměřeně umývá (miminko určitě ne denně, pokud to není potřeba - u někt. dětí bývá potřeba denně koupat zadeček), tak kůži a vše nechat dýchat a žít, není potřeba patlat preventivně, to vše je jen super business.
Mýdlo taky až po roce i později, měli jsme nějaký z dm, světlemodrý s růžovým na krabičce, za 14,90 Kč 😉 nějaká ta jejich značka. Nebo jakýkoli přírodní mýdlo.

annaluciapetrzel
9. črc 2015

@maki_j ahoj, ja jsem zjistila, ze neni potreba pouzivat ani olej, ani tel. mleko, nakonec jsme vse dala kamaradkam. jedine co pouzivam je eko sprchac pro deti od Frosch, na zadecek nic, pkd ale se oprudi tak Sudokrem pkd je to hodne spatne tak Imazol. Obcas maznu zadecek Onderj masti, ale mozna to nei spravne 🙂. JInak fakt nic. Pkd je kuze ok, proc na ni neco davat, ze ;)

maki_j
autor
9. črc 2015

děkuji za rady. Nakonec budu mít asi jen ten měsíčkový olej a místo vlhčených ubrousků olej Medvídek... Bepanthen jsem koupila preventivně i pro sebe a zbytek asi uvidíme za běhu 🙂 Navíc každému fakt asi vyhovuje něco jiného