Jaké domácí boty po dítě pořídit?

pavlinakm
11. pro 2017

Prosím o vaše názory na první boty/papucky/backurky na doma... Dcera 1rok uz pres mesic chodi. Doposud jsem to neresila, ale vidim ze ji jen ponozky nestaci. Uz chodi docela stabilne a nepada. Ale mame vsude dlazbu. V nekterych mistech je podlahove topeni, takze prechazi ze studene na teplou. Nosi teple ponozky s protiskluzem, ale i tak ma nozky studene a bojim se aby neprochladla. Ja sama rada chodim bosky, ale přes zimu musim doma nosit pantofle jak me z tech přechodů boli nohy. Mame vyzkousene takove ty ponozky se silikonovou podrážkou, ale ty nam stale padaji a ma v nich zapocenou nozku. Moje predstava by byla asi aby nebyly zcela uzavřené a noha vetrala. Dale aby byly lehke a aby nepadaly z nohy. No a taky aby se dobre obouvaly, protoze se spolupraci nemuzu pocitat 😊
Diky za názory

monaluza
11. pro 2017

Kozene capacky, treba Capiki, Dadoos...

swetlusska
12. pro 2017

Máme ty kožený navlíkací Capiki (za 250,-) a jsou dobrý 🙂

lucyp13
12. pro 2017

Jak víte že je dceři zima? Já mám studený nohy i ruce neustále ale zima mi neni,dcera má tohle po me a Dr. Říkala že tepelnou regulaci má každý jinou..takze jen bacha aby se zase zbytecne nepotila..jinak doporučuji tikky sandalky,ty na dlažbě neklouzou

pavlinakm
autor
12. pro 2017

@swetlusska a neklouzou ty kozene capacky na dlazbe?

pavlinakm
autor
12. pro 2017

@lucyp13 protoze ja jsem zvykla chodit doma bosa, ale ted v zime to nejde. Sama mam nohy studene a neni to příjemné.. proto. Tak si rikam ze na tu zimu ji neco poridim..

bacika
14. pro 2017

@pavlinakm Já bych zvolila klasické papučky co nosí děti do školky, Nejlépe s atestem, když se bude nosit celý den. Něco v tomto stylu mám na mysli, koupila jsem v Tesco jedny za 105kč s atestem od žirafy. https://www.detskebotyaobleceni.cz/detske-boty/...

luckylee
14. pro 2017

A treba neco takoveho https://www.uberusky.com/domaci-ponozky-s-podra... ?
Jako ze zkusenosti...syn ma studene nozky taky casto.Pokud mu je ale fakt neprijemna zima tak ukazuje na bohy nebo vyhledava teplejsi mista jako gauc,deka,maly koberec.
A ac ma vetsinu casu studene nohy tak rymu mel jednou v zivote a tu dotahl domu tatinek.😁 O to je otuzovani,tak bych botky na doma nehrotila.

kajalka
14. pro 2017

@bacika Nechci ti kazit iluze, ale tohle je neskutečný zlo pro dětskou nožičku. Tvrdý, úzký, nízký u prstů, s vyvýšenou patou.

Za sebe doporučím dadoos, vydrží všechno.

annasmyckova
14. pro 2017

bydlíme v kamenném baráku, tak máme i dost zimu od podlahy -naše děcka nosily sandálky od Superfitu nebo Primigi, ale hledala jsem jen lehoučké a ohebné, ne všechny jsou takové i od těchto firem

jipe
14. pro 2017

já můžu taky doporučit capáčky dadoos, vydrží fakt hodně, dělají i s letní úpravou (prostřihy jako sandálky). Nebo na fleru šije capáčky např. pavorka. Klasické bačkůrky ne, kort ne ty, co mají podpatek, podporu klenby a tvar špičky absolutně neodpovídá tvaru nohy (dobré dělá pathik, beda, jonap, ale i to je myslím brzy pro začínajícího chodce, chce to něco, co neomezuje kotník při hraní vsedu/kleku)

bella15
15. pro 2017

@bacika to snad ne takovou hruzu na nohu ditete, je to uzka bota, s opatkem - na co opatek?A na co podpatek? Akorat se meni teziste chuze a to je spatne.

bacika
20. pro 2017

@kajalka Tak ve školce je přímo vyžadují, takže tak. To jsem netušila že jsou tak špatné a hrozné. Když mají certifikaci, tak jsem čekala že budou vhodné.

bacika
20. pro 2017

@bella15 No pardon, ve školce je vyžadují a jak už jsem psala, myslela jsem že když mají certifikaci, tak budou vhodné pro dětskou nožku. ☹

z_kopretinka
20. pro 2017

@bacika certifikace je na material a na nic :( koupila jsem podobne od RAK do sjilky, chodi dvakrat tydne, a dalsi jsem nekoupila. Tvar nihy neodpovidal, podpatek se oslape a nedrzi tvar. A kdyzvjsem videla jeste ty z tesca nebo globus u jinych deti. Jak jsou sesmajdsne... peklo pro vyvoj nohy.

bacika
20. pro 2017

@z_kopretinka Aha ☹, tak to se budu muset podívat po jiných botkách, snad za ně nenechám balík. Můžeš mi doporučit nějaké značky co jsou vhodné a nejsou šíleně drahé prosím? 🙂

starbucks
21. pro 2017

Syn nosí od prvních krůčku dadoos. Má je upravené s dirama, aby se mu tak moc nepotila nozka. Maximální spokojenost.

marcellia
21. pro 2017

@bacika zajdi do speciálky na dětskou obuv a tam ti poradí, přímo na nožku tvého dítěte. Samozřejmě to že jsou nějaké bačkory užší nevadí,když má tvé dítě úzkou nohu, protože široké bačkory/boty na úzkou nohu taky nejsou ok. Chce to selský rozum! 🙂...jinak v pohodě Befado,Fare,super je Ciciban,ale ty jsou dražší... pevných opatku se prosim te nelekej 😉..

semisovamys
21. pro 2017

My kupujeme backurky Fare. Pro mensi maji na suchy zip, prezku nebo tkabicky a pro vrtsiho mame do skolky nazouvaci..nrmuzeme si je vynachvalit👍

jipe
21. pro 2017

@bacika Jonap BF řada, Pathik, Beda BF řada, Tikki sandálky, podlepené capáčky (např. fler)... tvar boty musí odpovídat tvaru nohy tvého dítěte, ideální je ohebná podrážka,bez podpatku a bez podpory klenby. Představ si, žeklečíš ve školce na koberci ve tvrdé, tuhé botě

kejt29
21. pro 2017

@jipe ted jsou jeste hodne chvalene KaCer, tusim pres fb, pani je sije na miru a cena, pokud si dobre pamatuju, nebyla nijak zavratna.
@bacika nechapu, ze v dnesni dobe porad vsude doporucuji boty, ktere uz pouhym okem neodpovidaji lidske noze. Zkuste kouknout na tvar spicky a na detskou nozku. Vubec to neodpovida. Ja mam diky tomu ukazkove haluxy a napravit to da uz dost prace...

betelgeuzz
21. pro 2017

@kejt29 jak říkal známý: musí se ty nohy tvarovat hned od malička, ať se pak vejdou do úzkých lodiček 😝

kejt29
21. pro 2017

@betelgeuzz no prave 😜😂

bacika
21. pro 2017

@kejt29 No ve školce právě vyžadují takové a jako dítě jsem je nosila taky, takže jsem koupila tyhle, i všechny děti ve školce je mají, tak mi to ani nepřišlo divné.

bacika
21. pro 2017

@kejt29 Prosím a to jsou co za papučky, značka a kde jste je koupila a případně i cenu jestli si pamatujete, děkuji moc.

bacika
21. pro 2017

@jipe No jasně, to chápu. Tak to se budu muset podívat na nějaké lepší, jen ty ceny jsou fakt někdy brutální. Dneska prodávat věci na děti je super byznys.

bacika
21. pro 2017

@marcellia No tak jasně to je mi zase jasné, že jí nebudu do nějaké boty rvát nebo když jí bude na noze plandat, tak to taky nebude ok 🙂. Právě tyhle značky jsou dost drahé no. Ale budu muset zaivestovat. Nohy je budou nosit celý život.

jipe
21. pro 2017

@bacika tak o tvaru špičky asi školka nic neříká, to je asi to nejdůležitější, aby tam prstíky nebyly utlačované.My zatím jedeme v kožených capáčcích na míru, ale prtě do školky ještě nechodí. Pak to bude boj, protože má úzkou nohu, ale nemá nejdelší prostředníček

kejt29
21. pro 2017

@bacika je to ta znacka boty Kačer z fb, sijou je na miru. My zatim nepotrebujeme, ale jsou chvalene maminkami a cenu bohuzel nevim, jen vim, ze nebyla nijak silena.

marcellia
22. pro 2017

@bacika s tim selskym rozumem to jsem nemyslela na tebe,spis na ostatni,nekdo ma z beznych backor osypky,a bude ti tu cpat BF backory,na kterych je min materialu nez na "beznych",ale jsou drazsi. A drazsi jsou proto,ze ted je barefoot v mode,nic vic.

terinda
22. pro 2017

já těmhle prťatům dávala letní sandálky.