Prosím o vaše názory na první boty/papucky/backurky na doma... Dcera 1rok uz pres mesic chodi. Doposud jsem to neresila, ale vidim ze ji jen ponozky nestaci. Uz chodi docela stabilne a nepada. Ale mame vsude dlazbu. V nekterych mistech je podlahove topeni, takze prechazi ze studene na teplou. Nosi teple ponozky s protiskluzem, ale i tak ma nozky studene a bojim se aby neprochladla. Ja sama rada chodim bosky, ale přes zimu musim doma nosit pantofle jak me z tech přechodů boli nohy. Mame vyzkousene takove ty ponozky se silikonovou podrážkou, ale ty nam stale padaji a ma v nich zapocenou nozku. Moje predstava by byla asi aby nebyly zcela uzavřené a noha vetrala. Dale aby byly lehke a aby nepadaly z nohy. No a taky aby se dobre obouvaly, protoze se spolupraci nemuzu pocitat 😊
Diky za názory
Máme ty kožený navlíkací Capiki (za 250,-) a jsou dobrý 🙂
Jak víte že je dceři zima? Já mám studený nohy i ruce neustále ale zima mi neni,dcera má tohle po me a Dr. Říkala že tepelnou regulaci má každý jinou..takze jen bacha aby se zase zbytecne nepotila..jinak doporučuji tikky sandalky,ty na dlažbě neklouzou
@swetlusska a neklouzou ty kozene capacky na dlazbe?
@pavlinakm Já bych zvolila klasické papučky co nosí děti do školky, Nejlépe s atestem, když se bude nosit celý den. Něco v tomto stylu mám na mysli, koupila jsem v Tesco jedny za 105kč s atestem od žirafy. https://www.detskebotyaobleceni.cz/detske-boty/...
A treba neco takoveho https://www.uberusky.com/domaci-ponozky-s-podra... ?
Jako ze zkusenosti...syn ma studene nozky taky casto.Pokud mu je ale fakt neprijemna zima tak ukazuje na bohy nebo vyhledava teplejsi mista jako gauc,deka,maly koberec.
A ac ma vetsinu casu studene nohy tak rymu mel jednou v zivote a tu dotahl domu tatinek.😁 O to je otuzovani,tak bych botky na doma nehrotila.
bydlíme v kamenném baráku, tak máme i dost zimu od podlahy -naše děcka nosily sandálky od Superfitu nebo Primigi, ale hledala jsem jen lehoučké a ohebné, ne všechny jsou takové i od těchto firem
já můžu taky doporučit capáčky dadoos, vydrží fakt hodně, dělají i s letní úpravou (prostřihy jako sandálky). Nebo na fleru šije capáčky např. pavorka. Klasické bačkůrky ne, kort ne ty, co mají podpatek, podporu klenby a tvar špičky absolutně neodpovídá tvaru nohy (dobré dělá pathik, beda, jonap, ale i to je myslím brzy pro začínajícího chodce, chce to něco, co neomezuje kotník při hraní vsedu/kleku)
@bacika certifikace je na material a na nic :( koupila jsem podobne od RAK do sjilky, chodi dvakrat tydne, a dalsi jsem nekoupila. Tvar nihy neodpovidal, podpatek se oslape a nedrzi tvar. A kdyzvjsem videla jeste ty z tesca nebo globus u jinych deti. Jak jsou sesmajdsne... peklo pro vyvoj nohy.
@z_kopretinka Aha ☹, tak to se budu muset podívat po jiných botkách, snad za ně nenechám balík. Můžeš mi doporučit nějaké značky co jsou vhodné a nejsou šíleně drahé prosím? 🙂
Syn nosí od prvních krůčku dadoos. Má je upravené s dirama, aby se mu tak moc nepotila nozka. Maximální spokojenost.
@bacika zajdi do speciálky na dětskou obuv a tam ti poradí, přímo na nožku tvého dítěte. Samozřejmě to že jsou nějaké bačkory užší nevadí,když má tvé dítě úzkou nohu, protože široké bačkory/boty na úzkou nohu taky nejsou ok. Chce to selský rozum! 🙂...jinak v pohodě Befado,Fare,super je Ciciban,ale ty jsou dražší... pevných opatku se prosim te nelekej 😉..
My kupujeme backurky Fare. Pro mensi maji na suchy zip, prezku nebo tkabicky a pro vrtsiho mame do skolky nazouvaci..nrmuzeme si je vynachvalit👍
@jipe ted jsou jeste hodne chvalene KaCer, tusim pres fb, pani je sije na miru a cena, pokud si dobre pamatuju, nebyla nijak zavratna.
@bacika nechapu, ze v dnesni dobe porad vsude doporucuji boty, ktere uz pouhym okem neodpovidaji lidske noze. Zkuste kouknout na tvar spicky a na detskou nozku. Vubec to neodpovida. Ja mam diky tomu ukazkove haluxy a napravit to da uz dost prace...
@kejt29 jak říkal známý: musí se ty nohy tvarovat hned od malička, ať se pak vejdou do úzkých lodiček 😝
@betelgeuzz no prave 😜😂
já těmhle prťatům dávala letní sandálky.
Kozene capacky, treba Capiki, Dadoos...