Zdravim,
Chtěla jsem se zeptat jaká značka dudlíku vám vyhovuje. Upřímně nechci nějak extra aby měl nonstop dudlík u pusinky. Ale když už tak jaká značka je lepší a jestli použít silikonové nebo latex. Vím , že každé miminko je jiné a každému vyhovuje něco jiného. Ale jen chci slyšet názor 🙂
Děkuji
@martiniquest No jak píšu, já nejsem zastánce toho aby mělo dítě dudlík přisáte nonstop u pusiny a už nechápu když je už velké a pořád ten dudlík má. Takže myslíte, že nemá cenu kupovat dudlík? Já teda mám termín až v lednu. Ale už teď přemýšlím, jestli něco pořídit a spíš hlavně když už tedy ano tak jaký..
@hanourek_ Kup jeden do zasoby a uvidis. A je zcela jedno jaky. Jen bych vzala nejaky malinky dle doporuceneho veku.
@hanourek_ To fakt záleží na dítě. Některé přijme každej dudlík, pak je lépe volit plochy, ortodenticky a některá mimina jsou zase extrémně vybíravá. 😀 syn mi přijmul až po měsíci bibs/kytku, dcera až po půl roce Lovi. Oba měli ze začátku dudlík i přes den (ne furt), ale po pár měsících jen na spaní a přes den jen při krizových situacích. 🙂
@martiniquest děkuji🙂 a ještě jenom je lepší použít ten silikonový a nebo ten latex ?
@me_druhe_ja no mně je to úplně jasný, že každý mimčo je jiné a bůh ví jestli něco přijme nebo ne :D a přesně chci ho použít jen při opravdu nějaké krizové situaci :D
Přijde mi, že dudlík je nejčastější dárek pro novopečenou maminku. Já žádné nepořizovala předem, většinou jsem je od rodiny dostávala pro miminko. A taky od svých žáků. 🙂 Nakonec ale dítě rozhodne, který vyhovuje nejvíc. 🙂 Dcera chvíli zvládala nuk, nakonec ale akceptovala trvale jen ty retro dudlíky, které jsou tak do 40 Kč. Mají tvar třešinky. Byla velký dudlíkomil, měla je tedy jen na spaní, ale odbourali jsme to až těsně před třetími narozeninami.
A syn nic... Ten nepřijal dudlík žádný. 🙂
Jinak nabízela jsem ho především kvůli jejich uplakanosti.
@hanourek_ to je uplne jedno, kazde dite ma jine preference
@eithelwing já tedy od rodiny dostala od kočárku, po autosedačky, oblečení, povlečení no dá se říct, že úplně všechno:D skoro. No taky upřímně se mi nechce kupovat hned nějaký drahý dudlík. A to protože nevím jestli mimčo bude chtít nebo nechtít :D .. a taky určitě nechci dávat hned dudlik co půjdu domů z porodnice. Prostě jen když bude opravdu nějaká nouze ,kdy už to vazne bude potřeba.
@hanourek_ u nás zabírají jen bibs dudlíky a nebo od medely jinak žádná značka nezabrala
Měla jsem připravený jen jeden, plochý NUK kvůli zoubkům, a malému naštěstí vyhovoval. Pak jsem na doporučení doktorky pořídila víc kusů jako prevenci moučnivky. Měl ho na spaní a na “krizové situace” 🙂 Naštěstí nám to nepokazilo kojení, bála jsem se toho, ale v noci by jinak musel být nonstop na prsu a to jsem nechtěla. A vybrala jsem silikonový, tenkrát se mi to v porovnání zdálo lepší, ale důvod už si bohužel přesně nepamatuju 🙂
Vyzkoušeli jsme hodně druhů dudlíků a ty nejdraší paradoxně bez úspěchů. Nakonec vyhrála tato kytička https://www.lekarna.cz/siditko-detske-03-flora-... 🙂
Já dudlík nechtěla, ale hold syn si vybral sám, že dudlík občas chce - když jsem kojila, tak jsem nebyla zastánce být jeho dudlíkem (on ani nijak prso sám nechtěl kromě krmení) + trpěl na moučnivku. A i tak bych stejně dlouho neuspěla, jelikož ve 3 měsících jsem museli najet na speciální mlíčko kvůli ABKM. U nás tedy vyhrál Avent ultra air. Když jsem mu dala obyč z DM, tak ho nechtěl. Savičku na flašce má MAM a docela jsem přemýšlela, že zkusíme MAM dudlík, který je jeden z těch vhodnějších kvůli zoubkům.
Nám vyhovoval Babylove anatomický silikonový.
Děkuji všem za nároz a radu 🙂
No uvidíme co zabere :D hold budu zkoušet.. byla bych ale radši kdyby dudlík nechtěl. Takže se nechám překvapit
@hanourek_ my meli avent, bibs a plochy Mam. Zalezi co se bude vic libit, u nas nejvic jel bibs, ale je hrozne skodlivej. Ted po roce a pul uz jedem dudlik jen na uspani a pak jde pryc. Nemam nic proti dudlikum, ale nejlepsi je zit bez nej…ale pokud dite cuca palec tak to pak uz radeji ten dudlik ;)
@hanourek_ měli jsme mam, obyč kytičku, plochý z DMka a NUK. No vyhrál NUK. Ten z DMka taky chvíli cumlala ale jelikož je dcera na UM bohužel tak má i flašku od NUK, takže savička na flasce a cumlik jsou si tvarově podobné a máme jen NUKacky. Používáme jen na spaní a před spinkáním než se udělá mlíko plus nějaký krizový situace, jako když se zrovna učí chodit a "bourá"😊😁
4 děti - každé jiné. 1 bez dudlíku a 3 dudlali, ale každý preferoval jiný "cumel" 🙈 Mně se líbil obyčejný z DM, je menší než ostatní a pro to novorozené miminko ideální 😉
Nejlíp žádný a když už nějaký, tak se snažit hodně rychle odbourat...
Jaký typ? Zajdu do lékárny ci do supermarketu a koupím, buď vezme nuk, mam nebo obyčejnou kytku z Coopu...dcera měla nuk cca do půl roku, syn zadny 😉
Nejlepsi je zadny. A pokud nejaky, tak si dite stejne vybere a je jedno, ktera znacka je podle nekoho nejlepsi. Ostatne, co ma byt kriteriem pro "nejlepsi"? Mne se treba nejvic libi Suavinex, ale realne jsme nepouzivali zadny, neb dcera chtela pouze a jen prso a mohla jsem se na hlavu stavet. Vyzkouseli jsme ruzne typy, materialy, značky, tvary. Ovsem pak jsem byla rada, dudlik totiz neni bez rizik.