Holky, jakou kosmetiku jste si porizovaly pro miminko?
@babyver30 U nas pri provorozene prosla Weleda na 1*, Klorane a Bioderma po otestovani x dalsich znacek. Ma citlivou kuzi. Takze prim Weleda na zadecek, telo i vlasky, vcetne gelu do zimy, atd. a co je starsi, jiz i Bioderma primarne na vlasky a koupani.
Druhorozeny od zacatku na Weleda (zadek), na koupani cista voda prvni tri mesice. Nasledne vlasky a telicko jemny oplach jiz i Biodermou, na zadecek Weleda a i ven na oblicej pokud je zima (byla). Po koupani oba cisty Slunecnicovy olej z lekarny.
Linteo s bio něsíčkem lékařským.
Weleda(koupel, krém proti opruzeninám), skvělé jsou Delfínek olej do koupele a Medvídek na zadeček místo vlhčených ubrousků-oboje od Eoné.
Pouzivam Hipp a Weledu.
Taky používám Weledu a jsem moc spokojená.🙂
jen olejicek aviril a klasicky pudr...
bepanten, hipp, eucerin
Zadnou. Neni to potreba, je to jen marketingovy tah na rodice - chces bejt dobra mama, tak kupuj. Zkusenost: Medvidka na zadek, olej bud komercni (prirodni) nebo z lekarmy, a pak fakt obcas - spis u vetsich, lezoucich deti - koupel weleda.
používám přírodní https://www.feedo.cz/hristina-prirodni-sampon-a... jsem s ní velice spokojená, toto je sprcháč, pak mám opalovák a krém do zimy pro dítě. Na zadek Weleda krém a Weleda zubní pastu pro dítě.
@ira82_rahttps://www.feedo.cz/hristina-prirodni-opalovaci-mleko-... to je on, my máme s pumpičkou teda, ale je to to samé
Zadna, je to zatez pro citlivou pokozku s marketingovy tah. Pouze krem proti mrazu, opalovaci krem - mimi by stejne nemelo byt dlouho na prudkem slunci. Omyvat bez mydla, vysusuje. Po pul roce jemny detsky sampon. Kdyz vidim mimi ve vanicce plne bublin, je mi ho lito, zbytecna zatez. Ani mleko po koupeli. Mam dve deti a maji bozi odolnou pokozku. Nikdy jsme ji zbytecne nedrazdili.
Nedám dopustit na Weledu, hl. krém proti opruzeninám a po koupeli pěstící mléko, používám ho i já, nádherně to voní a hezky se roztírá.
U první jsem používala jen Weledu, podle mě je skvělá, ale drahá. U druhé jsem si už koupila zásoby z DM, složení je velmi dobré, tak snad nebudeme mít nějakou nepříznivou reakci. Pokud by to malá nemohla, vypotřebuji na sebe 🙂 Jinak my používali: jemnou mycí emulzi do vaničky, šampon na vlásky, dětský olejíček (stačí i mandlový nebo olivový), krém na obličej a hlavně krém na zadeček.
@lucka662006 Přijde mi zbytečný i ten opalovací krém, první rok jsem raději stínila boudou či slunečníkem... krém do mrazu možná špatný není, i když ani na jedno ze svých podzimních dětí jsem ho nepoužila (ani jsem netušila, že se něco takového používá) a nevypadá, že by jim chyběl.
my používáme Sebamed, vpodstatě od narození (to ne každý den), s naší ultratvrdou vodou je to s kosmetikou lepší
Přírodní. Téměř vše od Weledy (olej do koupele, krém na opruzeniny, zklidňující tělové mléko). Drahá mi na to, jaké má složení, nepřipadá a navíc vydrží dost dlouho. Třeba ten Měsíčkový olej jsme používali jen 1 x týdně, jinak jsme koupali prcka v čisté vodě, takže vydržel spoustu měsíců. Jinak ještě Medvídka od Eoné a pak už nic 🙂.
Weleda krem na zadecek a olej, Eone delfinek na koupani 🙂
Zacala jsem na radu Sebamedem,ale dcerka na nej zacala mit alergickou reakci,tak jsem presla na myti cistou vodou a natirani Avirilem, ale pak jsme mely strasne suchou kuzi,tak jsme zacali mazat Excipialem z lekarny.A pak se nam osvedcil Hipp na citlivou pokozku.A tim i ted myjeme.
@j.a.n.i ahoj, no jiste, zpravidla kosmetika z drogerie, na zdravou pokozku je zbytecnost. I sucha kuze u mimi je proste normalni a prejde to samo. Ekzem je jina vec..
@lucka662006 To ano, ale to zas člověk řeší, až ve chvíli, kdy na něj dojde, ne předem.
za nás LR
Používám HIPP. Sprchový krém na mytí, po koupání namažu pleťovým olejem a ještě mám od nich krém na obličej a tělo. Asi je dobrý zvolit jednu značku a nemichat různé přípravky a když nevyhovuje, zkusit jinou značku. Dobrá je i Weleda (ale dost drahá) a taky Sebamed.