Jaká je nejlepší matrace pro miminko?

verunka2292
9. pro 2015

Ahoj holky, prosím o radu jaká je nejlepší matrace pro miminko?Uvažuji nad kokos/pěna, dá se použít oboustranně.Kokos je tvrdší,pěna měkčí.Nebo myslíte že je lepší kokos/pěna/kokos?Mám strach aby nebyla moc tvrdá.Díky za rady 🙂!

michaal
9. pro 2015

Ahoj, tak my máme kokos/pěna/kokos a nikdo si zatím nestěžuje 🙂 Když byly holky malý, tak jsme je měli ještě v zavinovačkách, který byly dost měkký a když povyrostly, tak spí na kokosu a dobrý... Ale máme vyzkoušenou jen tuhle kombinaci, takže nemám srovnání... A monitor dechu to přes to taky zvládá dobře.

luciamala1979
9. pro 2015

zdravím, my sme mali kokos pena pohanka, bolo to super, ale.. kupovali sme novú synovi, dcera i s postielkou zdedila, tj matrac má celkom necelých 5 rokov používania a splesnela nám.. samozrejme, príčinou može byt aj že to dítě prečúra.. takže za mňa vzhladom na hmotnost dietatka, čo najvzdušnejšiu, penovú, viac by som do toho kokosu, ktorý tam najviac mokval a ja som ho odkryla a s hrozou zjistila, čo je medzi vrstvou kokosu a peny.. už proste nešla

zuzapra
9. pro 2015

My mame detskou zdravotni matraci Amalka, je drazsi, cca kolem 1400 kc, ale je super a urcite doporucuji take chranic matrace. Matrace je stale jako nova.
Co jsem slysela,zda je to pravda ci ne, nevim, tak bych nedoporucovala pohanku, kokos (prirodniny), ze se v tom drzi i broucci. Jak rikam, slysela jsem to, zkusenost nemam. 🙂

luciamala1979
9. pro 2015

@zuzapra ja si myslím, že pravdu máte, ja som brouky nenašla, ale proste som objavila tú vlhkost! doma mám pomaly si dovolím povedat sterilne! a kokos nikdy viac. Tiez som kúpila penovú protialergickú a zabalila do antialerg. chrániča..

sara84
10. pro 2015

Mame obyc.penovou, a deti spokojene.Stejne spi vice s nami nez v postylce.Kvalitni matraci ma syn ve velke posteli,kde na bude spat dlouho a hlavne uz bude tezsi nez drobne miminko 🙂

zuzapra
10. pro 2015

@luciamala1979 slysela jsem to i od jinych maminek. Miminka se i poti a ten kokos taha vlhkost(i ze vzduchu). Penova matrace a chranic = nejlepsi kombinace 🙂.
Jak jsem psala, ta nase je stale jako nova a to to v pokojicku nekdy vypada jak po vybuchu. 😀 😀 😀
PS: samozrejme uklizim 😉

luciamala1979
10. pro 2015

@zuzapra no áno, máme v byte vlhko, vlhkosť v podstate vedome regulujem, takže može byť že to bolo aj zo vzduchu..neviem.. Ale v tomto ma to teda prekvapilo, mala som matrac mnohokrát vonku, dokonca som prala obal / chránič, vysávala vysávačom, vetrala, nikdy mi však nenapadlo nejak mkrnúť do tej spojenej trojvrstvy.. až kým malá nezačala kašlať v noci, dr. si s tým nevedeli dať rady a ja som prešla celú izbičku, plus postel a rozdělila trojvrstvu. Proste pod kokosom bolo normálne vlhko, pena ... radšej nepokračujem. Šla von do koša a kúpila som penovú, antialerg., plus k tomu poťah od pristine. Dobrú kvalitnú matrac kúpim keď ju presťahujeme do veľkej postele..

zuzapra
10. pro 2015

@luciamala1979 dobre,ze jste prisli na to, z ceho kasle. Malo koho by napadlo kouknout na matraci. Clovek je pak zdeseny, na cem to jeho maly mimi spinkalo.
Snad jsme tim zadavatelce trosku pomohly s vyberem. 😉

verunka2292
autor
11. pro 2015

holky,všem vám moc děkuji za reakce 🙂!Pomohly jste mi se rozhodonout. Nakonec jsem se rozhodla upustit od toho kokosu-opravdu mě zarazilo že se v tom tolik drží vlhkost,ti brouci a tak podobně.To bych opravdu nerada.Navíc v ložnici suším prádlo přes zimu protože nemám kam jinam to dát tudíš tam je vlhko dost i když pravidelně větrám.To by byl pro tu matraci určitě problém.Koupím pěnovou matraci se střední tuhostí,která by se neměla propadat a chránič a myslím že snad poslouží dobře 🙂.Ještě jednou,díky moc všem 🙂!!