Jak udržet dětské pití teplé?

veru181
15. bře 2021

Máte prosím tip, aby vydrželo pití teplé třeba půl dne? Nějaký osvědčený termoobal nebo termosku? Všechny naše termosky vydrží tak 2-3 hodiny a mrňous zatím nechce pít nic jiného než teplé pití (studené mu z velké části vytéká z pusy - nevím, jestli mu to vadí nebo si jen hraje, ale je to dost nepraktické 😀)

zrzeckas
15. bře 2021

U nas taky jen teple piti a vbc vse.... Delala jsem to tak, ze jsem termosku nahrala horkou vodou a teprve jsem do ni davala teple/horke piti (podle toho jak moc melo vydrzet) a jeste ji dala do termoobalu 😃 sebou flasku a chladnejsi vodu na naleti a pripadne dochlazeni aby to bylo rychlejsi 😃

konidana
15. bře 2021

Tak u termosek, čím větší objem tím déle vydrží. Také dlouho udrží teplotu ,dokud je plná. Tak se začne upíjet, tak jednak větrá a druhak méně tekutiny ve směsi se vzduchem už hůře udrží teplotu. Snad jakákoli termoska o objemu 1L (ale i 0,75 L ) je v pohodě. Ale pokud v ní zbyde pouze polovina, obsah už rychle stydne. Řešením by byly dvě nebo i 3 menší termosky, které se vypijí vždy najednou. Pro mne je 0,5L na jedno napití, nevím zda se dělají třeba 0,25L nebo 0,3 L.

veru181
autor
3. dub 2021

@zrzeckas Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama 😀 Jaký máš prosím termoobal?

@konidana To mě taky napadlo, že by to mohl být problém. Malý bohužel zatím spíš ucucává, takže vypije najednou maximálně 50 ml.

leilinka1234
3. dub 2021

Termosky Thermos 🙂 pití vydrží teplé opravdu dlouho.

zrzeckas
4. dub 2021

@veru181 jen obycejny..... Aj existuje termoska na jidlo. Take jsem nad tim uvazovala, ale nakonec jsem ji nestihla koupit, zacalo leto, ochutnal zmrzlinu a zacal si zvykat i na studensi...

drep
4. dub 2021

Termoska Salewa udrží pití teplé v opravdu chladném prostředí hodiny, po osmi u není horké, ale pořád je hodně teplé. Lepší termosku jsem neměla.

veru181
autor
8. dub 2021

@zrzeckas Taky trochu doufám, že s teplem to bude lepší 🙂. Doma mu to zatím přihřívám ve vodní lázni, ale až budeme chtít někam vyrazit, nechci ho pořád převlékat 😀. Přitom jogurt mu třeba studený nevadí, jen to pití. Tak uvidíme, děkuji za tipy 🙂

zrzeckas
8. dub 2021

@veru181 neni zac 🙂.... Malemu byvalo takove horko, ze byl pomalu nahy, nebylo skoro co prevlekat 😃