Ráda bych se zeptala z čeho vycházíte, když je oblečení kupované nové, použité pouze 1 dítětem - pokud je věc třeba zánovní (nošená párkrát), používaná (opraní + žmolík) nebo opotřebená (vytáhlá nitka, párání ve švu, malý flíček)?
U novějších věcí, které byli málo nošeny a dítě z nich brzo vyrostlo bych si představovala tak 2/3 prodejní (pořizovací) ceny je to reálné?
U používaných tak 45% a u opotřebovaných tak 25%, věci na donošení zdarma nebo jako dar dětskému domovu, charitě...
Nebo prodáváte hluboko pod cenou? Třeba za párkrát oblečené šatky z běžného obchodu - Tesco, CaA (na foto, návštěvu) přenechat za 50 Kč, pokud stály třeba 200,--? Chápu, že se věc navýší ještě o poštovné, takže je dobré prodat víc kousků zároveň, ale dá se ještě vůbec konkurovat oblečení dováženému v pytlích a bazarech?
Jak postupujete? Zkusíte nadhodnotit a pokud dlouho neprodáte zlevňujete?
Jak se dostat k tomu, aby to bylo výhodné jak pro kupující tak pro prodávající a byli spokojeni všichni... 😵
2/3 pořozovací ceny, i když vypadá jak nové reálné není. V podstatě neprodejné. Možná nějaká super věc, co nejde sehnat... ale vyjímečně.
Tak 1/2 ceny u super věcí, u víc jetcýh tak 1/3
Já mám často mikiny i hodně pěkné za 40,50 a stejně furt visí nejdou
Cením podle toho kolik bych za to dala sama,když dlouho neprodám zlevním. Abych se věcí které mi zabírají zbytečně místo rychleji zbavila,dávám na koupi více kusů poštovné zdarma.
Obvykle je to prodejné hluboko pod cenou, zvlášť u "lepších" věcí (známější značky) je to reálné prodat za maximálně 20-30% ceny...☹ (např. set oblečení Timberland - vyteplene kalhoty, triko, svetr, čepice, nosene max.3x, PC téměř 2000 Kč jsem prodala po roce nabízení za 150 kč...☹)
Snažím se vycházet z vlastního pocitu (koupila bych si to za tuto cenu já?) a z původní ceny.
Z vlastní zkušenosti bych řekla, že 2/3 ceny, i když je věc v top stavu, je nereálný požadavek. Snad u značkových, hodně žádaných kousků, ale je to spíš výjimka. Sleva i u minimálně nošené věci by měla začínat na 50 %, aby byla vůbec šance ji prodat. Mám v bazaru šatičky, stály 300 Kč, dcera je měla jednou na sobě. Prodávám za 100, takže třetina ceny a stejně tam visí už dlouho. Nejspíš je nakonec budu muset věnovat zadarmo. 😀 Na FB nabízím nové body s visačkou z Lindexu, za polovinu původní ceny, zatím se mi nikdo neozval. Takže tak. 😅
Problémem je vysoké poštovné a fakt, že je hadrů prostě všude plno. Facebook přetéká značkovými bazárky a pěknými hadříky. Prodat neznačkovou věc z kamenného obchodu (byť kvalitní) s ohledem na původní cenu, je téměř nemožné. A flekaté věci by se podle mě měly dávat zdarma, aspoň podle mě taková věc totálně ztrácí cenu, nikdy bych si nic flekatého nebo děravého nekoupila.
Nejlépe asi postupovat tak, že prodáváš proto, že se toho chceš zbavit a udělat rozumné balíky podle velikostí.
hodně záleží, co je to za značku... věci jako Next, Benetton, ty lepší, jde prodat za vyšší ceny... Jde i o to, jaká to je kolekce, za jak dlouho věc prodáváte..př. mikča next, loňská kolekce, cena 450, nošená, ale hezká, prodala jsem v poho během pár dnů za 200. Některé věci jsou více žádané, hodně jedou neon barvičky... Lehce se prodávají šustky Benetton, za 400, při PC kolem 800. Takže po nějaké době jsem došla k závěru, že nekupuji příliš věci jako je např. C&A, neznačkové vůbec, pak se toho nezbavím...
dle vlastního pocitu a stavu oblečení. Pro dceru nekupuju oblečení velkých značek ale WOLF,F&F, KIK apod. Trička i body jsem dala za 30/ks. Pokud je to v super stavu a nošení na tom není vidět, dám za 40-50,-, když dlouho neprodám tak zlevním. Nejvíc se mi zaprášilo po oblečení z výbavičky, pak tepláky větší velikosti a hlavně zimní oblečení.
já nevim ale ty sis asi v podstatě odpověděla sama 😀