Jak řešíte zavinování dětí v letních dnech?

petra57
6. črc 2016

Dobrý den maminky,

jak prosím řešíte zavinování dětí v letních dnech. Malé je týden. Dosud jsme spali buď v zavince z dutého vlákna, ale to se mi zdá zbytečně teplé, i když je pravda, že není nijak moc zpocená. V ní má body s krátkým rukávem a plínky (balíme na široko) Nebo zavinujeme do deky, v tom má kabátek a ponožky a také široké balení. Ale z toho se jí ručičky občas vyvlečou a pak se samozřejmě vzbudí... V obou případech máme ještě ručičky stažené plenou. Chtěla jsem koupit letní zavinovačku, ale zdá se mi, že nějak moc výběr není... Jak to prosím řešíte vy?

Moc děkuji.

lv
7. črc 2016

obě měly rychlozavinku, obyčejnou, ručky jsem nemusela znehybňovat ani jedné.

jancip
7. črc 2016
brambleberry
7. črc 2016

A co balit jen do plenky, když je horko? Ukazovali nám to na kurzu.

zuzineckah
7. črc 2016

mám od Lodger tuhle, jen v jiné barvě, je tenounká, perfektní http://www.lodger.com/client/lodger/upload/prod...

irennn
7. črc 2016

Do libstacke pleny , jinak my meli taky široké balení ale jak bylo horko , maly se mi oprudil, pediatricka hned reagovala , pořídili jsme kalhotky Himer, odpovídají trem libstackym plenam a jsou fakt tenoucke, prvni mesic jsem davala jen jednu plenu a po měsíci dala himerky, po 6 týdnech kyčle áčko ve , mozna dozraly sami, ten přechod tech plen je na zadickach tlaci a pokožka moc nemuze dýchat , navic kdyz jeste zavinete az bude horko

hanih
7. črc 2016

@petra57 Zavinula bych jen do plenky. Pokud balíte naširoko kvůli kyčlím, nezavinovala bych vůbec, případně jem ruce na znehybnění. Dcera má kyčle od začátku v pořádku, ale doktor nás varoval, ať nezavinujeme, že je to na kyčle nejhorší. Takže od začátku (dcera je narozená loni v říjnu) jen znehybňujeme ruce plenou a když usne, rozbalíme ji. Spí pod peřinkou, když je vedro, tak pod plenou.

kattynka1
7. črc 2016

Já pro syna koupila letní zavinovačku Swaddleme, dělají jí ve dvou velikostech, myslím že 0-3 a pak 3-9 měsíců. Koupila jsem obě, ale bylo to zbytečné, doporučuju rovnou koupit tu větší, dá se lépe utáhnout,.. ta menší je zvláštně ušitá, že se nedá tak dobře utáhnout a dítěti je volná ... Zavinovačka je taková, že se z ní dají dítěti vyndat nohy a ruce mu zůstanou svázané, což používáme teď ve vedrech. Navíc je fajn, že si může volně kopat nohama,

ewzenie
7. črc 2016

Používám zavinovačku Little Angel Outlast s pevnými zády (http://www.littleangel.cz/product/detsky-textil...), vyndala jsem na léto výplň. Moc neutahuji, zavazuji jen na prostřední vázačku.

petra57
autor
8. črc 2016

Děkuji za rady, nakonec jsme to vyřešili tak, že balíme do pleny (do dvou plen z obou stran, z toho jediného se nedostane) jen ručičky. A to už pak nemůže být dál zabalená v ničem, protože se potí. Takže na nohách máme polodupky a na tom to široké balení 🙂