Prosím mamky poraďte, chtěla bych maličké koupit na zimu tyhle botky http://www.ebay.com/itm/New-Cute-Baby-Girls-Boy... , ale vůbec nevím jak :( ..
Jee, moc dekuju za odpoved 🙂 .. Super, Aukro znam a PayPal snad nejak zvladnu 🙂 .. A to platim v ceskych korunkach a jak zjistim kolik je postovne a za jak dlouho mi prijdou ..?? Dekuju moc, maminko 🙂 ..
Tedy pardoon, dekuju budouci maminko 🙂 ..
@liduskabalanova Cena je napsaná hned vedle tlačítka "buy it now" - v cizí měně - nejčastěji dolary, ale prodávají tam i v librách a pro ČR je udělaná vychytávka, že hned pod tím se vám zobrazí podle aktuálního kurzu, kolik to tak dělá v Kč (není to 100% spolehlivý údaj - vaše banka pojede podle jiného kurzu, takže se to může lišit, ale max. v řádech desítkách Kč, u větších částek pár set). Nemusíte vůbec řešit cizí měny - vám se to normálně strhne z účtu, který máte v Kč - to si právě převede vaše banka a vy už pak jen musíte chvilku (z Číny tak 2 - 3 týdny) počkat🙂 právě díky tomu, že je to tak jednoduché, tak je to vysoce návykové🙂) nemáte za co - ať se vám nákup na ebay líbí🙂
jj zatím pouze čekatelka 🙂)
No super, děkuju moc 🙂 .. A jen jestli Vás mohu ještě otravovat, protože v těch cenách za dopravu se tolik nevyznám, u těchto botiček je cena za dopravu kolik ..?? Abych do příště věděla, kdepak hledat 🙂 .. Ještě jednou moc a moc děkuju a přeju, ať je miminko zdravé a všechno je v pořádku 🙂 ..
@liduskabalanova Když mrknete pod hlavní obrázek, zobrazuje se vám tam pruh s podobnými nabídkami. A pod tím máte záložku "Description" a záložku "Shipping and payments" - na ni se překlikněte, někdy je potřeba vyhledat Czech republic a ono vám to vyplivne cenu za dopravu. V tomto případě je "Free shipping", tj. zdarma 😉
@liduskabalanova a za sebe ještě doporučuji koukat spíše na britský ebay - www.ebay.co.uk, jsou tam sice i nabídky z Číny, ale je tam dost věcí alokovaných ve Velké Británii, což má několik výhod - rychlejší doručení (já když něco objednala z VB v neděli večer, tak jsem to měla ve čtvrtek doma), není zde riziko placení cla a DPH (u dražších zásilek z Číny se Vám může stát, že ji zadrží na celnici a musíte doplatit clo a dph) a ceny jsou obvykle stejné.
Jak prosím řešíte nákup na E-bay, když nemají shipping do České republiky? (A nemají v plánu to do Čech poslat..) Založila jsem si fiktivní adresu přes dopravní "agenturu", která mi to i top transem doveze do Čech - jen mě zajímá, zda máte lepší vychytávku. Jedná se hlavně o kočárek - trojkombinaci, tak je to velký balík. Díky.
@adinka_k ak niekto nema shipping do CR tak to nijak nemozes obist, jednoducho ti to nedovoli kliknut hadze ta prec s tym, ze to nie je pre tvoju krajinu a niektori maju explicitne napisane, ze do PO boxov co su tie adresy ako pises shippito a spol nezasielaju, takze s tym asi nejde nic robit...leda tak mat osobu ku ktorej si to posles
Jéé, super, už to vidím 🙂 .. Děkuju Vám mamky moc za příspěvky, hned jsem z toho moudřejší 🙂 .. Super, to mám radost, děkuju moc ..!!!!! Jste moc hodné 🙂 🙂 ..
Dobrý den, ráda bych se zeptala k tématu, jak to je s Paypal účtem, když si pán z UK ode mně chce koupit zboží za 5000kč. Jak mi pak ty peníze přijdou...??? Děkuji za odpověď komukoli, kdo má s podobným případem zkušenosti...
@gabahon no to musíte mít aktivovanou variantu b), jak jsem psala výše, že nemáte jen aktivovanou platbu kartou, ale k účtu na paypalu máte přiřazený účet. To nevím, jestli máte, pokud ne, musíte na paypal zadat číslo vašeho účtu, ke kterému patří karta, kterou můžete platit na netu a máte ji uvedenou na paypalu. Jakmile si tohle vyplníte, tak vám paypal z vašeho účtu strhne pár dolarů (vloni to bylo 175 Kč v přepočtu) a když tahle transakce proběhne, tak na paypalovém účtu vyplníte tuším variabilní nebo specifický symbol této transakce a v ten okamžik můžete z vašeho paypalu posílat peníze na svůj účet v bance v ČR. Opět - zní to strašně složitě, ale je to jednoduché....a ty peníze si musíte ale z paypalu na svůj účet přeposlat sama - ony samy od sebe vám nepřijdou. Paypal si poplatek za tuhle akci nestrhává, ale kurz měny je většinou hodně nevýhodný.
k tomu clu a dph ..... nedávno byla na tohle téma debata ve snídani s novou a paní tam říkala, že abychom se vyhnuli placení, nesmí jednotlivá zásilka přesáhnout hodnotu 22Eur pro DPH a 150 Eur pro CLO 😉
Zdrsvím vás...chtěla bych se zeptat, kde na ebay na stránce s konkrétním produktem najdu hodnocení, recenze toho produktu? Nemůžu to nikde najít...
Podmínkou nákupu na ebay je mít účet na paypalu. Ten založíte velmi jednoduše pouhou registrací na stránkách paypalu (už mají i českou lokalizaci, což je fajn). Na účet na paypalu si buď a) můžete poslat peníze ze svého účtu (ale proto musíte udělat ještě jeden mezikrok) nebo rychlejší a pohodlnější varianta b) spárujete si ho s vaší platební kartou, na které máte aktivovanou službu placení přes net. Pokud máte tohle vyřízené, přihlásíte se na ebay na svůj účet (nebo se tam zaregistrujete), u botiček vyberete barvu a velikost, kliknete na "buy it now" = koupit hned. Tam vás to přesměruje na váš paypal , ze kterého se to zaplatí a je hotovo. Takhle to zní strašně složitě, ale je to jednoduché jak facka.... můj účet by o tom mohl vykládat 😀 ebay je zhouba🙂)) Až na ty "komplikace" s paypalem to jinak funguje stejně jako naše aukro (které je vlastně vytvořeno na základě modelu z ebay) - buď rovnou kupujete nebo přihazujete v aukcích - což je dost adrenalin🙂)