Jak na třídění oblečení

janager
17. únor 2019

Maminky, můj dotaz je poměrně úsměvný, ale chtěla jsem se zeptat, jaký systém máte na třídění blečení? Dle velikostí, dle typu (body, overaly, tepláky...)? Jde mi o to, že se mi toho nakupilo hodně až cca do 2 let věku. Když první syn vyrostl, dávala jsem to vše do jedné krabice, že to pak přetřídím. A to byla chyba🙂. Na spoustě věcí nejsou velikosti a u spousty oblečení se ani podle nich nedá řídit. Vůbec si už tedy nepamatuju, co v které době syn nosil🙂. Zatím mám krabici 0-3m. Pak mě napadlo 3-6m, 6-12m, 1-2roky?

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
olga_
17. únor 2019

@janager U nás se válí miminovské hadry poděděné z celé rodiny - ani naše dvojčata to neunosí!!! Třídíme 0-3, 3-6, 6-12, 1-2, 2+. V rámci toho také (to dělá moje sestra, já na to už nemám kapacitu) třídíme "top kousky" a "na dojezd". Dáváme do vakuových pytlů a v nich máme šňůrkou svázané zvlášť body, overaly, (polo)dupačky atd. Zároveň zvlášť pytel na zimní věci - kombinézy, fusaky atd.
Spousta věcí také nemá cedulky nebo je to vyprané a to řeším tak, že si vezmu jeden mustr kousek s velikostí (např. z Lidlu) a podle toho přiměřuju a hodím do větších/menších.
Je to mor, ty hadry 😀.
Jo a na každý pytel lepíme cedulku se seznamem. Pokud pytel obsahuje nějaké speciální kousky (např. na nošení v šátku, nějaké oblíbené rukavice apod., tak poznačíme také).

merope
17. únor 2019

Já zatím "vytřídila" jenom "malé, beru, větší, přijedu si jindy" a leží mi to tady k vyprání. Tak se trošku zaháčkuji, protože už mi hlásila kamarádka, že mi doveze bednu a dle povídání to bude možná 0-2roky 🙂. Takže to nějak přetřídit budu muset.

pavca1982
17. únor 2019

A když už jsme u toho oblečení, tak by mě zajímalo co děláte když už je oblečení malé a neschováváte ho pro dalšího potomka?Mě se to tu nahromadilo po dceři. Teď už se zase hromadí po synovi, který je moje čtvrté dítě a po něm už nikdo dědit nebude.Zkouším to prodat za směšné ceny, ale ani tak to nikdo nekoupí.Pritom ty věci jsou pěkné a jako nové.

eviicka
17. únor 2019

Zatím to mám ve smyslu: úplně malé mimi, do tří měsíců, do sedmi měsíců, cca rok, do dvou let... 🙂. Nejhorší je, že mám třeba sadu tepláků, které nosí od necelého roku a byly dobré ještě ve 2,5 letech (takový geniální střih), takže ty by pak bylo ideální zabalit do už dávno vzadu zahrabaného pytle "cca rok". 🙂 no je to věda - jinak bokem mám taky speciální zimní věci (fusaky, kombinézy)

medakote
17. únor 2019

Oblečení po starším synovi jsem ukládala podle velikosti, jednu nebo víc (po sobě jdoucích) a pokud to šlo do kominku nebo skupinek dle typu- komínek body, komínek trička, komínek tepláčky. Pokud jsem nevěděla velikost- poměřila jsem s kouskem, u kterého byla velikost napsaná a věděla jsem, že +- odpovídá (a spíše jsem se řídila tím poměřením, než cedulkou, protože někdy cedulky moc neodpovídají. Pokud jsem měla více velikostí, oddělila jsem ve v krabici- např. jsem jednu dala do tašky. Ale obecně když jsem postupně vytahovala, vždy jsem probrala i následující větší velikost, protože jsem tam třeba měla oblíbené kousky, které se daly nosit přes víc velikostí a též kvůli látkovým plenám bylo někdy nutné vzít větší tepláčky a ohrnout.

olga_
17. únor 2019

Jo a u nás ještě máme mix kluk, holka, uni, takže máme vytříděný do zvláštních pytlů "růžový mor". Uni a klučičí jsou pak v jednom.

merope
18. únor 2019

@pavca1982 Pokud tě nikdo nenapadne, tak pak se dá darovat do kojeňáků, klokánků či azylových domů. Jinak já mám pocit, že co kamarádky zjistily, že jsem těhotná, hned začaly nabízet 🙂. A různě se to pak předává dál a dál.

sudylichozrout
18. únor 2019

@ttm delam to stejne. Vakuovaci pytle a 50-62, 68-80. Za chvilku budu uklizet 86 po prvni dceri, bude tam chvilku cekat na druhou. Ale vtip je v tom, ze prvni dceri jsou dva a trictvrte a ma vel. 86. Druhe je 10 mesicu a ma vel. 74 😀 Jak nebe a dudy 🙂

cilkat
18. únor 2019

Já teď zrovna měsíc zpět protřídila haldu po starším a od kamarádek a prostě jsme to rozhodila podle velikostí... co s emi nezdálo, to jsme přihodila do veikostí, kde mi to přišlo nejpravděpodobnější. Mám to v pytlích a igelitkách, popsaných čistě jen velikostí, žádné další bližší třídění - to budu provádět, až na danou tašku dojde. (nejmladší kategorie je "do 60 cm", vypraná v krabici a taky blíž netříděná... kategorii 90 - 100 nosí starší syn teď, ten má jeden šuplík kalhoty, druhej "vršky" (trika, mikiny, svetry), třetí jsou bundy a kombinézy, čtvrtý spodní prádlo a pižama)

hankaklem
18. únor 2019

@pavca1982 mohla bych poprosit o nějaké fotky oblečení pro kluka??,Termín mám v červenci😊.Určitě si něco odkoupím ať máš místo

pavca1982
18. únor 2019

@hankaklem jee děkuju pošlu SZ

janager
autor
18. únor 2019

Tak jsem se na to dneska vrhla a hotovo🙂 koukám, že je to oříšek pro většinu😀

iulia
18. únor 2019

Třídám podle podle pohlaví a podle velikosti a to, jak seděli mojim dětem. Protože ne vždy velikost 74 je 74. Nechávám jen oblečení hezké, které se dá ještě unosit. Např. nám nesedí trika s Lidlu - rukávy dlouhé a trika krátké. Tak ty nechávám na utírání do dílny. Sezónní oblečení mám zvlášť. Po holčičce posílám oblečení dál do rodiny a po chlapečkovi se snažím prodat.

jitkam6
18. únor 2019

@pavca1982 Pokud by jste chtěla věnovat do azyl.domu můžete mi napsat.😀