Jak je důležitý fusak? Kombinéza a fusak, není to moc?

bajjunka
2. srp 2016

Jak je důležitý fusák? Když bude mimi v teplé zimní kombinéze, tak ho pak narvu ještě do něj? Není to moc? Když bude mít mimi v kočárku nad i pod sebou deku, na tom ještě ten "ktyt" z kočárku.... Ať vím, čím se vybavit... Děkuji

zmrzlinka
2. srp 2016

Fusak urcite.Podle pocasi zimny nebo tensi - jaro,podzim.Male miminka si neumi drzet teplotu a taky vetsinou v kocarku spi,tak aby im nebyla zima.

olga_
2. srp 2016

@bajjunka Je to nezbytnost, základní součást výbavy při používání kočárku. Při nošení je to jiná, tam se tak nenavlíká, ale do kočáru v zimě bez fusaku ani ránu.

petrasipkova1
2. srp 2016

určitě fusak, malá venku spala a bez něj by v zimě asi umrzla, deka ji nezahřeje a kombinéza je jako Vaše zimní bunda, v ní bych teda spát nechtěla při minus pěti venku 🙂 , fusak určitě užijete, to není zbytečnost.

konidana
2. srp 2016

malé miminko jsem dávala do fusaku (v bodyčku, overalku a svetříku) , teplá tlustá kombinéza na novorozence (tak do 3.m) snad ani nejde / musí být strašně nepohodlná. Roční dítě jsem už ani na denní spaní do fusaku nedávala, bylo v zimní kombinéze, v botech (už chodilo) a v zadeklovaným kočáru.

dannyblakely
2. srp 2016

Tak já nedávala kombinézu nikdy. Žádnou jsme ani neměli zatím. Pokud se jedná o teplej fusak, tak do něj stačí bohatě tepláčky a bunda, pokud se nezapíná až po bradu. Když jsem zapínala po bradu a dítě venku nevytahovala, tak malá měla jen mikinu. Však ten fusak je jak pro nás zimní bunda a staženej u krku krásně izoluje a prcek v něm má teploučko. Jak je větší a nechce v něm být až po krk, ale třeba jen do pasu, tak tu zimní bundu pak jo, ale klidně jen tepláky a pod to tenký punčocháčky bohatě stačej

olga_
2. srp 2016

@dannyblakely Nojo, ale zakladatelka má termín v listopadu, takže asi těžko navlíkne mimčo do zimní bundy, tepláčků a punčocháčů... Já rodila v půlce října a dávala jsem overálek, novorozeneckou měkoučkou kombinézu a pak fusak.

dannyblakely
2. srp 2016

@olga_ no podle toho, co paní psala mi přijde, že se informuje na zimní oblečení, ne podzimní..

olga_
2. srp 2016

@dannyblakely To jo, ale i pro dvouměsíční, tříměsíční bych nevolila zimní bundu a tepláky. Vadilo by mi, že to může tlačit do zad.
Ale shodneme se tady všechny na tom, že kombinéza rohodně ano, to je důležité 🙂.

muhehehe
2. srp 2016

Dobrý fusak určitě.. to se spíš vybodnout na tu kombinézu. Já jsem v zimě úplně malému mimču dávala dupačky+ body s dlouhým rukávem, svetřík a na to flísovej overal, teplou kombinézu jsem ani nekupovala. Takhle oblečené mimčo jsem šoupla do fusaku. Venku jsme trávili opravdu mnoho hodin.

petrasipkova1
2. srp 2016

malá mi spala jen v kočarku, narodila se v červenci, takže v zimě jí bylo už cca 4-8 měsíců. V těch největších zimách jsem dávala bodyčko, mikinu, tepláčky, kombinézu - takovou měkkou ale pěkně teploučkou, fusak - mám obyč emitex mumii nebo lodger a navrch deku a kryt kočárku. Malá spala i dvě hodiny venku, nikdy jsem jí nevyndala z kočáru opocenou ale ani ne studenou, však pak sama uvidíte na dítěti jak mu je. Ale fusak určitě, zvlášť když budete mít celou zimu malý miminečko, oblečení se dá regulovat vždycky podle potřeb každého dítěte.

pajula123
2. srp 2016

Maly se narodil v prosinci a delala jsem to presne jako @muhehehe

bajjunka
autor
2. srp 2016

Díky za rady. Kombinézu mam 56, tak další shánět nebudu, a soustředím finance na kvalitní fusák. Pak mám i fleecovou zavinovačku do vajíčka, mikiny a svetříky, a to by mohlo snad stačit. Zimu nemusím, tak když budeme venku, nějak moc zima nebude. Ale díky😉

junkka
3. srp 2016

Za mě fusak určitě. Když jsem pak nechávala malou spát třeba dvě hodiny venku a bylo kolem nuly, tak měla kombinezu i teplý beránčí fusak 🙂

adelinkkaa
3. srp 2016

Fusak urcite.navic ted zima uz neni zima a do mrazu s novosem jit nemuzes.my mame listopadoveho a davali jsme body s dl.rukavem,puncosky,mikcu/svetrik.celeho jsem ho navlekla do slabsiho overalku a do fusaku od emitexu a dobry.kazdopadne doted malemu je 2,5 mam obcas problem s tim co mu dat v zime na sebe,aby mu nebyla zima ci teplo😃

aiva01
3. srp 2016

Tady by se take rada zeptala🙂. Jak velky se kupuje fusak aby pro male vydrzelo skoro celou zimu tzn.od prosinece/ledna? Dekuji

mami29
3. srp 2016

Fusak mám připravený, kombinézky 2, jednu teplejší na cestování v autě a tak, druhou fleesovou do kočárku.

maanule
3. srp 2016

@bajjunka máme podobný termín porodu a 100% počítám na zimu s bodyčkem - overalkem - (dle potřeby svetřík) - kombinéza každopádně a fusak taky 100% ... jak holky psaly, miminka neumí udržet teplotu a musí mít vice vrstev než dospělý člověk a I vice oblečků než roční dítě... ;)

andysek2512
3. srp 2016

@aiva01 kamarádka má tento. http://www.petto.cz/kocarky/esito-fusak-soft-du...
A malou má narozenou v lednu..... Já ho plánují taky kupovat, malého mám narozeného v březnu takže pro něj jsem měla teplou zavinovacku co sla i do vajíčka a dávala ji do kočárku.... A teď budu na zimu pořizovat tento:&))))_

kocour1
3. srp 2016

Ahoj, mám obě děti zimní...bez fusaku (péřového, teplého) si to neumím představit...ale zase jsem tolik nepoužívala kombinézu, stačil jen fleecový overálek, kombinézu s fusakem jsem využívala jen ve velkých zimách. Ale zase do vajíčka, na přesuny jsem používala právě spíš tu kombinézu...takže za mě obojí🙂, fusak doporučuji rostoucí, aby vydržel do těch dvou let i do golfek - já ho mám v neustálé permanenci už čtvrtou zimu🙂...a u kombinézek bývá problém, že i ta nejmenší velikost bývá miminečkům hodně velká, doporučuji nějakou měkkou, příjemnou, aby se dobře oblékala🙂

naomi6
3. srp 2016

@bajjunka Obě děti mám zimní. Měla jsem obojí. Fusak i kombinézu. Využívala jsem je celou zimu. Fusak jsem měla rostoucí, takže nám vydržel fakt dlouho. Doporučuji si ho pořídit.

aiva01
3. srp 2016

@andysek2512 moc dekuji

simkrk
3. srp 2016

Ja misto fusaku mam vložnou tašku do kočárku 🙂 do kteryho dam miminko v kombineze a jeste ho prikryju dekou 🙂

lichtakova
3. srp 2016

Presne,pokud mas mimico podzim-zima,urcite oboji,kdyz nebude az takova kosa,tak ho pod kombinezu nemusis zas tak strojit,staci overal a svetr,ale aspon maji i pod sebou vice vrstev proti prochladnuti.Ja jsem mela pujceny emitex rostouci a ted mam lodger bunker a na velkou zimu odenwaldet Bil,ten je velky,snad az do 3 let a super teply i na hory.

lichtakova
3. srp 2016

@aiva01 kdyz koupis nejaky ten jakoze rostouci (emitex,ale i ten lodger) tak ho muzes mit i na tu dalsi zimu na sednuti,ale nohy mu budou s botama couhat ven 🙂

tahejhula
3. srp 2016

Nejlepsi je pravy beran, to je teploucko. 🙂

soyevita
3. srp 2016

@bajjunka Dcera se narodila před Vánoci.Fusak jsem neměla,měla jen kvalitní kombinézu od Chicco s výplní,co se používá pro horolezce.Pod ní jsem ji dávala podvlíkací tričko a polodupačky.Přikrývala jsem ji teplou dekou.A úplně to stačilo.

zandi
3. srp 2016

@bajjunka Sla bych urcite do fusaku, protože vetsinou jsou fusaky uz i pasujici na autosedacku (vajicko). V kombineze stejne male dite nemuzes dat do vajicka a obmotavat vajicko milion dekama by se mi nechtelo.

lajla
3. zář 2016

Nikdy jsem pro malé mimi kombinézy nepoužila...jo takové ty tenké jo😉 to se dobře oblika...jinak bohaté stačí fusak,vzdyt by se upeklo😉

karlajasmine
3. zář 2016

Urcite fusak i novorozeneckou kombinezu (podle pocasi) a do jara ti velikost 56 stacit nebude... my jsme velice rychle presli na 62 a pak na 68..mam listopadove miminko a jeste v breznu jsme kombinezu obcas potrebovali.

psya
28. zář 2016

@andysek2512 nevíte, zda se ten esito dá stáhnout kolem hlavy? vypadá teplejší, než emitex..