Ahoj holky,
jsem tu s dalším dotazem na vaší radu - jak cestujete s dětmi? Přemýšlím nad cestovní postýlkou - ale má to smysl? My tedy vcelku hodně cestujeme. Zatím jsme si vždy vystačili s tím, že dítko spalo mezi námi na manželské posteli. Ale rádi bychom to už změnili, ať nám pak doma nevříská, že nechce být ve své postýlce. Jak to máte vy?
Máme ji u tchánovců, spí v ní doteď a to má 3 roky. Máme takovou tu větší. I na cesty dobrá, ale třeba v zahraničí je často měli k zapůjčení
Malý je osm měsíců, cestujeme na pár nocí min. jednou do měsíce od jejích čtyř týdnů. Zatím spí s námi/se mnou, doma bez problémů v postýlce, ani po týdenní dovolené nebyl problém. Hádám, že pak přejdeme na přistýlku. Cestovní postýlku tedy máme, ale zatím jsme nevyužili.
cestovní postýlka je ideální v tom, že se dá rychle složit a rozložit kdekoli potřebujete dítě dát spát a také spí stále ve svém prostředí. Je pravda, že ji lze často na cestách i zapůjčit, ale pak nevíte, kde jí měl před vámi. Není problém jí využívat i doma jako druho postýlku, na dlouhodobější používání je možnost do ní přikoupit i lepší matraci. V zahraničí jí často rodiny s více dětmi využívají i jako ohrádku, kde si malé dítě i na zahradě nebo na pláži spokojeně hraje a vy máte jistotu, že ho máte stále pod dohledem. Navíc není problém k cestovní postýlce koupit odpovídající moskytiéru, takže můžete malé snadno ochránit před dotěrným létajícím hmyzem
Kamaradi maji dokonce cestovni postylku i na doma, maji jen jednu a kdyz jedou pryč proste ji slozi. Maji v ni dobrou, vysokou matraci, myslim tak 12cm. Takze ja bych to tak neudelala kvuli monitoru dechu, ale pni ho nepouzivali. Ja do cestovni postylky vozim matraci, tak 6cm a monitor mi vzdy fungoval. Dcera by v ni spala na cestach a u babicek i ted (ma pres 2 roky), ale bohuzel uz je potreba pro mladší. Ale u babicky ma stale cestovni postylku ai myslim, ze rpk v ni jestejen vydrzi v klidu. Jinak doma uz spi sama na posteli.
@vera123123 do roka a něco jsme měli cestovní postýlku, zejména kvůli návštěvám tchánovců 300 km daleko, využili jsme i na dovolených. Pak i doma začal spát v pokojíku ve velké posteli, takže ani v cestovní být nechtěl. Řešíme přistýlkou nebo třílůžákem, 1 noc se s ním společně spát dá, po více jsem celá rozlámaná a dokopaná.