Maminky, omlouvám se, pokud se toto téma již probíralo, ale nenašla jsem..
Neměly byste nějakou radu, jak vyrobit nebo co a kde koupit?
Mám dvouletou holčíčku, hodně hubenou..nosí teď velikost 86/92. Do teď jsme používali látkové plenky a nyní se snažíme o odplenkování.
A narazili jsme na problém, protože je hodně hubená, tak jí v pase nedrží žádné kalhoty..legíny..všechno co nemá šňůrku v pase, tak padá dolů..
Zkoušela jsem kšandy, ale ty bohužel sundavá.
Vím, že se dá u každých kalhot guma zabrat, přešít..nebo našít takovou tu zmenšovací gumu s knoflíkem..
Ale teď jak máme občas nehodu, tak se mi to popravdě nechce dělat asi u 20 kalhot najednou..:o)
Nemáte zkušenost s nějakou sponou nebo tak? Něco co se dá přendavat z jedněch kalhot na druhé..bez přišívání?
Moc děkuji za rady.
Martina
Prodávají hodně věcí na děti, aby se to dalo stáhnout na bocích. CCA a HaM jsem hodně nakupovala. Nebo pak tepláky a legíny, dát do nich gumu a upravit dle potřeby ☺
@konidana tato varianta mě také napadla,leč dítko si občas kalhot sundá tak rychle, že se bojím, že se špendlík otevře a dítě si ho pak někam zapíchne..
@martina_22 nebo zkusit, jestli by to neudržel kolíček na prádlo - někde jsem viděla fotku, jak tatínek dítku takhle zajišťoval padající kalhoty:D
my jsme u holky měli navlačené všude funkční šňurky, většinou to šlo narvat všude
Gumu, dávám jí všude kam jde, pak prostě vybírám gatě takové, aby měli regulaci a nebo používám pásek.
Jedině kalhoty s regulací, dají se koupit různě..tesco, pepco, takové slimky i po bazárcích...
Spínací špendlík určitě ne, mohla by se popíchat, jedině šle, jiná varianta mě nenapadá. Jinak většinou zabrat guma nejde, protože je všitá a to s tím pak nic neuděláš, jedině vypárat, zkrátit a pak znovu všít, ale to je moc složité. Já většinou nastřihnu malou dírečku v rubu v pase a provléknu prádlovou gumu, taky nám všechno padá 😉
@martina_22
A co kšandy (šle)?
Já buď kupuju s regulací, nebo vzadu zapošiju. Problém je, že u většiny tepláků atd. je dnes prošitá guma. Ty buď kupuju přes net, kde mají změřený pas, nebo beru do obchodu metr.
Spínací špendlík?