Hnízdečko do postýlky. Pořídit nebo je to zbytečnost?

darija06
28. lis 2021

Zdravím, chtěla bych se zeptat jestli by jste hnízdečko pro mimčo zařadily do povinné výbavy ? Kamarádka bude mít baby shower, tak přemýšlím jestli jí ho pořídit nebo je to zbytečnost ? 🙂

jako_mala_holka
28. lis 2021

Pro nás bylo hnízdečko super, měla jsem nejakou střední velikost a dcera v něm spala v postýlce i mezi námi v posteli, využívali jsme ho skoro do roka... Jedna z nejlepších věcí

marketka_m
28. lis 2021

@darija06 ja taky pouzivala dlouho.doporucuji...pokud mate baby showerr...tak my minule vsechny davaly velky set hnizdo zavinka mantinel decka atd...v jedne barve..to bylo super...

delphine1
28. lis 2021

Původně jsem hnizdecko nechtěla, přišlo mi to jako zbytečnost, ale nakonec jsem byla ráda ze jsme ho od tchyně dostali 🙂
Malý sebou strašně ve spaní mlel, ale nesnesl být zakrytý, ve spacim pytlu nebo v zavinovačce. Takže hnizdečko bylo napůl na vymezení prostoru aby se mu spalo lip, a zároveň min cestoval ve spaní po postýlce. Dostali jsme tedy asi nějaké menší, vyrostl z něho v cca půl roce (ale syn je dlouhej) i když bylo u nožek nastavitelné šnerování - když jsme to rozvázali tak se proste vysoukal spodem, že měl to šnerování zařazené v půlce zad 😆🙈
Teď už spí se mnou v manželské posteli a doteď rotuje jako kuře, v postýlce by se furt třískal, to mu bohužel zůstalo.

zuzekk
28. lis 2021

Ano

emillyhk
29. lis 2021

@darija06 Měli jsme, syn v něm spal asi čtyři měsíce, potom už chtěl mít v postýlce prostor. Za mě úplně super na ranní pospávání po kojení - brala jsem si ho v hnízdečku do postele a nebála se usnout, abych ho nezalehla.

mamikry
29. lis 2021

@darija06 Měli jsme, ze začátku super věc, ale za mě to není uplně nutnost. Každopadně jako dárek bych ho klidně koupila.

michaela666
29. lis 2021

Pro mě jedna z nejvyužívanějších věcí hned od porodnice. Tchýně šila opravdu velké, zabralo skoro celou postýlku a kdyby dcera neměla talent záhadně se pročůrat z plenky, spala by v něm ještě teď.
Vzala bych do úvahy i jestli kamarádka plánuje postýlku/ kolébku do ložnice i obýváku. Pokud ne, určitě se jí bude hodit prvních pár měsíců na pohovku do obýváku.

jjasmina
29. lis 2021

@darija06 neměla jsem a nepřišlo mi, že by mi chybělo

terez94
29. lis 2021

@darija06 na hnízdečko jsem přišla až u třetího dítěte. Teď má syn dva roky a pořád v něm spí v postýlce,takže za mě určitě doporučuji 🙂🙂

me_druhe_ja
29. lis 2021

Není to nutnost, ale je to fajn pomocník. V postýlce se zmenší prostor a mě obě děti spaly v hnízdě na gauči přes den.

danielaveve
29. lis 2021

Taky jsme měli a super věc, využili jsme první měsíce i na cestování po příbuzných ;) a vybírala jsem tady: https://www.pilulka.cz/hnizdecka-pro-miminka?pa... nevěděla jsem které je hezčí 😀

blazenkaruzovka
2. pro 2021

Nejdřív jsem si myslela, že je to zbytečnost, ale u prvního chcete nakonec všechno :D Tak jsem si objednala celou sadu (zavinovačku, hnízdo, povlaky na peřinu a polštář, mantinel, nebesa a nějaký kapsář). Bez nebes bych se asi obešla, je to spíš na oko, ale na ostatní věcičky nedám dopustit. Takové roztomilé s hvězdičkami. Snad bych ještě mohla dohledat, kde jsem kupovala - chtěla jsem něco českého 🙂

blazenkaruzovka
2. pro 2021

@blazenkaruzovka dohledala jsem, kupovala jsem tuto soupravu s větší zavinovačkou

https://www.ketyban.cz/9527-souprava-do-postylk...

martiniquest
2. pro 2021

Zbytecnost. Vubec jsme nevyuzili. Lepsi investice byla zavesna hacka

loylii
2. pro 2021

@darija06 vynález století… používáno na dvojcata do 9.mesice. Nemusela jsem se bát, ze se někde skulí z gauce, nějaké výšky. Hned od porodnice v něm pobývali cely dny. Krasne se v tom spinkalo a to i v postylkach nebo s námi v posteli a nemusí se člověk bát, ze dítě zalehne. A jsme akční cestovní rodina, tak jsme hnizdecka měli na hotelech, chatách místo postylek. Zavinovacky jsme dostali a vůbec nepoužili. Ani 1x.