Ahoj holky,
mám sedmiměsíční miminko, které je sice unavené, leč opravdu špatně usíná. Přes den usne jen v kočárku a to ještě s pláčem. Napadlo mě pořídit hacku, třeba by to pomohlo.. Ale nevím, jestli už na to není "staré" - v postýlce i v kočárku se přetáčí na bříško, což ji zaručeně hystericky rozbrečí (nechápu, proč se pořád na bříško převaluje, když se jí to nelíbí 🙂 ). Umí se otočit i na záda, ale v postýlce ani kočárku to neudělá a jen brečí. Přitom na ní vidím, že je unavená, ale zabrat nemůže. Nikdy se mi nestalo, že by vytuhla při hraní, jak některá miminka dokážou 🙂
Jaké máte zkušenosti s pořízením hacky v tomto věku? Mám strach, jak na ni bude reagovat, resp. s tím otáčením, aby mi třeba nevypadala..
Díky za rady ;)
@zickemartina V prdíkách to nebude, přes den si hraje dlouho na bříšku, jen při tom usínání se překulí na bříško a to se jí asi nelíbí, proto začne plakat. Spíš mi jde o to, jestli by jí hacka nepomohla s usínáním přes den. Chodíme ven dvakrát denně, ale mám pocit, že by si potřebovala zdřímnout častěji, byť jen na pár minutek..
@hanulii tak to asi neporadim, zvazila bych investici a na to na jak dlouho to jeste vyuzijes. zkus ji pohoupat v naruci nebo v autosedacce - Vajicku to nam taky pomahalo. je tam uzavrana a muzes ji pohoupat, ale urcite to neni na dlouhy spani kvuli zadickum
Asi bych to ještě zvážila, protože náš malý byl v hačce občas u kamarádky, ale jen tak do 8-9 měsíců, pak z ní lezl ven, tak to už nebylo bezpečné. Pokud tedy plánuješ i další dítě, tak by to asi šlo, ale jinak bych to já už nekupovala. Ale záleží, třeba by v ní tvoje dítko vydrželo dýl. My taky teď docela bojujem se spaním - řešíme to šátkem
AHojky,hacka,my máme hacku plus je nejlepší vynález na světě...máme přes 7 měsíců a malý v ní spí stále...uspávám přes den,neusne jinak....a v noci také,jen pak přeneseme do naší postele....nebo on si řekne sám....vytuhne v ní,pak se začne vrtět že chce ven....tak ho vytáhnu,přiložím k prsu a už chrápe. Hacka nám zachránila psychické zdraví,otočit se v ní nemůže a ani z ní nevyleze...dokonce se dá nechat ušít i hacka ještě větší,aby se v ní dalo houpat větší dítě.....houpátka nedoporučuju
@zickemartina
@ange_de_la_morte Holky, díky, možná to zkusíme teď s prvním a když to nepůjde, tak to bude nachystané pro druhé dítko 🙂 Díky moc ;)
@hanulii pořídili jsme ji kolem 4 měsíce,kdy nám přestal spát v kočárku a jinak má hrozné problémy s usínáním...jakmile si mne oči,je unavený,dám ho tam...párkrát pohoupu...někdy vytuhne do dvou minut, někdy třeba do 15,ale krásně si v ní pospí....někdy dělá,že bude plakat,ale to je proto, že jakože nechce spát,ale přitom chce...tak se ho snažím rozesmívat nebo mu tam dám hračku na hraní,plínku,pohled....aby se zase začal usmívat,nebo zpívám...a za chvíli spinká...pořídili jsme si i stojan na cestování,jinak bychom s ním nikam ani nemohli jet na chatu na víkend
@hanulii jinak já jsem hrozně ráda..měla jsem strach kvůli těm penězům,abych je zas nevyhodila jako za manducu....ale tohle vyhozené peníze fakt nebyly.Už se nám to milionkrát vrátilo...konečně večery a noci bez pláče skoro do půlnoci,kdy jsme ho nosili v náručí unaveného a on nemohl zabrat
@irennn
@hanulii
@eficenka
Holky, tady jsem nasla na MMB, nejaka pani ty houpacky sije http://www.mimibazar.cz/bazar.php?album=934238
Mrknete zkusenym okem, je to to same? Nebo ta Hacka plus je lepsi? 😉
@eficenka Fakt? 🙂
Je dost velka a nemas strach, ze z toho ditko vypadne kdyz uz je vetsi? Premyslim prave, ze bysme pro tretatko poridili take.
Jeste me napadlo neco takoveho http://houpaci-site.heureka.cz/amazonas-havanna...
To uz by vydrzelo na porad a pro vsechny 😀 😀
@kamino
u mimča do cca 3 měsíců bych se nebála používt častěji - samozřejmě s pravidelným střídáním polohy na bříšku, podporou pasení a polohou na boku a zádech, pak hacku omezit třeba jen na spaní ajinak mívat dítě na zemi... a u dětí co už si sami hrají - lezou - sedí - tak jako zábava 🙂
@hanulii nám prcek z hacky málem vypadnul, takže bych se bála. Měl asi tak 5 měs. otočil se na bříško a našla jsem ho vyset jenom za ručičky a strašlivě plakat. Hrozný pohled. Hacka byla zavázana ale Kvido se tam stejně nějak propasíroval a zaháknul se až o ramínka. Takže za mě, raděj šátek, maducu 😉
@hanulii priprevalovani se dobre uvolnuji prdiky, a je to standartni vyvoj ditete. a past konicky je daleko vic unavujici tak zacne brecet. zkus si sni zacvicit cviky na uvolneni prdiku nez ji das spat - pokrcit nozicky atd. (taky ji to trochu vic unavi)
syn mi usinal jen pri kojeni nebo v naruci(houpala jsem ho a zpivala) az kdyz usnul odlozila jsem ho.