Funkční kombinéza pro miminko, poraďte

espada
19. lis 2014

Ahoj. Ráda bych pořídila mojí malé zimní kombinézu. Chtěla bych ale, aby byla opravdu nepromokavá a aby měla zapínání až na nohy kvůli přebalování. Na netu jsem ale nic nenašla a ani v obchodech. Jen kombinézy, které byly rozepínací, ale jen takové šusťákové, které hned promoknou. Malá teď nosí vel. 80, ale myslím, že bych asi pořídila spíš 86. Nemá někdo zkušenost? Děkuji

lenicka07
19. lis 2014
espada
autor
20. lis 2014

Děkuji, ale představovala jsem si to zapínání na nožkách na vnitřní straně k rozkroku. Jako u pyžamka. Nevím, jestli to dobře popisuju. Ale takovou asi nenajdu, takže bude muset být kompromis 🙂

sara84
20. lis 2014

A proč chcete zapínání na nozkach? Jednak se vám cviky časem budou rozepinat a taky,v zimne, na sněhu budete dítko prebalovat? Stejně by ho ofouklo...My měli,když měl malý ten cca rok kombinezu Snoxx a byla úžasná,valel se ve sněhu, nikdy nebyl mokrý

lenicka07
20. lis 2014

@espada Tohle byla jediná co jsem našla, aby splňovala oba požadavky. Ale taky mi to rozepínání přijde naprosto zbytečné. Nevím v jaké situaci bych to já využila 🙂 Nějak jsem to nepotřebovala...

odavika
20. lis 2014

U zimních kombinéz se snad ani rozepínání mezi nožkami nedělá. Vždyť by tudy lezl sníh dovnitř. Jde ale sehnat taková kombinéza, která má rozepínání od krku až k oboum kolenům.

espada
autor
20. lis 2014

@lenicka07 Možná to taly potřebovat nebudu, ale myslela jsem na přebalování venku v zimě. Jsme hodně outdoorové, tak aby neměla celé tělo na zimě.

espada
autor
20. lis 2014

@odavika No asi nedělá. Ale sníh by dovnitř lézt nemusel, kdyby byly podlepené švy, což je u dospěláckých funkčních věcí normální a sníh tudy neprojde.

Od krku dolů jsou, ale to já právě nechtěla, aby při přebalování měla bříško v teple.

espada
autor
20. lis 2014

@sara84 Ptát se proč to potřebuji asi není na místě, ale odpovím. Protože když budu 4 hodiny na treku a nebude kde ji přebalit a ona se pokaká, nechci ji v tom nechat a budu ji muset třeba přebalit venku. Tak ať má odhalené co nejmíň těla. A myslím, že aby se to nerozepínalo není problém, když se nerozepínají ani zipy na kombinezách na nohách kvůli lyžákům.

lenicka07
20. lis 2014

@espada Tak mě napadá jediné, zda by se našel někdo kdo by to dokázal ušít. Viděla jsem nějakou šitou nepromokavou, pěknou, měla dva zipy ale ne tak jak si představuješ... Jinak fakt nevím.

hojda
20. lis 2014

Co ten zimní komplet z Tchiba? Jak jdou připínat kalhoty k bundě? Malej to nosil i do lesní školky a opravdu nepromokavé. dělá se od velikosti 86 myslím.

hojda
20. lis 2014

Ještě zkusit pohledat na netu něco ze severských států, měla jsem od kamarádky z norska super nepromokavé kalhoty velikost 86 a na bazaru se o ně maminky skoro popraly🙂.

espada
autor
20. lis 2014

@lenicka07 To mě taky napadlo. Už zjišťuji možnosti ;)

sara84
21. lis 2014

No upřímně, 4 hodiny venku na sněhu s ročním dítětem,které se samo moc nehýbe? A když ho ještě budete venku prebalovat, tak nevím jak to dopadne...my taky chodili hodně ven, i sankovat a hrát si ve sněhu a více jak hodinu v tohle věku venku nevydržel...

espada
autor
21. lis 2014

@sara84 Jak by to jako mělo dopadnout? 😀 Asi vůbec netušíte o co jde. To, že nepraktikujete outdoorové aktivity se svými dětmi neznamená, že to jiné děti nebaví. Není nic lepšího, než když malá jede v saních a řechtá se na celé kolo nebo se nese v manduce a čučí kolem. A mluvila jsem o treku ne o válení se na sněhu.

espada
autor
21. lis 2014

@hojda Díky. V bazaru jsem zatím nic nenašla. Ale hledám 🙂

sara84
21. lis 2014

No prave ze provozujem... kazdy musi zkusit sam...jinak zkuste znacku skogstad, mam s jejich vecma dobre zkusenosti!

visnule
21. lis 2014

@espada Zkus Reimu, ale jsou to drazsi veci. Ja mam spoustu zimnich veci privezenych z Norska a jsou fakt super, ale mala je jeste mala takze zatim neprodavam 🙂

espada
autor
21. lis 2014

@visnule Reimu znám. Jsou to dobré věci, jen ro zapínání není, jak si představuji. Ale to se asi prostě nedělá.

scvrcek
21. lis 2014

@sara84 rocni dite se samo nehybe? Asi jak ktere, ale ctyri hodiny na snehu mi neprijdou jako neco vyjimecneho, taky jsme furt venku...ja zase resim prvni zimu bez plin, a curani v tech vsech vrstvach a ksandach....
A co zkusit fler?

scvrcek
21. lis 2014

Nafleru je jedna rozepinaci az dolu, ale ne mezi nohama, prodejce Vyrobeno tlapkama..

domcabat
21. lis 2014

Určitě Columbia! Asi dva roky zpátky jsem měla tento typ kombinézy v ruce, takže je tato firma dělá (dělala). Byl to teda set - kalhoty + bunda, ale kalhoty jsou přes celé tělo, zapínají se na suché zipy přes ramena, takže krásně kryjí záda (snad je to z mého popisu pochopitelné 🙂 ). Nakonec jsme měli model bez rozepínání mezi nožkama a naprostá spokojenost - nepromokavé, neprofouknutelné, dceři v tom bylo krásně teplo.

espada
autor
22. lis 2014

@domcabat Děkuji, ale bundičku primárně nechci, pořád se vyhrnuje.

espada
autor
22. lis 2014

Holky děkuji všem za příspěvky, už jsem zvolila kompromis. Bříško když tak přikryju dekou a je to 😀

myskin
25. lis 2014

@espada sara84 asi nemyslela to, že to roční dítě bavit nebude. Ale vláčet roční dítě čtyři hodiny mrazem 😖

espada
autor
26. lis 2014

@myskin Já jsem to pochopila. Samozřejmě mrazem nikdo malou vláčet nebude. Chodíme na tak dlouho jen když je do -5 stupňů. Taky proto ji oblikám do opravdu funkčních věcí. Nevidím v tom problém. Mám skupinu přátel, kteří mají dohromady cca 20 dětí a dělají to tak spoustu let s dětmi od cca 8 měsíců. Když je člověk připraven, dobře vybaven a ví, co dělá...

myskin
26. lis 2014

@espada tož to jo. Jinak kombinézy Reima jsou vážně dobré. Jiné už nekupuju. Když už dcera uměla chodit na nočník, tak abych jí nemusela venku v mrazu vysvlékat z kombinézy, tak jsme měli takovou pomůcku pro ženy na čůrání. Je to takový tvarovaný trychtýřek s vývodem, přitiskne se napipinu a holčička se vyčůrá do sněhu jako kluk. Super věc. Nemůžu si vzpomenout na název, ale mají na netu a možná ve zdravotnických potřebách.

jahodi
26. lis 2014

Tak asi jsi právě natrefila na nový tip pro výrobce outdorového oblečení 🙂

jitavrtule
25. zář 2015

@myskin čurokap 🙂 slovo které nelze zapomenout.

ireniq
25. zář 2015

Tu čúrací pomůcku mají třeba tady
http://www.vestoje.cz