Finance do začátku pro miminko

neuspech
2. dub 2018

Ahoj holky, čekám první mimi a chtěla bych se zeptat na kolik vyjde kompletní výbava včetně kočárku ATd kdyžtak i napište za kolik jste měli kočárek 🙂 kolik je tak optimální mít nasetreno bokem ? Rikala jsem si tak 50tis ?

zelenaesmolda
2. dub 2018

Spousta veci na mimco se da koupit levne z druhe ruky a jsou to krasne nove veci protoze to mimco to nema sanci znicit.Kocarek koupis za 2 nebo taky za 30 tisic,zalezi co od kocaru cekas a jaky je tvuj zivotni styl.Mrkni se na fb,je tam spousta bazarkovych skupin 🙂
A je treba se ridit selskym rozumem,na trhu je spousta kravin,ktere nejsou vubec nakonec potrebaa stoji spoustu penez

laja64
2. dub 2018

@neuspech Kocarek u dcerky za 9.000Kc,celkova vybava vcetne toho kocarku do 50.000Kc. Ted u druheho mimi mam vybrany kocarek za 14.000Kc, ale uz nebudu kupovat ,,blbosti" jako prebalovaci pult, nebesa do postylky atd. Hodne ale dbam na bezpecnost (takze vajicko 0-13kg, Cybex za 4000Kc+zakladna za 2.000Kc). Samozrejme pak i dalsi autosedacky ty nejlepsi. Kazdy jsme asi ,,ujeti" na neco jineho 😀

zelenaesmolda
2. dub 2018

@laja64 ja mela puvodne vybrany kocar cely set korba,sportak a vajicko za cca 18 tisic,pak jsem nakonec koupila ten stejny ale z druhe ruky,jenom sportak za 9000,jezdeny cca 3 mesice a pak za litr vajicko stejne znacky at jsou kompatibilni.Nebesa jsou nebetycna kravina,akorat lapac prachu,prebalovaci pult bych nerekla ze je kravina a da se poridit za par kacek.Sedacky cybex jsou pry hodne dobre 🙂

neuspech
autor
2. dub 2018

@laja64 taky chceš kočárek joolz ?🙂 ta patří k němu vid ta cybex sedačka

nikyselen
2. dub 2018

kocarek novy 15 000 ale polak,pokojicek starsi +cestovni postylka do loznice 8000,obleceni(hodne po starsi a kupovane prubezne takze nevim) + plenky(ubrousky podlozky+darovane) 1000 na zacatek meli jsme chvilku, jelikoz jsme meli hned 2.
vybava do postylky 2000 latky (doma site hnizdo,mantinely,zaves ve stylu co jsem chtela) deka polstar 2×povleceni, prosteradlo, nepromokave podlozky cca 1000 + dalsi starsi po dceri,nejaky hracky cca 1000,kosmetika 2000 (sampon,kremy,odsavacka mleka-nos,)Hodne veci dostanes radim si napsat seznam a kdyz se nekdo zepta co chces rict a skrtnout at nemas 10 jednu vec jako ja u prvni dcery vsem jsem rekla co chcete..ted uz jsem si rekla pleny-zavinovacku aj...
takze u nas cca 30 000(ale kocarek jsme dostali takze nas to vyslo ccca 15 000-20 000,nemam to spocitane) zalezi jak si narocna,ja mam dve holky takze 90% obleceni po starsi a hodne z 2 ruky a slevy..

laja64
2. dub 2018

@neuspech Nn ja chci kocarek Invictus
https://www.babyplace.cz/kombinovany-kocarek-in... a sedacku https://www.detske-kocarky.cz/autosedacka-cybex... . Vzdy kdyz nekam jedu, sbalim cely kocarek a mimco dam z vajicka do kocarku ( zda se mi to pohodlnejsi pro miminko a i v pripade potreby prebaleni je to lepsi).

keicy
2. dub 2018

První zhruba 30-40k, kdybych měla počítat teď tak se vlezem cca do 15k. Kupovali jsme spoustu, pro nás, zbytečností

laja64
2. dub 2018

@zelenaesmolda Ja u male mela prebalovaci pult a stejne jsen ji vecne prebalovala na posteli nebo sedacce. Set do postylky(nebesa atd) jsem mela za 2500 a do ted se za to biju do hlavy-fakt jak rikas nebetycna kravina. Ty Cybex jsou asi fakt jedny z nejlepsich, dost se o to zajimam, nerikam, ze to dite v pripade bouracky ,,zazracne zachrani", ale dle testu vychazeji opravdu dobre. Hodne jsem se setkala se slovy, ze sedacka ci vajicko se daji koupit za 1000Kc, nerikam, ze to neni pravda. Ale ja proste jsem padla na hlavu, co se te bezpecnosti tyce no 😀

zelenaesmolda
2. dub 2018

@laja64 ja prebalovak neporizuju protoze na nej momentalne nemam misto,az se prestehuju tak si ho mozna poridim,kamaradky taky prebalovaly na posteli nebo na zemi,doporucuje se to z hlediska bezpecnosti ale taky je pry potom dost bolely zada.Autosedacka zalezi na tom jak casto jezdis,my s pritelem nemame auto takze jsem vajicko koupila z druhe ruky protoze by bylo vice mene na obcasne popojeti nekam a to se mi nevyplati.Lepsi byt "padla na hlavu" co se bezpecnosti tyce,nez na to kaslat

jana_toula
2. dub 2018

Jak píší maminky, záleží, co od kočárku ocekavas. Jinak oblečení opravdu bazarové je na pohodu. Ale třeba mě spíš překvapily výdaje po narození. Hlavně za lékárnu. A jsme neměli nějaké extra problémy. Ale jen něco na prdíky, atd atd. Měsíčně jsme jen v lékárně byli cca 500-1000 Kč. Pamatuji si jen kapičky biogaya, že staly kolem 500. Je to ale lekarna od lékárny. V jedné 499,- a ve druhé 599,-. A ty kapky vydržely měsíc. Jinak z výbavy jsem ještě ocenila monitor dechu a odsávačku na prsa.

zelenaesmolda
2. dub 2018

@jana_toula odsavacka se da dokoupit az kdyz ji bude potrebovat,co vim z okoli tak je urcite lepsi investovat do te elektricke.monitor dechu se da pujcit v porodnici,neni treba kupovat novy 🙂

zdenkaell
2. dub 2018

Mě baví ty názory jak je dítě strašně moc drahy. Kupovali jsme nový kočár za 11,5 protože chceme děti vice. Jestli jsme utratili 20tisic tak je to opravdu hodně. A to myslím, že prehanim. Z toho cca tisíce za látkové pleny, které jsou taky na více děti.

pavca1982
2. dub 2018

Když to tak sečtu tak to dělalo asi 30 000kč.

snahnah
2. dub 2018

Já kupovala na prvního jen plínky, kosmetiku a přenosný přebalovací pult (400,-) a zavinovačku. Soupravu oblečení a hrajícího medvídka (akce v Lidlu) spíš pro radost, než potřebu. Po narození jsem si pořídila odsávačku s lahvičkami (asi 2500, -) a v půl roce autosedačku za 4000,-( do té doby jsem potřebovala jen 2x a to jsem si půjčila). Oblečení jsem měla od rodiny po bratranci, je taky listopadový, takže velikosti pěkně seděly podle ročního období 🙂 Látkové plínky ještě po mě a sourozencích se po kolečku v rodině vrátily, stejně tak vanička a beránkový fusak (stará kvalita). Peřinku do postýlky po mladší sestře, jako nové. Kočár (z bazaru), který jsem si sama vybrala a postýlku mi zajistila teta, která mě postavila před hotovou věc 🙂 Byla jsem studentka bez prostředků na kterou se vysral chlap. Hodně pomohla rodina, dárky na Vánoce, od návštěv. Takže dá se i s minimálními náklady 🙂 U druhého po 10 letech to bude nákladnější, protože chcu nový kočárek s autosedačkou (možná bude i 3.dítko časem), monitor dechu, a u oblečení uvidím v jakém bude stavu, měla to ještě půjčené ségra.

badyr
2. dub 2018

@neuspech je to hodně individuální, vybrali jsme italský kočárek a koupili jsme ho v akci, vyšel na 15000. Přesnou celkovou částku za výbavu nevím, ale kupovali jsme vše nové, odhaduji to na 70000, ale počítám do toho i velkou skříň, kterou není na začátek nutné mít a vyšla na 23000. Spoustu věcí bylo potřeba dokoupit po porodu, máme předčasně narozené miminko, takže jsme museli dokupovat menší oblečení, pro mě odsávačku, protože jsme nemohla kojit a malý byl od začátku přikrmovaný nutrilonem, takže spoustu nutrilonu, atd. Proto když se mě někdo zeptá, co pro malého, tak říkám poukaz do lékárny, tam momentálně necháváme nejvíce peněz, nejen za nutrilony.

eviicka
2. dub 2018

Já tedy taky byla překvapená, že ty výdaje nejsou až tak velké (navíc jsem kojila a látkovala). Spíš musí člověk počítat, že se sníží příjem (i když pokud budeš na PPM, tak spíše až za půl roku).

Záleží taky, co všechno jsi ochotná pořizovat z druhé ruky. Dost věcí se dá půjčit (monitory dechy, ale třeba kojenecké váhy apod.). A dost věcí se pořizovat nemusí (přebalovák, většina kosmetiky, vlhčené ubrousky...).

hermelinah
2. dub 2018

myslím, že ze začátku jsou ty děti skoro nejlevnější🙂

kotty
2. dub 2018

Nedávno jsem to diskutovala s kamarádkou a shodli jsme se, že první dítě se pohybuje za první tom života někde kolem 100 000 pokud člověk kupuje vše fakt od piky, což třeba my jo, jsme oba nejstarší takže po sourozencich nic. Třeba u nás to naskakovalo UM a výbavou k tomu, to téměř od porodnice a jen oblečení za první rok vystřídá 5az6 velikosti 🙂 a ti nakupujeme tak normálně, žádný značkový

aktakd
2. dub 2018

Ja si schvalne ze zvedavosti psala vydaje, abych mela prehled a vyslo nas to cca na 20 000,- vc.noveho kocarku, je to tedy onen proklinany polak, ale jsme s nim moc spokojeni. Zalezi, jak moc je clovek narocny. Muze mit vybavicku za 50 000, ale klidne I za 10 000,-. Ja jsem chtela investovat rozumne a kupovala jen ty nejnutnejsi veci, dost veci mame zdedenych, postylku treba jeste po nas a neco mame pujcene (monitor dechu, lehatko, kolebku). Nam prislo zbytecne kupovat nove veci za tisice, kdyz se to pouziva jen chvilku. Takze radsi setrime na detsky pokoj, ktery bude vyuzivat treba 15 let a nebo chodime na koj.plavani a tak. Byla jsem az prekvapena, ze ty vydaje nejsou zase tak velke, to teprve prijde.

laja64
2. dub 2018

@zelenaesmolda Já jezdím fakt denne, je malo dni kdy nevyjedu, tak sedacku fakt vyuziju. A diky za nazor 🙂 dost lidi me za tu moji uchylku na bezpecnost odsoudilo 😀

aidelina
2. dub 2018

Fakt záleží, jak jsi náročná a jak moc máte našponovaný rozpočet. Spousta věcí se dá koupit bez problémů z druhé ruky ve výborném stavu. Taky záleží, jestli ti třeba něco nepůjčí kamarádky, abys nemusela všechno kupovat nebo jestli vám něco nekoupí rodina.
U syna před 9 lety jsme měli hodně věcí půjčených, tak to bylo celkem v pohodě, kupovali jsme vlastně jenom kočár, přebalovák a pár hadříků.
Teď už si věci nemám od koho půjčit a kupovala jsem vše od začátku, výbavička vyšla asi na 60 tis, ale nijak jsem se neomezovala, z 2. ruky jsem koupila jen hacku a nějaké oblečky.

bayt
2. dub 2018

@neuspech Tak na výbavičku cca těch 50 tis., ale na druhou stranu, my jsme dostali spoustu oblečků darem od různých lidí, a spoustu toho z výbavičky nepotřebujeme. Na tělo snese jen olejíček a postýlku i přebalovák, i ten kočárek, to jsme si mohli odpustit 😃 Nesnese ani jedno. Teda přebalovák jo, ale už z něj pomalu vyrostl a to mu nejsou ani tři měsíce.

zelenaesmolda
2. dub 2018

@laja64 tak kazdy mame uchylku na neco,ja treba na kocary :D

if23
2. dub 2018

Pokud mas penize neni co resit,kdo je nema tak bazarky kocarek 500-2000 uz je trojkombinace,postylka 500-1000. Atd vsechno levne nebo pujcit od nekoho ale pokud mas penize tak cokoliv me se treba stali ze sem zjustila ze nepotrebuju hraci deku chuvicky,hnizdo jak to frci zbytecnost,milion hracek,kolotoc nad postylku,lozici valec,kojici polstar.naopak jsem vyuzila monitor dechu za 500 z bazaru,flasticky dudliky,(nekojila sem ani nechci nikdy)

sell1
2. dub 2018

Myslím, ze je to hodně individuální. Vse lze pořídit z druhé ruky levne.
Ale vybavickou to teprve začíná. 🙂

laja64
2. dub 2018

@zelenaesmolda presne 🙂

zelenaesmolda
2. dub 2018

@if23 tak kojici polstar jsem si koupila sice az ted ke konci tehotenstiv a vyuzivam uz ted,hodne me pali zaha tak se o nej v noci ruzne opiram a je to super,hnizdecka nejak nechapu jejich vyznam,podle me jedna z tech modnich zalezitosti.Monitor dechu bych asi z bazaru nekupovala,nevite jestli spravne funguje,lepsi je pujcit si ho v porodnici,tam si spravnou funkci pohlidaji.

mamina1995
2. dub 2018

Tohle je fakt individualni. Kdo ma penize tak proste do hrobu si je neveme a chce je za mimi utratit. Nekdo je sestrivy a nekdo chudy. Kazda jsme nejaka. Nas stalo 1. 60 000 druhe 10 000 a 3. Zatim nic

marketa11112
2. dub 2018

Ahoj, prvni syn je nedonoseny a opravdu jsem pro nej mela vse.....2 postylky, kocarek patron, autosedacku peg perego, prebalovak, kupovali jsme dve ohradky na schody, monitor..3 x ...meli jsme jeden na plenku do kocarku ci autosedacky..., ohrivacku, sterilizator, zidlicku vhodnou od narozeni, lehatko, mraky hracek,2 kolotoce nad postylku, my pouzivame i ta proklinana nebesa..kvuli televizi...ale veci do postylky jsem si sila. veci , ktere jsou omyvatelne jsem koupila z druhe ruky..tak 70 %... A dost obleceni take..pozdeji jsme dokupovali vetsi sportak, samozrejme obleceni, ale zacala jsem i sit, takze latky....
Ted druha dcerka nas stala jen jeden monitor do kocarku, hlubokou i sportovni korbu v jine barve v super vyprodeji u vyrobce(mame cesky patron), jednu sadu bodycek a ponozek...aby mela i ruzove a nejen po brachovi...dost mi toho dala kamaradka po dcerce a ted to zase povezu jeji svagrove, neco malo jsem usila...ted zacinam vic, ale ma uz 74..........takzw vse celkem 4000....jo a nastreleni nausnicek 600. Ted ji dam ty po me, z detstvi....dalsi mi vnucuje mama..po sobe, a jedny jsme dpstali jako darek...z obleceni jsem kupovala na zimu 68 a 74 kombinezu tady na mk i s postou obe za 500...pleny mi vozi znami z polska dada premium.. Za super cenu, do porodnice jsem mela pampersky...ubrousky beru v dm, obcas do koupele kapnu sprchac hipp, obcas pouzijeme krem hipp, na zadek bepanthen...vydrzi nam dlouho
Kojim...to se usetri balik...syna jsem kojila a dokrmovala bebou
do 11 mesicu, pak mel bebu a nakonec sunar.....ted snad vydrzime dele...
Kojici polstar..spala jsem na nem v tehotenstvi, kojila na nem, ted je vyuzivan jako zabrana na gauci, kdyz syn spi...tri a pul roku v denni permanenci...

sangina
2. dub 2018

pokud si dobře vzpomínám,tak mne přišla výbavička na kluka na 45000kč...kupovaly jsme vše nové,