Chtěla bych se prosím zeptat těch, co mají už zkušenosti, existuje nějaká univerzální postýlka? Netuším, jak velkou postýlku nebo postel potřebuje které dítě. Našla jsem postýlku, která mě uchvátila a moc se mi líbí představa, že mimi se mnou bude a nebude v posteli. Ale bojuju s tím, že to je postýlka zřejmě na dost krátkou dobu. Je to tato.
http://www.capavrana.cz/pristavne-postylky-pino...
Pak jsem našla ještě jednu, která je už o něco větší a též by mohla fungovat stejně, mimčo těsně vedle postele. Jenže už je to o dost větší investice a nevím, jak dlouho by dítěti vydržela? Do kolika let by ji cca mohlo mít? Není tady nějaká duše, která jí měla nebo má a dokáže mi říct, jestli se to vyplatí? Nebo jaký názor na to máte vy ostatní?
http://www.hmnabytek.cz/index.php/nabytek/2227-...
@emca29 ta první je určitě na chvilku. Ta druhá je moc pěkná, ale moje skoro 5 letá dcerka má nyní postýlku 160x70 a teda počítám tak maximálně do těch 6 let. Ani ne tak na délku, tam je to OK, ale na šířku při jejím stylu spaní 🙂 Jinak pozor ohledně postýlky, druhá dcera totální bojkot, takže v postýlce spala asi tak 5x 😉
@emca29 - my jsme koupili klasickou postýlku 120x60cm, měli jsme ji přiraženou těsně k naší posteli, malej ale spal stejně tak půlku noci v naší posteli...tak jsme pak sundali jednu postranici a nechali přisunutou těsně k naší posteli...někdy spal na té svojí, někdy u nás, někdy tak napůl 🙂, ve 2 letech jsme zařizovali pokojíček a dali mu tam rovnou velkou postel 90x200 se zábranou, nejdřív tam spal jen po obědě a na noc měl postýlku u nás v ložnici...a ve 3 letech se jeden večer sebral, že jde spát k sobě do té velké a od té doby spí tam 🙂 ....takže mně ty různé další postýlky přijdou spíš jako vyhozené peníze, které se dají využít k něčemu užitečnějšímu 🙂
@emca29 - vlastně, když teď tak koukám na ten první odkaz, co jsi sem dávala, tak jsme to měli úplně stejně, jen ta postýlka byla větší...ale přesně takhle z jedné strany otevřená a přiražená k naší posteli, výškově to vyšlo akorát, že matrace byly ve stejné rovině 🙂. A postýlka nás nová vyšla na 2000,-, sloužila celé 3 roky a ještě jsme ji pak v perfektním stavu prodali dál 🙂
Ahojte,
mě ještě zajímá, jestli si myslíte, že má nějaký význam stahovací bok, tak, jak to bývalo dříve u starších postýlek. Já mám vyhlédnutou tuto http://www.funbaby.cz/eshop/na-doma/postylky-ohradky/postylky/puppolina-postylka-samuel-vyndavaci-pricky-col-borovice s vydělávacími šprušlemi na boku, ale nemá to stahovací dno, tak nevím, co raději preferovat.... každá kamarádka mi tvrdí něco jiného ☹
@rencatupa - ahoj, my měli obyčejnou dřevěnou postýlku, bez stahovací postranice a dokonce i bez vyndavacích příček...ani jedno jsem nějak nepostrádala 🙂 , ale dno měla nastavitelné do 3 poloh - nejvyšší nahoře jsme měli ze začátku, než se začal přitahovat, pak šlo dno o patro níž a pak když jsme se rozhodli odmontovat tu postranici a přirazit k naší posteli, tak jsme to dno dali úplně nejníž a vyšlo to akorát, že jeho i naše matrace byly na stejné úrovni...zároveň tím odpadl strach, že postýlku přeleze a nepotřebovali jsme ani ty vyndavací příčky, protože si mohl bezpečně slézt přes naší postel 🙂
Holky moc díky za reakce, pomohlo mi to hodně v rozhodování.
@krystalka tak nějak jsem to chtěla udělat, mít postýlku přiraženou těsně k naší posteli, jen aby byla větší. takže myslíš, že to jde udělat s klasickou postýlkou? U všech půjde sundat ta jedna strana tak, aby se to dalo přišoupnout? A pak ve 2 nebo 3 letech prostě koupit velkou postel už...To by bylo bezva. Já si jen neuměla představit takhle malé dítě v té obří posteli 🙂
@emca29 - my jsme měli tuhle postýlku a u té to šlo bez problémů, prostě jsme jednu tu postranici odšroubovali, drželo to dobře i tak, nijak se nehýbala.... http://www.rothwell.cz/Detska-postylka-Bara-S10... , myslím že to půjde asi u všech....jinak s tím malým dítětem v obří posteli....to jsi myslela to 2-3 leté? No, mně zase pro něj tak obří nepřišla 🙂 , v nohách měl velikého plyšového medvěda, na polštáři kolem hlavy měl vyrovnané další plyšáky, po straně měl do půlky udělanou zábranu, měl tam velkou peřinu, takže už konečně nebyl pořád odkopaný a napůl venku z postele...spalo se mu tam mnohem líp....když měl špatnou noc, tak jsem tam v pohodě spala s ním, nebo večer při čtení...
@emca29 Ta druhá, dlouhá 140 cm, by mohla dítěti vydržet klidně do 7 let (pokud by v ní stále chtělo být 🙂 ). Klasická dětská postýlka má délku 120cm -používá se pro děti zhruba do 3 let, ale vejde se i starší ( až 5let). Ta první(90cm) by byla, odhaduji, maximálně do roka dítěte.