Elektronická odsávačka hlenů. Jaké máte zkušenosti, popř., která vyhovuje?

charliina
1. led 2020

Máte prosím zkušenost s el. odsávačkou ? Případně, která vám vyhovuje ?Přemýšlím nad její koupí do výbavy (odsávačka na vysavač se mi moc nezamlouvá a přijde mi i nepraktická) ☺️

hermia
1. led 2020

@charliina kazda z nas uvazuje stejne.. nechce odsavacku na vysavac, popravde elektricka je kazda k nicemu 😉 i kdyz koupite elektrickou, ve chvili kdy dite bude mit rymu, budete nucena koupit na vysavac 😉

malenka3
1. led 2020

Na první dítě jsem měla na vysavač. Prudí mě to neskutečně - randál, dítě se bojí, nepraktické po všech stránkách. Teď pro druhé jsem si koupila echt elektrickou od Braun. A víš co? Kdyby mi to nebylo z hygienických důvodů blbý, tak jí vrátím, neodsaje skoro nic. Trochu víc saje, když ucpu druhou nosní dírku, ale to je tak bolestivý (vyzkoušela jsem na sobě), že to dítěti neudělám. Takže jsem vyhodila skoro litr, abych se pokorně vrátila k té na vysavač. A dělám to tak, že odsávám pusou. I tak odsaju víc, než ta elektrická. Když budu potřebovat větší tah, jistí to manžel a v nejhorším případě vysavač.

janablizka
1. led 2020

My jsme vnučce odsávali odsavačkou na vysavač a dnes když má rýmu odsává si sama jsou ji tři roky. Jsme spokojeni.

ada22
1. led 2020

Tři roky zpátky jsem měla elektrickou. Již si nepamatuji značku, ale měla nejlepší recenze. Asi je zřejmě psal někdo jehož dítě nemělo pořádnou rýmu. Vrátili jsem se k vysavači. Obe dcery se naštěstí celkem brzo naučily smrkat. Ta mladší nesnáší zvuk vysavače dodnes.

penelopaw
1. led 2020

@charliina Od začátku jsme vysávali ústní odsávačkou (taky peklo, udržet dítě v klidu + odsávat, docela nadlidský úkol), pak jsme najeli na tu na vysavač. Museli jsme kvůli tomu koupit nový, jeden z nejlacinějších na trhu, asi za 1000, protože na náš high tech super vysavač za 40 000 odsávačku nešlo nasadit 😀. Vysavač se nám rozbil, nový už kolem 1 000 neseženeš, takže jsme objížděli elektra a nakonec koupili v Bambuli elektrickou odsávačku. Teď ji nabízím, použili jsme ji jen párkrát během jednoho víkendu 🙂. Za sebe ji nedoporučuji... Ze všech názorů, které jsem kde přečetla, jsem narazila na jedinou maminku, která si ji pochvalovala. My měli děti poměrně dost zahleněné, vysavač byl efektivnější i rychlejší. Elektrická sice není tak hlučná, ale taky nemá takový tah, takže odsávání trvá hrozně dlouho a tahá to ty nudle hrozně málo, ve finále mi to přišlo jako větší trápení než chvilka boje u vysavače (u nejmenšího; větší děti už si odsávají samy a nebojí se toho, protože pochopily, že ta úleva je pak okamžitá a trvalejší). Navíc se i nástavce hůř čistí, u nástavců na odsávačku k vysavači je čištění jednodušší, stačí propláchnout vodou, protáhnout přidaným kartáčkem, nechat okapat a vysušit... Navíc pořizovací cena elektrické odsávačky byla totožná jako u nejlevnějších vysavačů, z nichž jsme nakonec stejně koupili nový... Odsávačka nám teď leží doma k ničemu a dokážu si její využití představit jen na cestách, pokud se jede na dovolenou, dítě má nudle nebo to hrozí, a v okolí není k zapůjčení vysavač. Ale i tak ta efektivita prostě není taková. Jako jo, děti u toho vyvádějí a nelíbí se jim to (upřímně: zkusila jsem to i na sobě a fakt to není to nejlepší, co bych si v životě představovala 🙂), ale zařekla jsem se, že za jejich zdraví ta chvíle "mordování" prostě stojí.

penelopaw
1. led 2020

Jinak doplňuji, že manuální odsávačku jsme u nejmenšího miminka používali nikoli balonkovou, ale ústní.

Vysavač má většina lidí doma (na odsávačku je nutný s kruhovým profilem hadice a regulovatelnou sílou sání), odsávačka na něj stojí tuším kolem 300,- a jde na ni čerpat peníze od pojišťovny (pomůcky pro novorozence). Nám ta úplně první vydržela hrozně dlouho, až později se uvnitř hadičky začaly objevovat černé fleky (plíseň?), protože jsme ji blbě čistili a málo sušili. U druhého dítka jsme si pořídili od jiné značky a naprostá spokojenost, kdyby syn nešlápl na nástavec, ani nepořizujeme se třetím dítětem třetí 🙂.

jancabr
2. led 2020

Dostali jsme teď od tchyně k Vánocům elektrickou značky Little Bees. Zatím si s ní odsával manžel a u dcery proběhl jeden pokus na lehký soplík. Odsavačka je relativně tichá, má asi 4 rychlosti. Uvidíme, jak bude fungovat u pořádné rýmy. Ovšem na odsavačku na vysavač nedám dopustit.