Dudlík. Jaký doporučíte?

cekamnazazrak
3. bře 2022

Ahoj, zajímalo by mě, s jakým dudlíkem máte nejlepší zkušenosti - značku, typ... Vím, že miminko dudlíka chtít nemusí.. proto bych ráda koupila ten, co má nejlepší ohlasy a uvidíme..

michaelarousova
3. bře 2022

@cekamnazazrak tak nejlepsi tvar je urcite tento..ale muj prvni syn vzal do pusinky cokoliv nejradeji sle mel dudliky od aventu …ale druhy chce jen bibs ac nepatri zrovna mezi nejkvalitnejsi dudliky☺️

fouskovi
3. bře 2022

@cekamnazazrak u nás bud od MAM nebo Babylove

danvitka
3. bře 2022

U nás jedině MAM, nebo LOVI ☺️ jsem zvědavá na druhého syna

martulka88
3. bře 2022

@cekamnazazrak U nás NUK.. Máme i MAM, ale ten nechce.

emillyhk
3. bře 2022

@cekamnazazrak Koupila jsem vzorek snad od všeho, ani nechci vědět kolik peněz v tom zahučelo a náš milostpán vzal jenom komunistickou kaučukovovou kytičku ve velikosti od 6m. 🤦‍♀️ Takže už se těším na účty za rovnátka...

michaelarousova
3. bře 2022

@emillyhk mame to stejne sle zas kdyz se dudlik veme brzo problem to neni☺️Driv nic jineho nebylo a zuby mame v pohode😂

pampeliska1313
3. bře 2022

První nuk a pak nepohrdnul ničím co mohl dudlat. Vlastně mi vydržely všechny dudliky, ať už z pepca nebo fajnovej za tři stovky.) koukám jen aby tam byl vyhovující věk. Ale nejradši mám ty svítící ve tmě, protože syn je neustále zahazuje, nebo mu v noci vypadávají

fouskovi
3. bře 2022

@emillyhk a proč by musel mít hned rovnátka to nechápu

pampeliska1313
3. bře 2022

@fouskovi děti s dudlikem častěji konci s rovnatky. Ale myslím, ze to je to když mají dudlík třeba dyl jak rok, ovlivňuje to růst zubu a muže se i deformovat patro, ale to už jsou extrémy.

emillyhk
3. bře 2022

@michaelarousova
@fouskovi No, zhruba od 6m má dudlík jenom na spaní, do auta a po očkování. Po usnutí ho většinou vyplivne, ale zatím bez něj neusne. Tak uvidíme. Já mám bohužel zuby hodně křivé, celkově pořád nějaký problém, tak jsem připravená 😉

me_druhe_ja
3. bře 2022

Tohle se fakt nedá obecně říct. Každý dítě vezme něco jinýho, někteří vše a někteří nic. 😀 asi napřed bych zkusila ten plochý tvar. Jinak syn vzal kytičku/bibs a dcera Lovi (ale ta až skoro v půl roce, už jsem byla zoufalá). Oba ho mají jen na spaní.

izzylka
3. bře 2022

Jedině obyčejná kaučuková kytka 🤣🤣 zkusila jsem snad všechny značky a druhy a nic krom kytky neprošlo 🙈 koupila jsem i drahé Bibs, které jsou v podstatě stejné jako ty kytky a ani ten moc nechce 🤣🤣

fouskovi
3. bře 2022

@pampeliska1313 tak to není pravda že musí mít rovnátka a zdeformované patro

pampeliska1313
3. bře 2022

@fouskovi já nepíšu, že to je vždycky, ale je to častější.

fouskovi
3. bře 2022

@pampeliska1313 ale maximálně jeden ze sta

pampeliska1313
3. bře 2022

@fouskovi o tom se dohadovat nebudu, to takhle přesně nevím. Já sama dudlík neměla dlouho a rovnátka jsem měla stejně, samozřejmě, že tam jsou i jiný faktory, ale zrovna tohle je u dudlíků docela známý, že ovlivňují růst zubů a pak to končí třeba i rovnátky.

fouskovi
3. bře 2022

@pampeliska1313 je vidět jak to hrozně ovlivňuje že každé dítě kvůli tomu nosí rovnátka to je jako přirovnávat když nekojis nedostává dite potřebné látky a je furt nemocné a takže kojení je top tak můžu říct nedávejte dudlík budete mít křivé zuby a rovnátka

pampeliska1313
3. bře 2022

@fouskovi jéžiši marja.🙂 Nikde jsem nenapsala, že každé dítě. Mluvim o tom, že to je častější.

jjasmina
3. bře 2022

@cekamnazazrak já spíš nerozumím tomu postoji, že mít dudlik se považuje za normalni, když ho dítě vůbec nepotřebuje

elesse
3. bře 2022

Pouzivali jsme Mam, maji nejlepsi tvar, idealne Perfect, ale ten vzal syn na milost az ke konci

elesse
3. bře 2022

@jjasmina nepotrebuje. Ale ja zas nepotrebovala, aby byl hodiny na prsu, tak jsem mu dala dudlik a byli jsme spokojeni oba. A to je dulezitejsi nez fakt, ze mel dudlik

michaelarousova
3. bře 2022

@emillyhk ja prvnimu synovi vzala dudlik asi v roce a pohoda a taky ho mel jen na usnuti☺️ J druheho to podle me pujde taky dobre…ten dudlikovej neni….ja teda mela dudlik hooodne dlouho a zuby uplne v poradku…rohle je hodne individualni .problem je pak kdyz ty deti maji dudlik treba ve 2 letech

mysh_me
3. bře 2022

Nejlepsi tvar neni ten zplostely v prvni odpovedi, ale symetricky. My takovy mame od MAM. Dela je i dm babylove a mozna i nekdo dalsi. Od 6m je MAM Perfect a ten je nejlepsi co se tyce minimalizace toho negativniho vlivu na zuby.

eellushka
3. bře 2022

@cekamnazazrak my máme velmi dobré zkušenosti s dudlikama od suavinexu... Jsou ortodontické

terkezz
3. bře 2022

@cekamnazazrak MAM perfect
Je hodně uzoučký aby nezavazel v růstu zoubků

chlapecektehu
6. bře 2022

@cekamnazazrak za mě jsou nejlepší BIBS dudlíky, měli jsme různý značky například suavinex nebo mam nebo nuk atd atd. Na konec fakt zvítězili BIBS malej má rád hlavně když ten dudel je kulatej a velkej jinak ty malý placatý to úplně nesnášel 😏