Druhy plen Pampers - kdy už kupovat o velikost větší?

wercee
23. říj 2014

Ahoj maminky, od začátku "jedeme" v zelených v pamperskách, ale na netu se pořádně nedočtu, co která velikost "umí" 🙂 Malá měla pod 3 kg když narodila, tak jsme začaly zelenými jedničkami a postupně přešly na zelené dvojky. Teď je nám 9 týdnů a máme 4,5 kg. Zásoba dochází a tak jsem jako obvykle chtěla objednat ty dovjky, kde je napsáno 3-6 kg ale omylem jsem klikla na zelené trojky a tam na mě vyskočilo 4-9 kg. Podle názvu "active baby" a obrázku sedícího dítka soudím, že jsou asi pro starší děti a že na ně máme ještě čas...Můžete prosím, poradit, jak zhruba dluoho nám vydrží používat ty dvojky? Abych neudělala zbytečně velký zásoby 🙂 Budu ráda i za info do budoucna, kdy zas přejít na čtyrky případně pětky 🙂 Díky všem

fiona78
23. říj 2014

@wercee Ahoj, náš prcek má teď ve třech měsících 6kg a používáme pleny 3, ale už se chystáme na 4, protože máme docela faldíky a když sedí nebo leží na bříšku, je pěkně otlačený 😒 . Na noc jsem mu vždycky dávala o číslo větší, takže používáním větších plen se nic nezkazí 🙂

leniczka23
23. říj 2014

@wercee Být tebou používám co nejdéle vždy tu menší velikost,protože se finančně vždy vyplatí více..JInak to samozřejmě poznáš jestli je někde mimčo otlačené nebo pokud pleny pravidelně pročůrává..Pokud nemá ani jedno z toho je zbytečné kupovat větší..My třeba máme 11 kg a máme stále velikost 4..ale každé dítě je jiné a ty kila jsou spíše orientační..dítě může mít 11 kilo ale může být vysoké a hubené a mít 4 akorát a pak může být 11 kilový macíček a tomu už 4 bude malá..Takže jak jsem psala..řiď se těmi otlačeninami.. 😉

mafeska
23. říj 2014

já bych řekla že to takle nejde říct, prostě koukneš a poznáš to. velikosti jsme měnila když začly ty gumičky kolem nohou škrtit a i na pohled byla plína malá. Co si tak pamatuju tak pampers vel. 3 jsem používala nejdýl

verushe20
23. říj 2014

Taky nad tím přemýšlím, používáme pampers Premium care, mala bude mít 2 měsíce a váží cca 5,5 kg a už mám dochází plenky. Přemýšlím jestli jeste koupit velikost 2 (3-6 kg) a nebo už začít velikost 3 (4-9 kg)...

vercik83
9. lis 2014

@verushe20 tak resim stejny problem. Jaky jsi koupila?mam je jen na noc a na ven, jinak latkuju, tak taky ne im zda koupit ty don6kg ci vetsi, ted ma 5,35kg(1mesic) a zacina ji byt jednicka mala.zelena jednicka ji byla mala drive.

verushe20
9. lis 2014

@vercik83 mala má kolem 6kg, jeste máme zelené dvojky ale jakmile je doberem (jeste mam asi půlku baliku) tak už půjdem na bile trojky,které mam v zásobě. A jinak k tomu latkovani, co na tom vidíte lepšího?

olusenka
9. lis 2014

já myslím, že doba, kdy se přejde na větší velikost je velice velice individuální. Zpravidla se u doktora setkávám i s menšími dětmi než byly/jsou moje, a mají větší velikost plíny.
Já přešla na větší, když se to třeba začalo zařezávat kolem stehýnek (moje kamarádka, až tehdy když je nezapla v pase) nebo když mi třeba syn vel. 3 víckrát za sebou pročůral. Sice mu ještě byly a vel. 4 mu pak byly velké, ale po přechodu na ně už vydržely a nepročůral je za celou noc.
Moje dcera má 14měsíců, asi 8,5kila-9kg, trojky jsou od 4 do 9kilo, jsou jí dobře, 4 jí taky občas dám, ale jsou prostě dost velké v pase, ale hlavně vysoké nahoru, mohla by je mít skoro do podpaždí 🙂 takže počítám, že ta bude mít vel. 3 taky dlouho, i když už překročí ten váhový limit.
A co se ještě týče syna, ten měl vel. 4 až do té doby, než na 2,5-2,8letech přestl nosit plíny. U něj jsem ani žádné 4+ nebo 5 nepoužila.
@wercee

vercik83
9. lis 2014

@verushe20 levnejsi, ekologictejsi, zdravejsi. Ale zatim zacinam a je to obcas makacka. Ale i me to bavi. Ale je pravda, ze vstavat v noci kvuli tomu abych ji prebalila kdyz neplaka hladem se mi nechce a vracet se v zime z prochazly po pul hodine kdyz v jednorazovce muzu jit ven na 2 hodiny taky ne. Ale usetrim to jo... Uvidime az bude mene produkovat, zatim jedu ve ctvercich. Teda a uz mate dvojky, mne zatim jednicky z porodnice jsou tak tak... Aleuz vidim jak ty vnitrni gumicky jsou jen tak tak tam.

jana_ul
15. lis 2014

Zdravím, také od začátku používáme plenky Pampers. Vždy jsem se řídila uvedenými kg na obale, a na větší velikost jsem přecházela, když už se mi zdálo, že je plínka přes stehýnko těsnější (ještě předtím, než by se mohla začít zařezávat). Do zásoby jsme kupovali max. 3 balení, protože jsem nevěděla, jak rychle dcerka poroste.