Dívčí zástěrka do školky, jaká se vám osvědčila?

terinda
8. zář 2014

Ahoj, uvažuji, že bych pořídila dcerce zástěrku do školky. Ochrání oblečení, má kapsičky na kapesníky a líbí se mi to 😀
Jen nevím, jakou vybrat. Na netu je jich plno se zapínáním vzadu (na knoflík), na fleru jsem našla boží navlékací (ale dražší)...

Tak se chci zeptat zkušených maminek školkaček - dáváte-li dcerkám zástěrky, tak jaké se osvědčily?
Uvítám případné tipy 🙂
Díky 😉

tvarohacek
8. zář 2014

nedávám a ani jsem zástěrky na druhých dětech neviděla, často nosí sukýnku na gumu, starší holčičky třeba jednoduché šaty (aby si je uměly samy obléci). já dávám dětem kraťasy (zatím), z léta, aby je ještě unosili.

majatob
8. zář 2014

loni dcera zástěrky nosila, letos už chce spíš šaty a sukně. Měla tři druhy, jednu šatičkovou se zavazováním na ramínkách, dvě vzadu na patentky a jednu navlékací s překřížením na zádech. Unosila všechny, sama si oblékla jen tu jablíčkovou zavazovací, ale se zbytkem pomohly paní učitelky 🙂

terinda
autor
8. zář 2014

@tvarohacek sukýnka moc neplní tu ochrannou fci 😅
U nás právě holčičky (některé) ty zástěrky mají a přijde mi to praktický.

@majatob díky moc 🙂 - které zavazování je nejlepší? Ty knoflíčky asi nejsou moc šikovné.
Uměla si dcerka tu navlékací oblékat sama? ... sorry za plno dotazů 😉
Ještě, kde jsi je pořizovala?

majatob
8. zář 2014

@terinda nejlepší byla ta úplně vpravo s jablíčky, ráno jsem jí ju zavázala a pak už to jen přetáhla přes hlavu a hotovo, nerozvazovala ju a bylo to pro ni nejjednodušší. Přetahovací je ta hnědá s růžovou kapsou, do té jí někdo musel pomoct, sama to nezvládala. Tyhle dvě jsem kupovala na fleru, teď má paní jen přetahovací, ale taky krásné http://www.fler.cz/zbozi?ucat=66959
Černá a červená mají patentky na zádech a k tomu potřebovala asistenci paní učitelky.
Ono asi záleží i na dítku jak je při oblékání šikovné, naše šla do školky ve 3,5 letech a ještě byla při oblékání taková neohrabaná 🙂

terinda
autor
8. zář 2014

@majatob díky moc 🙂

Dcerka se taky moc sama neblékne, vršky jí dělají problém.
Díky za odkaz, vypadá to super.