Ahoj holky poradí mi někdo prosím jaký dětský sprcháč je pro mimi nejšetrnější? Mám koupit Niveu, Mixa nebo Hipp? Nemáte někdo zkušenost pro citlivou pokožku? 🙂
Ze začátku nic, později třeba weleda. S tou jsem moc spokojená. Nivea je za mě hrůza, z jejich výrobků se osypávám já, přítel i moje mamka, takže tu jsem na děti ani nezkoušela.
Já dávám do vody na koupání dětský olejíček od Saloosu, jinak žádný sprcháč ani mýdlo. Pak už nemusím mimčo mazat (jen když se objeví opruzeninka mažu dětským měsíčkovým olejem od Saloosu) . Na vlásky pak Weledu.
Úplně malé miminko jsem koupala v čisté vodě, někdy jsem přidala trošku slunečnicového oleje. Jinak ta Weleda mi přijde dobrá. Teď máme šampon Mixa a taky v pohodě. Nivea ne, na tu mě i upozorňovala doktorka, ať ji rozhodně dětem nekupuju.
Nejmenší miminka jsme koupali v oleji Balmandol,je skvělý na suchou dětskou šupinatou pokožku,výborně promašťuje,ale pozor,hrozně klouže. Batolátkům jsme kupovali Hipp nebo Bubchen a velká spokojenost 🙂
Ahoj já používám čístě přírodnín kosmetiku Nobilis Tilia a závoreň ji můžu i moc doporučit. Malej po koupání vždicky spinká jako andělíček. Z kosmetiky z drogérky se mu vždicky dělaly červené flíčky. Ta kosmetika je sice drsžší něz drogérková 170 - 280 kč, ale zase mám jistotu že na malého nepatlu zbytečné chemikálie.
Ještě Vám semka šoupnu odkaz http://www.mamadiva.cz/deti/
@levandulela my používáme kosmetiku od karelhadek.eu
Když byl mladší miminko, koupala jsem jen občas. I 1x za měsíc. Jinak jsem po každé stolici hlupáci zadecek a každý den otrela vlažnou vodou. Nemazala ničím, jen po koupání. Poučila jsem se od staršího, který má ekzem a já ho machala a mazala každý večer..
@levandulela já koupila niveu a žádný problém zatím není. Navíc mi to pěkně voní, ne jak většina ostatních výrobků. Ale koupu jen 2x za týden, jinak denně otřu vlhkým hadříkem zadeček i když není stolice 🙂 žádný ekzém a ani opruzeniny 🙂
To se asi nedá podorucit. Každému vyhovuje něco jiného. Někdo koupe jednou za týden jen v čisté vodě. Já koupala každý den, protože se to dětem líbilo a zvlášť synovi to prospivalo na bolavé bříško. Nikdy žádné kožní problémy neměli,ale je pravda, ze je v rodině nemáme nikdo. Na mytí jsem používala normální dětské tuhé mýdlo. Později sprchac od Hippu a Hippem jsem je i mazala. Ale jak říkám, každé mimi je jiné a budete si muset sama odskouset co vám vyhovuje. My jsme neměli problém ani s Niveou.
Já jsem se teď naučila používat Mixa gel a dřív jsem používala Niveu 🙂 Ale nepoužívám nějaké velké množství. Přijde mi, že to malé hrozně vysušuje pokožku.
děkuju všem za rady, jsem z toho všeho v poslední době nějaká vystresovaná :(
Koupeme každý den, prcek je vodní živel. Jeden den koupeme v čisté vodě a druhý den používáme Měsíčkový dětský šampón od Weledy. Je na vlásky i na tělo, nedráždí oči, nevysušuje, příjemně voní a dobře se smývá. Vybrala jsem ho proto, že dost řeším, z čeho se daný produkt vyrábí, takže hodně používám přírodní kosmetiku i pro sebe a nejradši Weledu. A navíc mi ji jako skvělou variantu kosmetiky pro mimčo doporučily kamarádky.
Žádný.Pokud máte pocit, že je třeba, umyjte mu zadeček a ručičky dětským mýdlem, jinak mu stačí obyčejná voda.Čím více kosmetiky pro citlivou pokožku, tím hůře. Nejlépe po koupeli olivový olej a na zadeček Rybilku.Bude-li se koupat obden, nevadí. Já každodenní koupání dodržovala jen kvůli dennímu režimu, aby byl pokud možno stejný, tj. po koupeli kojení a spaní.