Dětská kosmetika z Rossmannu, jaká je?

renyyzza
2. črc 2015

Máte s ní někdo zkušenost jaká je?pomalu koukám a je tolik značek že se v tom člověk nevyzná.Sudacrem složení prý nic moc Jonsons baby to samé tyto značky jsem používala u prvního syna nenapadlo mě číst složení.

mispula19
2. črc 2015

čím méně, tím lépe.. já mám doma nachystaný jenom mandlový a kokosový olej, jako zbytečnost pak přírodní olej do koupele (nejdříve až bude malý větší a jenom občas přidám) a přírodní masážní olej větrníček na bříško pokud by byl potřeba, oboje přírodní kosmetika od Eone. Prdelku budu omývat jenom vodou a koupat též ve vodě a dle potřeby, určitě né denně.

gosa22
2. črc 2015

@renyyzza z Rossmannu není zlá, třeba pudr na prdelku nám vyhovuje nejvíc ze všech, ani DM není špatný...nás nejvíc zklamaly ty dražší jako Johnsons - z té nesedí nic...ale třeba Nivea nám sedí, mycí gelík používám na prťku, nechci brát iluze, ale pokaděná prcina se hodně blbě myje jen vodou...zpočátku se mimi myje méně, časem to ale chce denní hygienu a voda vysušuje...z olejíčků je fajn klasický Aviril (hodně druhů malého štípalo v očích, Aviril ne)...chce to vychytat, na co malé bude reagovat...ale souhlasím, že zbytečně patlat vším možným je kontraproduktivní 😉

renyyzza
autor
3. črc 2015

Při prvním jsem používala jen olejíček a mycí gel.teď to také nechci přehánět.

janule1940
4. črc 2015

Já jsem měla jako prvorodička nachystáno spoustu kosmetiky, nakonec si tím mažu ruce🙂nejlepší je pro miminko čistá voda. naše dcerka dodnes na sobě neměla nic kromě bepanthenu a když byla trochu opruzená po průjmu, tak sudocrem. Protože byla celkem buřtík, tak měla záhybky na krku, takže jsem měla po ruce aviril zásyp, když se jí udělala v záhybu vlhká opruzeninka. Žádný šampon, mýdlo, olejíček, nic. Pupínečky na bradičce ze slintání jsem mázla bio kokosovým olejem. Opravdu nic víc nekupuj. Mimi se nemá kde zašpinit tak, abys to nepláchla čistou vodou. A i koupání každý den je dle mého názoru zbytečné. V létě, když se potí, tak třeba jen spláchnout rychle vodičkou, ale v chladných dnech koupeme jednou za 3-4 dny. Vlásky se miminku nemastí, dupku můžeš opláchnout v umyvadle a to stejně dělat budeš, když bude srajdit pětkrát denně🙂 Co se týče toho, že by voda vysušovala...to jsem nikdy na dcerce nepozorovala. A hovínka se nám myla čistou vodou celkem dobře🙂 Kamarádka má téměř dvouletého syna a zatím na něj také žádnou kosmetiku nepoužila. Co budeš aktuálně potřebovat, koupí ti manžel nebo kamarádka, až to bude třeba (gel na bříško atd.).

elana
4. črc 2015

@renyyzza kosmetika z Rossmana mi přišla dobrá, bez parabenů, minerálních olejů, podle složení tam bylo účinných látek (panthenol, olej z levandule, mandlový atd.) většinou víc jak v konkurenční kosmetice Babylove z DM.

pochopila jsem, že máš druhé dítě, tak víš že se to s kosmetikou nepřehání, co se denního koupání týče, tak každého věc, já koupu denně od příchodu z porodnice, vyhovuje to mě i dětem, nevidím jediný důvod to měnit, ale každý ať dělá, jak uzná za vhodné.

janawei
14. črc 2015

Zkušenost nemám, dávám přednost přírodní kosmetice. Nezatěžuje tělo syntetickými látkami, které mohou být karcinogenní, narušovat imunitní a hormonální systém apod. Zakotvlila jsem u Weledy a používám ji nejen pro prcka, ale i pro sebe, a to po letech testování různých jiných značek.