Deníčky pro miminka, píšete a jaké?

zuzulenkaa
11. únor 2019

Ahoj holky, maminky. Mám doma tříměsíčního chlapečka a ráda bych mu začala psát deník, který mu jednou dám. Prošla jsem hodně knihkupectví a všude je vše na jedno brdo a nic mě nazaujalo. Máte nějaký tip? Co používáte? Píšete vůbec? A pokud ano a deníček máte, co Vám v něm chybí? Už jsem přemýšlela, že jen koupím prázdnou knihu a budu psát do toho... Díky

baruda
11. únor 2019

Ja pro deti dostala prckuv denik....ten bude vylozene na text a jen na par fotek....libi se mi,ze ma prilohou samolepky,ktere se tam dajo dolepovat.....album jim pak chci udelat samostatne a to si i cele udelam....jinak mam psano zatim ve wordu v pc

tercasv
11. únor 2019
zuzulenkaa
autor
11. únor 2019

@baruda Já právě píšu poznámky do mobilu a v mobilu mám i spousty fotek, tak si říkám, kdyby možná byla aplikace v mobilu, kam se to bude psát a vkládat tam fotky... Ale psané je psané...

baruda
11. únor 2019

@zuzulenkaa urcite by se na to nejaka ta aplikace najit dala a i je to dobry napad taky mam vsechny fotky v mobilu.....rada bych jim prave do toho fotoalba nalepila i treba miniaturni plenku co mely,provazky s dylkou,jakou meli a podobne.....bude to pracne,ale tesim se na to.....asi bch mozna mela pomalu zacit :D je jim 6 tydnu a ja mam posledni zapis pred vanoci :D

lpch
11. únor 2019

Ja jsem pro syna objednala tento https://www.bonami.cz/p/denik-miminka-busy-b-ne...
Ale popisky jsou v anglictine, to nemusi kazdemu vyhovovat

ah1234
11. únor 2019

Mojmu synovi dal moj otec pri narodeni vyrobit vlastnu kroniku, tak do nej planujem zapisovat, ale moc na to nie som a zatial tam maly nic nema :D ale kronika je fakt pekna takze asi by trebalo zacat. Len ked na take "kravinky" nemam cas no :(

vaaska
11. únor 2019

@zuzulenkaa já píšu dceři klasický deník, ač jsem velice kreativní a tvořivý člověk tak mě ty věci s prvním pramínkem vlasů, šňůrkou místo míry vlepováním fotek dost brzo přestaly bavit. Koupila jsem deník v krásných deskách a píšu jí jen textové zápisky. V průměru tak 2y měsíčně, když se něco děje tak klidně denně (když je nemocná, když jí rostou zuby, když se učila chodit...)

svobodpetika
11. únor 2019

já tedy nemám mě to moc nebaví 🙂 ale vím že je nová kniha od Tamary Klusové a možná by to bylo něco pro tebe, je to něco jiného než klasika z knihkupectví, jen tedy myslím že není nejlevnější 🙂

codal
11. únor 2019

Já miluju "Narodila se beruška" s krásnými obrázky z "Broučků" od Karafiata,ilustrace Jiří Trnka ❤️,mají i chlapeckou verzi "Narodil se broucek".

codal
11. únor 2019

@codal špatně se mi uložila fotka.

sudylichozrout
11. únor 2019

Uz dva a tri ctvrte roku pisu dceri denik rucne do obyc notesu v tvrdych deskach. Druhe dceri uz deset mesicu totez. Manzel k tomubdela ilustrace, zapisuji vsechny vylety, pokroky, novinky, mesicniny a shrnuti...
Vypada to cca takto 🙂

listopadka1
11. únor 2019

@sudylichozrout přesně tak to dělám taky, mají to jak skautský deník 😀 píšu každý měsíc "rekapitulaci" a pak průběžně když se objeví něco novýho, nějaký pěkný výlet nebo vtipná příhoda 🙂 Už asi rok plánuju koupit velkou kroniku a nějak hezky to přepsat, s fotkama apod. ale asi se k tomu nedohrabu 😀

romikkeiko
20. kvě 2019

my máme mimi teprve na cestě, ale plánuji si dělat do mobilu také fotky a poznámky, pak to vždy po roce přepsat do počítače a udělat z toho fotoknihu. stejně budeme vždy na vánoce dělat fotoknihy s fotkami pro babičky, ale na věčné focení všeho moc nejsem, tak si to zatím maluji takto. 🙂

sebisrni
5. říj 2020

Dobrý den, kdyby se tu objevil po letech někdo, kdo hledá knížku pro miminko, tak ráda doporučím Já, miminko, kterou jsme vytvořily s kamarádkou - vyrobit ji nám trvalo víc než dva roky, je z kvalitního ekologického papíru, ručně vázaná jako album, takže se Vám nerozpadne po nalepení fotek. 👍
Celou knihou provází ilustrace mývalů. A dá se přejmenovat, místo Já, miminko vznikne například Já, Matyáš nebo Já, Sofie. 💛
Co si taky chválí maminky - graficky je udělaná tak, abyste mohly jakýkoli nadpis skrýt a nemuseli vše vyplňovat - zkrátka přeskočit, co chcete, př. křtiny, beze strachu, že by zbylo nehezké prázdné místo. 🙂
Odkaz: https://www.zlaskykevzpominkam.cz/