Čurací kyblík, máte zkušenost?

radiska
17. bře 2016

Mamčiny, máte některá zkušenosti s tím čuracím kyblíkem. Viděla jsem to před lety na kojenecké masáži používat jednu maminku. Chci opět látkovat, ale zajímá mě i toto 🙂

konidana
17. bře 2016

@radiska jako trochu bezplenkovka? Já měla pro druhátko nějakou obyčejnou plastovou misku s oblým okrajem

radiska
autor
17. bře 2016

a kdy jste s tim zacali a jak se vam to darilo?

konidana
17. bře 2016

@radiska hned po příchodu z porodnice. Měla jsem už od 1. vypozorováno, že kadí při kojení nebo mezi kojením z obou prsů. Takže před kojením jsem svlíkla nakojila a přitom se mimino i vykadilo - tak na 99% 🙂 Postupem času s pohybem a příkrmama to bylo horší, to už jsem neuhlídala. Čůrání jsem taky extra neřešila, ale za těch skoro půl roku téměř bez pokaděných plen to stálo🙂 Ten první půlrok jsem doma také látkovala, pak už jsem přešla na jednorázovky - děti byly strašně živý a já měla jen čtvercovky a vázačky a oni mi šíleně zdrhaly.

radiska
autor
17. bře 2016

tak uviidme, snad to taky pujde. 🙂

olga_
17. bře 2016

Můžu jedině doporučit. Kvůli okolí, které mě od toho odrazovalo, jsem začala až v synových 4 měsících. Brala jsem to jako bonus, nijak jsem se na úspěchy neupínala a dařilo se. Kakání se daří téměř na 100 %, což je paráda. Neznám téměř, co je to po* látková plenka.
Jinak my používáme normálně misku od rozbitého šlehače 🙂.

mrskato
17. bře 2016

ty jo, prostě obdivuju maminky jako vy. Vubec si to neumim představit, musí to být šílená trpělivost a píle 🙂 V prvním těhotenství jsem byla přesvědčená, jak co budu dělat, ale pak se malá narodila a všechno šlo do háje 😀 držím palce, já osobně bych to prostě nedala :-/

olga_
17. bře 2016

@mrskato Ono je to právě naopak. Je to strašně intuitivní věc. Já jsem třeba více pochopila chování syna - ze dne na den. Ležel třeba na břiše a najednou se "bezdůvodně" začal vztekat - no a ono to bylo čůrání. Není to právě vůbec taková námaha a mě zpětně štve, že jsem se nechala zlomit okolím a začala tak pozdě. To už mi to nedalo.

soyevita
17. bře 2016

Taky všechny maminky,co tohle zvládnou obdivuji.Fakt klobouk dolů. 🙂 Nevím,jestli bych měla tu trpělivost.Možná jsem i líná.Ale dost mě láká to vyzkoušet

olga_
17. bře 2016

@soyevita Tak to vyzkoušej. Je to o dost pohodlnější a hygieničtější a rychlejší. Je rozdíl umývat celý zadek a jen lehce vytřít ubrouskem.

soyevita
17. bře 2016

@olga_ No rodím až koncem července,tak si chci někde něco nastudovat.Takže budu ráda za každou vaši radu,názor a zkušenosti.Tak sem s nima šup šup 😉

mika251
17. bře 2016

@konidana Ahoj, táto metóda ma strašne zaujíma, je to vlastne podobné ako so šteniatkami - matky prepáčia, že deti prirovnávam k zvieratkám - ale tam sa vlastne tiež na začiatku musí vypozorovať jeho chovanie, aby človek vychytal ten moment a utekal s ním von, alebo sa mýlim?
Tú misku si poď ním držala už počas kojenia, alebo ako presne to prebieha? Dá sa nájsť nejaká literatúra, z ktorej by sa dalo čerpať? Alebo je to fakt viac menej intuitívne?

konidana
17. bře 2016

pro všechny , které to zajímá, je tu rozsáhlá diskuze i se zajímavými odkazy v úvodu.

https://www.modrykonik.cz/forum/staram-se-o-detatko/bezplenkova-komunikacni-metoda-ii/

já jsem byla jen takový občasný přicmrndávač:D

challidona
17. bře 2016

Ahoj a nema po tom to dite problém s nosenim kdyz ho porad drzite nad kyblem?

olga_
17. bře 2016

@challidona Jak to myslíš? To mimčo má (většinou) i plenu. Ale já to využívala hodně, když syn pásl koníky, plazil se a tak. To jsem ho nechávala hodně právě bez pleny a člověk prostě vychytá ty signály. Kakání jsem poznala a poznám většinou i tak a to plenu vždy sundávám a jde se na kyblík. Jinak nosíme v šátku...

challidona
17. bře 2016

no moje svagrova to aplikuje a vlastně od narození ho pokud nespi maji porad nad kyblem tak si rika ze ho tim porad chovaji a jako napad se mi to líbi ale nechci mit urvance kdykoliv ho dam z ruky

soda365
17. bře 2016

@radiska ahoj, měla jsem to stejné jako konidana - miminko kakalo při kojení - rytmus vyměšování se změnil když jsem před třemi týdny začala s příkrmy - teď už u jídla nekaká, ale zase mám díky separačkám a tužšímu obsahu v plekách mnohem méně práce než předtím u stolice konzistence míchaných vajíček - čůrání jsem nikdy neřešila.. látkuju od příchodu z porodnice a bezplenkovka mi ušetřila hodně pokakaných plínek.. můžu doporučit..

soda365
17. bře 2016

@soda365 jo a taky si myslím, že tím, že jsem ho často měla v klubíčku tak tolik netrpěl na prdíky.. Takže i v tom to může pomoct..

mika251
17. bře 2016

@challidona no ja myslím, že takto sa správna bezplenkovka nepraktikuje. Podstatné je vychytať tie signály a nie držať dieťa nad kýblom furt.

olga_
17. bře 2016

@challidona Přesně jak píše @mika251. Podstatné je rozpoznávání signálů a následná reakce na ně. To mě ani nenapadlo, že to někdo může dělat tak, jak píšeš.

challidona
17. bře 2016

to abych jí nekřivdila ne pořád 🙂 ale dítě žádné nemám, něco jsem si o tom přečetla, každopádně asi budu aplikovat když to poznám tak ho svlíknu a sup s tim nekam a ne do plínky,. Ty co používáte látkovky kolik jich máte (ps mám sušičku tak chci využívat), nejsem žádná "eko" matka jen mi to přijde takový ekonomičtější a ty designy se mi fakt líbí 🙂

kika_21
17. bře 2016

@challidona Já používala svrchní kalhotky a obyčejné čtvercovky-40ks zhruba.Vyvářela jsem je, ven používala buď´kalhotkové, nebo papírovou. Kalhotkové mi stačily 3.Na nočník kakal bezpečně od 7 měsíců, s nehodami tak asi 5 krát do 2,5 roku. Na čůrání si říká slovně až teď-je mu 2,5 roku.Nejsem ale moderní matka, začínala jsem s 1. dcerou v roce 1997. kdy ještě kalhotkové pleny nebyly, pouze svrchní kalhotky.Přesto jsem vyzkoušela kalhotkové vloni, nevyhovovaly mi.

akankeo
17. bře 2016

@radiska staci ti slehaci misa ze silnejsiho plastu, moje prvni dcra ted syn bezplenkovku vicemne vyzadujou, u nas je to teda hlavne o curani, kadeni sice chytame, ale jak oba trpi na prdy, tak plena cista stejne neni, i kdyz v ni vylozene naloz neni... Jinak prcek se ozve, takze vybalim, podrzim nd nocnickem a pak zpet k normalnimu rezimu, na ty prdy je to fajn v kombinaci s koupanim v kybliku.

soda365
17. bře 2016

jen chci ještě říct, že mě se nepodařilo žádné signály u mého mimča vypozorovat, ale díky zapisování jsem věděla, že kaká při kojení a tak jsem toho využívala - když jsem kojila tak jsem měla pod synem kyblíček do kterého se vyprázdnil.. Obdivuji maminky, které se naučí rozpoznávat signály svého mimča - já v tom nebyla tak dobrá, ale říkala jsem si, že aspoň díky tomuhle nemusí moje mimčo sedět v kašovitém bobku 🙂 i tak jsem vlastně se sebou byla spokojená a to je pro novopečenoou maminku určitě důležité 🙂