Ahoj holky, mám na Vás dotaz, jestli máte některá zkušenost s copánkovým mantinelem do postýlky (https://www.jenicek-vseprodite.cz/pece-o-dite/m... Jaký je materiál, jak jste spokojené apod.? Díky 🙂
@makronka222
navic se na to prasi,nepripada mi to moc prakticke
Já ho koupila (na FB, šity na objednávku) do větší postele pro dceru (2r) aby se při převalování nemlátila o strany postele. Na to je určitě super a dcera ho v noci i jakoby objímá (z druhé strany má mě). Takže za mě super věc! Materiál asi záleží kde ho koupíte.
@6miska4
ja mam takhle v posteli kojici polstar
S copankovym mantinelem zkusenost nemám (měla jsem obyčejný), ale v první řadě mantinel slouží k tomu, aby se dítě neotloukalo o postýlku, když se převaluje, rozespalé se v noci po tmě posadí a spadne apod. Estetická funkce, jak tady zmiňují některé paní, je druhořadá, nebo teda asi jak pro koho, ale třeba pro mě jo.
@laloogrey myslím, že je jedno, jaký vybereš, hlavně, aby se dal prát v pračce.
@laloogrey mantinel je skvela vec, jak holky zminuji, aby se nebouchlo dite o postylku. Vypada moc hezky, ma podle mne i delsi uziti (na rozdil od hnizdecka). Jedine, co bych zvazila je, zda ho strcis do pracky. Ja jsem treba u maleho miminka kolikrat ani nepolozila dite do postylky a uz jsem mela poblinkany mantinel a plachtu...Urcite bych jeste vybirala produsny material, kdyby se mimi k nemu pritulilo (aby byl material diteti prijemny). A pak nevim, jak je to se zehlenim, zda je potah snimatelny....
Já ve videu od zdravotní sestry slyšela že ty mantinely se nedoporučují. Lepší ťukanec do hlavy než se o mantinel udusit. A to ani z údajně prodyšných materiálů se nedoporučují 🤷🏻♀️ Když přičtu nevýhody jako že je to další věc na praní, tak to za to asi nestojí. Ikdyž musím uznat že je to hrozně hezký 😁😁
Ještě bych dodala, že to nejde ani moc vyprat (ty dlouhé se nevlezou do pračky)
Tak já ho nakonec pořídila a jsem s ním teda maximálně spokojená. Vůbec nelituji toho, že jsem ho koupila...
Pro dite je to k nicemu. Je to jen okrasa, lezi to v posteli, nehybe se s tim, takze jaky chces zkusenosti? :D