Dobrý den, ráda by slyšela vaše názory na copánkový mantinel do postýlky. Osvědčil se vám nebo je to jen jako dekorace? Nezabere moc místa v postýlce? Máte jej po celém obvodu postýlky nebo jen z části?
Předem děkuji za reakce. 🙂
Já mám 5 měsíční mimčo a mám ho, jsem s ním spokojená. Místa moc nezabere, teda aspoň ten můj, určitě existuje i silnější varianta. Mám ho tam hlavně kvůli tomu, že mi drží peřinu, aby se malá neodkopávala. Pak ho chci dát větší dceři do velký postele ke zdi.
Kamarádka má a nadávala na něj, že jí zabere strašně moc místa v postýlce. Taky záleží, jak velkou máš postýlku.
@georginka15 V postýlce jsme ho měli jen chvilku. Nejdřív byl syn v hnízdečku, potom chvíli cop, potom jsme přešli na látkový mantinel, protože ten cop zabral skoro stejně místa, jako když tam bylo to hnízdečko. Takže cop jsme přesunuli do velké postele, tam je do teď.
@georginka15 ahoj, my máme cop v postýlce a žádná sláva teda. Účel to neplní aby se nebouchnul do hlavy. Místo to zabere a s hnízdem tam byl jak sardinka tak nevím. Pro druhý budu chtít určitě něco jinýho 😏
Moc děkuji za zkušenosti. 🙂 Postýlku máme 120x60 cm, hnízdečko jsem nechtěla, jen ten cop. Ale přemýšlím, jakou zvolit velikost? Jestli ho dát kolem dokola celé postýlky - to by byl dlouhý 360 cm (to se mi právě zdá, aby nezabral moc místa) a nebo ho dát jen třeba podél hlavičky a jedné dlouhé strany ke stěně postýlky - délka 180 cm (jakoby na polovinu postýlky)?
Mam cop pres pul postylky, hlavne za hlavou ho ma. ted jsem ho na par dnu oddelala, abych zjistila jestli se mala (8m) nebude min potit hlava, kdyz kolem ni bude vic proudit vzduch. nepomohlo to a cop je zase zpatky, protoze cpala ruce a nohy mezi sprusle a budilo ji to. za me spokojenost, a priste bych klidne vzala pres celou postylku :D + kdyz vyrostla z hnizda, tak mi prislo ze je v te postylce uplne ztracena, cop ji dal takovy ten pocit ‘tesnosti’ co nektera mimina potrebuji na spani 🤷🏼♀️ a na druhou stranu tam ma porad dostatek mista aby pohodlne rozhodila rucky jak potrebuje a otacela se dle libosti. postylku mam podle me naprosto standartni velikosti.
@nikkigingerbread Nejdříve jsem chtěla cop kolem dokola celé postýlky, ale začalo mi vrtat v hlavě, aby tam pak nebylo málo místa až mimčo povyroste. Abych nekupovala zbytečně velký cop a pak ho nemusela dát pryč?
Když už cop, tak leda takový, který se mi vejde do pračky.
Kolem celé postýlky bych ho asi nedoporučila, zabere moc místa. Já mám takový “poloviční” a dcerka ho má teď už i ve velké posteli u zdi a za hlavou. A jinak doporučuji aby byl pratelný. Dcera mi ho zvládla poblinkat, růžně jsem ho prala ve vaně, ale pak jsem si ho nechala upravit, aby se dal rozplést a jednotlivě vyprat v pračce. A jinak hnízdečko jsem také nechtěla a za mě to byla nejlepší věc, pro obě děti 🙂
@georginka15 Já koupila na Sinsay, do pračky se mi vleze, není tak objemný. A je přes půl postýlky o rozměru 120x60.
@georginka15 měli obe moje deti ho meli od narození mají ho doteď na velkých postelich
Moc se mi to líbi v detske postylce byl po celém obvodu a teď strana a půl
(3 roky a 1, 5 roku) a ještě nějakou dobu ho mít budou...
Sestra na to nadávala, u druhého už neměla.
Nejhorší prý bylo praní a motání.
První syn měl jen obyč mantinel a mladší měl taky+hnízdečko, později polštářky
A když jste jej měly po celém obvodu postýlky nezabíral tam zbytečně mnoho místa, jak miminko rostlo? Právě přemýšlím, jestli nekoupit jen poloviční... Postýlku mám taky 120x60 cm. Aby se tam mimčo za rok vešlo i s copem a nemusela jsem cop dát pryč, přeci jen, taky stojí nějaké peníze...
@georginka15 a co koupit dva polovicni?🙂
@georginka15 My máme dlouhý cop (něco přes 3 m), takže postýlka byla opravdu plná. Když jsem dala jen půlku, tak to bylo k ničemu, syn v postýlce rotoval a vždycky se zasekl do šprušlí tam, kde cop nebyl.