Ahojte.
Co mam nachystat za oblecky kdyz pujdeme z porodnice....termin mam cca 20.4.....misto deky budeme pouzivat chlupatou kombinezu, tak premyslim co pod ni at mimcu zas neni moc horko.
Diky za rady.
Holky, to se ale hodně těžko radí... já rodila předloni 2.4. a do porodnice jsem šla v zimní bundě a mrzlo 😀
Pod chlupatou kombinézu prostě podle počasí. Bodýčka, tepláčky a mikču potřebovat budete tak i tak, tak v případě potřeby něco z toho dáte pod chlupatku... Případně chlupatka nebude vůbec potřeba...
Syn je 14. dubna, myslím, že bylo docela teplo, každopádně radím co nejvíc slabších vrstev a deku, podle situace mimču oblečeš víc nebo míň věcí (já měla s sebou bodyčko s krátkým rukávem, ponožky, bavlěný kabátek, sametový kabátek, sametové polodupačky, čepičku (sbalou a teplejší) a bavlněné rukavičky, nakonec jsem malému dala všechno plus deku, kterou jsem v autě sundali) předpokládám, že stejně pojedete autem, takže za ten kousek dítě nezmrzne ani v dupačkách (dcerka se narodila v prosinci, měli jsme připravenou teplou zavinovačku do autosedačky ale byla jí obrovská, takže měla jen deku a přežila 🙂 ). Každopádně určitě na hlavu čepičku (bavlněnou a třeba i nějakou teplejší, kdyby bylo opravdu ošklivo).
@sim007 Těžko říct, počasí může být úplně jakékoliv v tomto období.
Já jsem si pro miminko nachystala oblečení na teplo i na chladno. Teda už jsem nechystala fleesovou kombinézu zimní, zimní čepici apod. Ale nachystala jsem si bodyčko s dlouhým, polodupky, mikinku, čepičku a když bude chladnější počasí, tak tam mám slaboučkou kombinézku na to. V autosedačce mám emitexovou zavinku letní, v autě žádná zima nebude. Nejsem zastáncem navlíkání dětiček, jak to často vidím kolem sebe, naše děti mají dost studený odchov. 😅
Syn se narodil začátkem března, tehdy byla ještě dost zima, měl na sobě dupačky, bodyčko, svetřík, čepičku a v autosedačce jsme měli takovou tu fleecovou zavinovačku od Emitexu...vlastně to bylo jen na to přeběhnutí z nemocnice do auta, v autě jsme pak deku rozbalili, aby se neupekl 🙂
Do bodycka,mikinky,svetriku apod.jsem třídenní dítě nikdy nepasovala. Oba jsou jarní,a měli bavlněný rozepinaci overal a na tom flisovou kombinezku. Čepičku,rukavicky a v autosedacce jarní zavinovacku.
Zrovna jsem přemýšlela o tom stejným 🙂 Mám termín 21.4. 🙂