Potřebuji poradit, v čem by mělo miminko jet z porodnice, když se narodí v půlce ledna? Nemyslím autosedačku, ale oblečení. Nevím co pořídit.
Asi nějakou zimní kombinézku (ale jak velkou? aby nebyla jen na tu jednu cestu a pak nebyla malá), teplou čepičku, a pak už nevím. Netuším vůbec kolik vrstev atd.
Nebo kombinézku né, ale spíše fusak? Ale nevím, jak bych ho dala do autosedačky?
Prosím poraďte, zkušené maminky!
Na cestu z porodnice jsem kombinézu neměla.Malej měl dupačky, bodyčko s dlouhým rukávem, kabátek a pak mikinku s flesu s kapucou a kalhoty k tomu taky s flesu jo a čepičku.Přehodila sem přes něj ještě teplou deku. 🙂 Narodil se 12.listopadu když jsme šly domu bylo 6°C.A bohatě to stačilo.Kombinézu a vrchní zimní věci kupuju o číslo větší než má normálně abych mu pod to ještě mohla normálně obléknout...Takže menší než 62 bych určitě nekupovala... 😉
Tak já mám v plánu bodynko s dlouhým rukávem, přes to overálek, ponožky, na to chlupatou kombinézku, čepici a rukavice a to všechno do zimní zavinky od emitexu...pojedem autem, tam se bude topit, myslím, že víc moc není potřeba... 🙂
naty: myslím že to bude určitě stačit... 😉 rozhodně bych to nepřeháněla a v autě mimčo aspon trochu rozbalila aby nebylo spocený... 😉
.... a taky je třeba počkat jaká bude zima. Může být 20 stupňů pod nulou 🙄 a nebo můžou kvést třešně 🙂
Ahojjky
tak určitě bych pořídila fusáček do autosedačky a na prdíka body, nějaký kabátek, dupky a nějakou teplou soupravu, bundičku a kalhoty a dvě čepičky.
Kočky pokud byste chtěli kombinézku, písněte mi mail do ip, jednu doma mám naprosto nevyužitou, je pro miminko, bílá. 🙂 Budu ráda, když jí někdo využije.
Nevím, jak se přesně ty kousky oblečení nazývají, tak to napíšu do závorky. Já měla představu tuto:
1)plínu 😉
2) body (takové to bez nohaviček, s cvočky dole, dlouhý rukávek),
3) dupačky (dlouhé uzavřené nohavice, dlouhý rukáv, zapínání od krku dolů k nožičce)
4) na to takové jakoby chlupaté body (dostala jsem něco jako medvídka - má to uzavřené nožičky, dlouhý rukáv, kapucu s oušky - je to teplé).
To už jsou 3 vrstvy na rukách a tělíčku, dvě vrstvy na nožičkách.
No a pak jsem si říkala, co na to. Jestli fusak (ale nevím, jak půjde do té mrňavé sedačky - v plánu je Emitex 3v1), nebo kombinézku. Deka to samozřejmě jistí. Bydlíme cca 500m od porodnice.
Jo a čepičku samozřejmě.
Nevím, jestli tam cpát ještě kabátek nebo nějaké kalhoty.
Klaro - uvažuju zhruba stejně. V tom,co bude mít mimčo na sobě ho ještě šoupnu do té univerzal. zimní zavinovačky od Emitexu. Ta je použitelná jak do kočárku, tak i do autosedačky. Z porodnice to mám taky asi 5 minut autem.
Ahojky, náš malej se narodil 11. ledna a kombinézku jsem měla vel.62. zezačátku v ní trochu plaval, ale to mimčo rychle roste 🙂 Do 56 bych ho zase nenacpala 😅 Když jsme jeli z porodky, tak měl bodýčko, kabátek, dupačky, ponožky a kombinézku. Zakrytej byl teplou dekou. Pak jsem mu ještě místo kombinézky dávala na bodýčko mikinku, teplou bundičku a na dupačky ještě zateplené kalhoty a do autosedačky fusak 🙂 Čepičky jsem dávala dvě, jednu slaboučkou, na ni ještě teplejší. Jinak myslím, že lepší, jak přendávat pořád fusak z kočárku do autosedačky je, pořídit si tu zimní zavinovačku třeba od emitexu 🙂
Ahojte,
My pojdeme z porodnice o dva tyzdne a ma byt okolo 9 stupnov co mam malej obliect? Pojdeme autom 🙂 mam ju davat do fusaku alebo bude stacit deka?
Ahoj nastávající maminky( trošku vám závidím- nějak rychle mi ta moje kočička vyrostla). V jiné diskusi jsem velkým zastáncem výrobků Dita Tábor- Litle Angel, jukněte se sem: http://www.dita-angel.cz/site/katalog/fusaky/Au... . Jejich výrobky mám ozkoušené a jsem maximálně spokojená. V jejich výrobcích je totiž použit tzv. Outlast, je to materiál který výrazně omezuje pocení a je přitom komfortně teplý. měla sem půjčený fusak od emitexu a pak svůj od Angel a od té doby nechci nic jiného! 🙂
kacka: malá se sice narodila skoro v prosinci, ale bylo teplo- měla na sobě bodynko s krátkým rukávkem, na tom kabátek, pak dupačky( na ramínka) a velmi tenkou zimní kombinézku- byla ve fusaku a ještě sem měla přez ní dečku...Každopádně si vem s sebou obojí- uvidíš pak podle aktuálního počasí. Nám dost radily i sestřičky v porodnici, jak dítka obléknout.
Ahoj,
tak syn se narodil v polovině března, byla docela zima, sníh, no a domů jsme měli body, overal, čepičku, rukavičky a takovou teplejší kombinézu a tenčí fusak do autosedačky a v pohodě jsme to přežili. Kombinézku jsme pak docela využili, víc než nějakou bundičku nebo tak, protože jak byl malej (měl tedy 51 cm, ale mě se zdál malinkatej🙂 ), tak do té kombinézky se mi nejlépe oblékal, přeci jen, než si člověk zvykne... Takže tak 😀
Malá se narodila 10.ledna, cestou z porodnice měla bodíčko s dlouhým rukávem teplé tepláčky, mikinku a kombinézku 62 (narodila se 50cm, 3750g a byla ji hodně velká, ale unosila ji v zimě)
Venku jsem ji pak oblékala stejně a dávala do vložné tašky + deka. Stejně se začátku jsou to jenom krátke procházky, tak to stačí až-až
ahoj, tak my sme odchádzali z pôrodky vo februári, bola príšerná zima, Karolínka mala na sebe bavlnený overal, na tom pletenú súpravu (kalhoty a sveter), čapičku bavlnenú a ešte bola v zimnom overali, vypadala ako kozmonaut 😀 a v autosedačke bola prikrytá len dekou.
ahooj holky, já jsem šla domů z porodnice s malou loni před Vánocema, když se malá narodila chumelilo a nějako to pak zůstalo pár dní a byla zima a měla na sobě body s dlouhým rukávem, slabou mikinu, punčocháče, bavlněnou čepičku a pak zimní kombinézu s kapucou, já myslím, že ty prcky zas až tak balit nemusíte, protože jestli pojedete autem, tak tam zatopíte a doma už teplo taky mít budete 🙂
Holky, prosím, mám dotaz - zimní kombinézou nebo overalem myslíte huňatou fleecovou kombinézku nebo klasickou jakoby šusťákovou ?? Vím, že je to trochu blbá otázka, ale uvažuju, jestli - když budu mít teplý fusak do kočáru (nějaký univerzál, co vydrží i druhou zimu) není zbytečné pořizovat ještě šusťák. kombinézu, kterou použiju jen párkrát během první zimy. Dávaly jste mimčo do fusaku v silné kombinéze nebo jen v teplém overalu?
Já mám termín ke konci listopadu a plánuju obléknout: plínu 😉 , body s dlouhým, punčošky, zateplenou mikinu+zateplené kalhotky, ponožky, čepičku no a teď podle počasí - zavinku emitex a fusak maxi cosi nebo bavlněný overal + fusak maxi cosi nebo teplejší overal + fusak maxi cosi, nebo místo fusaku zavinku emitex. Opravdu netuším jak bude a manžel doveze věci podle aktuálního počasi 😎
Dámy.. nenápadně obnovuji tohle téma.. plánuji prcka obléct do tohoto: - beru i s obrázky :D ...
samo autosedačka v ní fusak (teď jen nevím zdali to ještě zadělat tou celtou nebo co to je), mimi body s dl. rukávem a tato sada... jinak čepička a rukavičky http://static0.asmira.com/photo/57/108757/album... http://static1.asmira.com/photo/57/108757/album... http://static0.asmira.com/photo/57/108757/album... navrch buď to co k autosedačce patří, ale už teď s tím fusakem jsem měla problém to zadělat nebo jen deku, i když ten fusak je zase péřový a podle mě dost teploučký.. a jdeme stejně z budovy jen do auta a z auta do budovy.. a v autě, kde by mělo být teploučko fusak rozepnu..
hmm tak si to tady pročítám a zase v tom mám hokej. malé se nám narodí v březnu a tak taky uvažuji určitě o kombinéze. nevím, zda šusťákovou nebo tu chlupaťoučkou měkkoučkou - té jsem nakloněná víc ... ale myslela jsem, že bych měla koupit vel. 56 ... a teď čtu, že radši 62 ... vůbec mě nenapadlo, že by se mi do té 56 nevlezlo ... 😒
a univerzální zavinovačka od emitexu znamená co? to jako myslíte tuhle? http://www.emitex.cz/cz/menu/62/produkty/vyrobk... že by vydržela případně až do další zimy .. ???
Klarko - řeším úplně to samé 🙂 🙂 Rozmýšlím, jestli je nutné pořizovat zimní kombinézu na ty 2-3 měsíce, když určitě bude mít velký fusak do kočárku (nějaký univerzal Emitex nebo Kaiser) a pak fleecovou zimní zavinovačku od Emitexu - obojí bych měla využít ještě další zimu.
Podle mě stačí malého navléknout do fleecového overalku (pod to samozřejmě košilku, dupajdy atd.) a v tom šoupnout do teplé zavinovačky.
V nejhorším případě přehodím na cestu z nemocnice k autu přes sedačku ještě deku.
Zkrátka - na první zimu asi kombinézu pořizovat nebudu, max. nějakou za pár korun z bazárku. Velikost určitě ne menší než 62 (pro kluka).
Ale i já uvítám rady zkušených mamin 🙂 🙂