Ahojte! Chystám se začít prát vybavicku a nevim co použit namísto avivaze? Stačí jen praci prášek? Mame docela tvrdou vodu tak něco na změkčení by nebylo spatne... Nějaké rady?? Dekuji
Já dřív dávala ocet, teď 5% roztok kyseliny citrónové (nesmrdí, efekt stejný, ocet sice při schnutí vyčuchne, ale ten pach mi vadí při věšení prádla)
Dávala jsem od narození holkám aviváž sensitive - jak je tam nakresleno miminko, žádné problémy nemáme. Ale co dát místo aviváže fakt nevím 🙂 kdybych si tady nepřečetla toto téma tak ani nevím že se to nesmí...
Permon
používám ocet na všechno prádlo.
Jo a k tomu octu, muzu do nej dat nakej olejicek na ovonění nebo to pro úplně maly mimčo není moc dobrý napad?
jasně každého věc co člověk to názor 😉 ocet bych nikdy do prádla nedala smrdí jak čert ještě si přidávat práci.... to raději bez ničeho
Mně tedy po vyprání prádlo octem nesmrdí, asi záleží kolik ho kdo dává. Ale každý ať si zařídí podle svého 🙂 .
Já dávám taky aviváž - sensitive a dobrý. Malá se neosypala. Na první praní oblečků jsem dala ocet, ale pak jsem dostala z porodnice vzorky aviváží, zkusila jsem to a od té doby dávám pořád.
Jedině ocet. Odstraní z prádla zbylý prášek.
Co je na avivazi tak strasneho?
No my mame i docela tvrdou vodu,takze ten ocet ji zmekci? A kolik se ho tam dává? A který druh? 🙂
My máme také tvrdou vodu, ale jestli ji měkčí, to netuším. Používám klasický kvasný lihový a na plnou pračku dávám plný otvor na aviváž.
ocet napul s ekologickou avivazi (yellow and green, Frosch)
levandulové máchadlo od yellow and blue
@svetlana1980 ano, tady dobre 🙂 ale koukala jsem se na slozeni a lze vyrobit 🙂 jinak lze vyrobit i domaci avivaz z octa. Myslim, ze ekologicke prani je fajn i pro prirodu nejen pro mrnata. A co usetrime...napr. takovy mydlovy sliz za par kacek
@svetlana1980 ale zase, clovek je tvor lenivy takze ja teda bez pardonu priznavam, ze obcas kdyz mi dojde sliz tak radeji koupim neco od Yellow and Blue. Ale v momente jak jsem zacla pouzivat sliz a ocet, pracka jasa - cistounka, dite jasa - zadne alerg reakce, priroda doufam tez. Happy washing ladies
Zkus ocet, používám ho místo aviváže, vodu máme taky dost tvrdou (ze studny) 🙂 .